От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 26 940
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
blue.angel благодаря, просто се вкарах в някакви филми.

# 181
Мен пък АГ по ЗК на абсолютно всеки преглед ме мери, тегли и следи кръвно. При положение , че по каса се полагат само 2 видеозона , а има жени , които не се следят на частно и това е нещо.  Аз си имам папка с всички изследвания и всеки път им давам да си ги копират + картона , за да пишат в него , като ме пращат на ЛКК. С тази папка ще ходя в болницата, в която реша да раждам. Шийката и двамата лекари ми я гледаха и казаха, че е добре като размер, твърда, хомогенна, без разкритие. Аг по ЗК ме е гледала до тук мисля 3 пъти на видеозон и то, само защото знае при кого още ходя и му има доверие. От следващия път вече ще ме следи редовно, но ще ме вика и в болницата , за да ме гледа на хубав видеозон, а и тонове ще почваме да записваме.

Звучи чудесно! Как определят дали шийката е хомогенна и без разкритие - с вагинален ехограф или? Коремният дали показва също?

Ако помня правилно, мен с ваг. ме видяха само в самото начало и сега наскоро. Премериха ми шийката, друго не казаха. Даже не разбрах с ехограф ли беше, стана бързо и веднага след пробата за МБ 😀

# 182
dee92 мека/твърда, хомогенна, изгладена, разкритие се определят с мануален преглед Hands Point Up😆

# 183
dee92 мека/твърда, хомогенна, изгладена, разкритие се определят с мануален преглед Hands Point Up😆

Ух 😀 Профилактично прави ли се в средни седмици или според наблюдения от прегледи/оплаквания? Извинявам се за новобранските въпроси и благодаря за инфото 😊

# 184
Предполагам зависи от практиката на съответният лекар и в зависимост от състоянието на дадена бременна дали има основание за такъв преглед.
Мен АГ ме е преглеждал така само след като се установи започнало скъсяване на шийката и в зависимост от оплакванията ми.

# 185

Ух 😀 Профилактично прави ли се в средни седмици или според наблюдения от прегледи/оплаквания? Извинявам се за новобранските въпроси и благодаря за инфото 😊
Моят АГ ме е предупредил, че прави вагинален преглед в 17-18 г.с. и 27-28 г.с. Мануален /ако така се казва/ плюс вагинален ехограф. С коремния си ме гледа всеки месец.

# 186
Да, с мануален преглед, защото така или иначе вземахме МБ. А с коремен ми я мери последно, като там се вижда и има ли разкритие, което обичайно тръгва отвътре навън.

# 187
При моето АГ си има цяла книжка (картон) за всяка бременна. В деня на прегледа акушерката вади картата, вътре пише дата и час на всеки ми Ал преглед, кг. И всеки път кръвното + пишат си всички бележки и какво съм има казала а как съм била предните две седцмици. В картона още в началото има един въпросник се попълва. АГ-то си слага снимки на каквото реши Пт прегледа. Винаги ме гледа с видеозон, доплер а ми следи Шм и така. Отделно в папката са ми всичк изследвания, които тя ще ми даде след това преди раждането реално. За амбулаторната карта даже ми я искат по-рано, за да могат да попълват болничните когато реша да изляза(мисля малко по-рано да изляза в болничен) всеки различно процедира 🤷🏻♀ Моята си е old school и мн държи да има описано всичко , което ми харесва. МБ ми взимаха още в 5 седмица като установиха бременност, но ме подсещате да питам другиден на прегледа ми Simple Smile

# 188
Бебо днес е осезаемо по-тих и сега пробвах да му попея, той ме ритна 3 пъти за спокойна лека нощ. Пухкава нощ от мен и моя зайко (не е той на снимката, има си конкуренция от интернет Grinning)

# 189
Здравейте, минавам да се похваля , че се обзаведох с 2 чифта дънки от Уайкики, бяха на промоция по 13 и 17 лв и все още имаха номерца налични. При нас е още топло, предполагам хванах момента преди масово да започнат да се купуват, в общи линии същите моделчета, които гледах и през май, но на по висока цена . Новите им са слим фит и се радвам, че взех от предишната колекция, защото пробвах и стоят ужасно на фона на няколкото кила отгоре. Лидл кой знае кога ще пуснат дрехи за нас, освен това там няма как да се пробва...

И аз трябва да пусна МБ, първия триместър някак я отложихме и така и не я направихме , а вече съм 25 седмица. Усещам нещо като леко парене, пуснах стерилна урина и е чиста, но ми се иска и влагалищен  секрет да изследвам възможно най-скоро. Часовете за септември не са обявени още при лекаря ми и не знам кога ще успея.

Иска ми се и да спра да работя, да си оправя апартамента, да подготвям първокласник, но показния, освен умората и стрес на работа нямам, може да добавим и,  че града ми е в червената Ковид зона, но дали това е достатъчно да взема болничен два месеца  преди 45 дневния... Някак се притеснявам да поискам просто така. Тези от вас, без показания, които не работите, как го взехте?

# 190
Amandine моята работа е свързана и с нощни смени и с много напрежение, така, че в момента в който реших отидох при старото (тогавашното) АГ и си взех болничен после на комисия. В този период ти и бебето сте най-важни.

# 191
Amandine, звучи като да имаш доста задачи и нужда от почивка. Моят съвет е да си мислиш за вас с бебо и въобще да нямаш задръжки да си поискаш болничен. Стига човек да е окей с намалената заплата, щом има стрес на работа, бих си пуснала и максимално полагаемия болничен. Повечето лекари приемат стреса за достатъчна причина (а и с напредването на вирусите си е рисково).

Хората ама въобще не се свенят да abuse-нат и това, което даже не им се полага. В предишната работа станах свидетел на големи номера и възползвания (нараняващи накрая и странични служители) само и само да не се пуска болничен. Аз се притеснявах да изляза 1ч по-рано Rolling Eyes Тогава си казах, бъди коректна, но си гледай теб си винаги на първо място.

Дами, някои мами гледам толкова им харесва Лидл, че си поръчват от немския през Габко. Ако искате да видите какво има там, пускам линк - https://www.lidl.de/h/damen-umstandsmode/h10007017?path=10005518 … 005804%2F10007017

# 192
Помощ... Ужасни киселини...?

# 193
  • до най-прекрасния мъж
Amandine, бебето ти е на първо място. Не мисля, че някой лекар ще ти откаже болничен. Аз съм от трансфера в болничен и ми предстои ТЕЛК, защото не ми стига болничният от ЛКК. Изобщо не изпитвам угризения за момента, много години съм пренебрегвала себе си заради работата. Сега е крайно време да помисля за мен и малкия човек, който нося. Стресът и претоварването са достатъчно основание да си останеш вкъщи и да си починеш и подготвиш за бебчо.

# 194
Здравейте, минавам да се похваля , че се обзаведох с 2 чифта дънки от Уайкики, бяха на промоция по 13 и 17 лв и все още имаха номерца налични. При нас е още топло, предполагам хванах момента преди масово да започнат да се купуват, в общи линии същите моделчета, които гледах и през май, но на по висока цена . Новите им са слим фит и се радвам, че взех от предишната колекция, защото пробвах и стоят ужасно на фона на няколкото кила отгоре. Лидл кой знае кога ще пуснат дрехи за нас, освен това там няма как да се пробва...

И аз трябва да пусна МБ, първия триместър някак я отложихме и така и не я направихме , а вече съм 25 седмица. Усещам нещо като леко парене, пуснах стерилна урина и е чиста, но ми се иска и влагалищен  секрет да изследвам възможно най-скоро. Часовете за септември не са обявени още при лекаря ми и не знам кога ще успея.

Иска ми се и да спра да работя, да си оправя апартамента, да подготвям първокласник, но показния, освен умората и стрес на работа нямам, може да добавим и,  че града ми е в червената Ковид зона, но дали това е достатъчно да взема болничен два месеца  преди 45 дневния... Някак се притеснявам да поискам просто така. Тези от вас, без показания, които не работите, как го взехте?
Просто кажи на следящия ти, че се чувстваш пренатоварена и имаш нужда да спреш да ходиш на работа. Не се притеснявай, не вярвам да ти откажат. Аз също от началото на август съм болничен и смятам до края да съм така. Просто усещам, че имам нужда от сън, от почивка и време за мен, а не да ме разпъват на работа.☺

Общи условия

Активация на акаунт