Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 284
  • 482
  •   1
Отговори
# 360
  • au bout du monde
Пръскам в задната част, където усещам болката и където са шевовете. Сигурно и към влагалището отива, но не е целенасочено.

За хемороиди слагам цикатридина свещички.

Аз съм 3ти ден и съвсем слабо е кървенето, но от време на време имам разни парчета и се стряскам. 😬

# 361
Здравейте и честито на всички мами, аз вече съм 40+4 във вторник ме приемат в болница и в сряда ще индуцираме.. Има ли някоя мама минала през това да разкаже какво се е случило..

# 362
  • au bout du monde
Здравейте и честито на всички мами, аз вече съм 40+4 във вторник ме приемат в болница и в сряда ще индуцираме.. Има ли някоя мама минала през това да разкаже какво се е случило..

2 индукция имам, но са в Англия. Мисля, че в Бг процедират по различен начин.

# 363

2 индукция имам, но са в Англия. Мисля, че в Бг процедират по различен начин.

Може ли да разкажеш как преминава там и ти как се беше подготвила?

# 364
  • au bout du monde
Като цяло е едно и също, но има някои малки разлики. Отиваш в определен час настаняват те в предродилното. Тонове пускат, абокат слагат, гледат за разкритие и слагат гел, който да ускори разкритието. Никога не слагат окситоцин, ако нямаш разкритие. Аз и при двата пъти нямах, така че първо гел.
Постоянно следят тоновете и наличието на контракции след около 6ч пак проверяват разкритието. Дават разни обезболяващи. Ако имаш повече от два см те местят в родилното, ако няма пак слагат гел.
В родилното пак тонове, проверка на разкритие и пукат водите. Дават 2 часа да се разхождаш, за да се види дали ще започнат контракции и разкритие. При мен първият път нямах никаква разлика в разкритието, контракциите дори спряха. Сложиха ми епидурална и пуснаха окситоцина.
Сега обаче контракциите станаха изведнъж супер болезнени и разкритие 8см направих за 2 часа. Едва дочаках епидуралната, толкова ме болеше.

За обезболяване дават и газ.

# 365
Цикатридина гледах да пръскам само, където усещах болка.
Лохии имам още, 25 дена след раждането, като с първото имах до около 40тия ден.
Bella, ако са спрели окончателно може би е добре да се чуеш АГ. Не е гаранция, че е проблем, но за твое спокойствие Simple Smile

# 366
И моите лохии са на привършване, единствено като кърмя се засилват, но това е нормално.

# 367
Някоя мама от групата с дохранване от шише да сподели колко мл. общо кърма и АМ трябва да приема бебето на хранене. Че тук една приятелка всеки път ме шашка, че ще го направя дебел.

# 368
  • au bout du monde
Някоя мама от групата с дохранване от шише да сподели колко мл. общо кърма и АМ трябва да приема бебето на хранене. Че тук една приятелка всеки път ме шашка, че ще го направя дебел.

На Аптамила пише от новородено до 2седм по 90мл. На моето давам 30-40. Но е на 4дни.

Кърмата е колкото изпие. Няма как да се сметне. ☺️

# 369
  • Wonderland
Ние сме на хип комбиотик 1, с това бяха в болницата и понеже не ни запича продължих да дохранвам с него.Давам кърма и после 60-70 мл изпива,понякога и по 50.
Според мен те ръководи самото дете Blush , и все пак и по кутиите гледаш горе долу нормата.

# 370
  • София
Аз съм 13 ден след раждането, лохии нямам вече, само от време на време леко зацапване. Така съм може би от 5/6 дни.

# 371
  • au bout du monde
Аз съм 13 ден след раждането, лохии нямам вече, само от време на време леко зацапване. Така съм може би от 5/6 дни.

Ако имаш шевове болят ли те още?

# 372
Аз съм на 20дни и го карам на ежедневни превръзки. Питам за млякото, тъй като имам една приятелка и тя само ме садва за гледането на бебето. Нейният бебок е с 2 месеца по голям и му е давала само кърма по 30мл. Аз съм го била прехранвала, затопляла и тн.  Иначе давам от гърда и дохранвам с Аптамил. Единственото е, че ми връща храна на почти всяко хранене.

# 373
Петя, с колко мл Аптамил дохранваш?

# 374
  • София
Моето дете е на 7 дни, 4 от които не ми го даваха, защото беше в кувиоз. Яде по 80-90 мл адаптирано мляко. От 3 дни давам кърма по около 30 мл и после дохранвам с 50-60 мл. Пробвах да го мъча само с по 30 мл кърма, но е перманентно гладен, не става

Общи условия

Активация на акаунт