Отговори
# 330
Момиченцата много по-често и лесно правят и уроинфекции (а диагностиката им в тази възраст изобщо не е лесна), което допълнително налага да се внимава повече с всички процедури в тази зона.
Предполагам в такива случаи могат да се ползват пелините Пайн смарт. Аз поне съм решила за себе си да взема и периодично да ползвам по някоя.

# 331
Бочинка, много си сладка - типично първи път мама, чела много и знаеща, но нещата не са съвсем както си ги представяш ☺Преди време беше казала, че си си взела помпа на Канпол или не помня някаква по-евтина и нямало смисъл от Медела, всъщност всеки кърмил ще ти каже, че в никакъв случай не може да се каже има или няма смисъл от която и да е помпа, най-малкото заради физиологичните особености на всяка. Една я изцежда добре и без болка Медела, на друга тя ѝ прави рани, а Авент ѝ е идеална. Та за памперсите също. Прочела си нещо за някакви пелени, надъхала си се, няма лошо, обаче ако седиш без никаква пелена или гащи, ей така гола да седиш и да де напикаеш ако не го измиеш веднага ще се подсечеш, а бебета не винаги успяваме да ги сменим навреме - и ти няма да успяваш, гаранция ☺ та кремът против подсичане е много важна бариера за кожата и при моето дете действаше точно както трябва - не се е подсичала нито в жега, нито в студ, нито когато се е случвало да си преспи наобед с наакания памперс. Моето дете беше от тези, дето не ти смущава да седят наакани и ако не я надушиш тя няма да се разреве.

Относно мазането на момиченца - мажа дупето и пишоната (вулва за по-научно, понеже знам, че тази дума предизвиква големи дискусии 😀 ), без да мажа вътре между срамните устни - абе навсякъде, където е кожа, а не лигавица така да го кажа. Имайте предвид, че като се родят им е малко плашеща - “всичко” е навън, но това е само първите дни, после си се прибира, споделям го, че иначе има малко шок в началото 😀
Също аз не съм ползвала мокри кърпи, винаги съм я мила, особено ако е била наакана. Уроинфекции не е имала до сега, важно е да не попадат изпражнения във влагалището, затова се мие отпред назад 🙂

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 18:50 от Millster

# 332
  • Варна
Към мамите, които вече имат момчета, как процедирахте с така коментираното забелване? Правихте ли го по време на баня, и ако да, от кой месец стартирахте?
Ние правихме, т.е. ММ много държеше, но честно казано не помня откога. Може би от 3 м, до към годината беше забелен вече. Преди 7 г такива бяха тенденциите Simple Smile

# 333
пз когато писах за помпата изрично посочих че много приятелки са ползвали. медела и канпол ( едновременно ) и не са видяли същественна разлика и за това лично аз се спрях да не давам повече пари защото няма смисл щот толкова хора не видяха разлика. Но много познати видяха разлика с тази на авент и като цяло чета за тях 50/50 отзиви ( говорим за ръчната )
Но за памперсите извинявай но нее въпрос на надъхване или нещо подобно , не забравяй обаче че все пак може да съм първи път мама , но вървя по пътя на бременните доста отдавна, имам наблюдения над нещата които говоря и не са просто прочетени тук там в статии Wink а споделени от опит на други майки.
И за това изрично казах че това ще правя аз. Всеки сам може да си реши кое му е по лесно да смени наакано дупе или да издържи детето си над гърне от раждането. И това нее просто е така измислено и нахъсано.Отгледала съм доста бебета по край мен , наложило ми се е от много ранна възраст.
Та моите наблюдения не са просто наблюдения, не казвам че няма да се сблъскам с това и онова. Но в случая с пелените ако не си пробвала това което аз ще пробвам какви точно са наблюденията ти над тези неща , и твърденията че това не работи че това е трудно че това нее така Wink
За това казах че тука е като с беленето на пишки както и с всичко останало. Всеки си има собственно мнение . Аз не мога да накарам някой да ползва еко пелени. Щом смятате че за вас другите са ок , и ви е по лесно да мажете с крем , и да се замърсява природата , това си е вас избор Simple Smile Аз имам друг избор.
А аз не съм човек който се отказва. Лично аз съм отгледана с ЕБХ , братовчед ми също.
Приятелки гледат децата си и в настояще време по този начин Simple Smile Личен избор. Защо трябва да съм като всички масово а не като тези малкото които правят различни неща Simple Smile Много хора не смятат ЗВБ за адекватно , много хора точно пък така си захранват децата.
Свят голям и различен , и тук не става дума за първи път ли си майка или за 13 ти Wink Както казах познавам хора които чак с 2 рото или 3 тото са сменили подхода. Някои хора им е по лесно да не го правят

# 334
Моят опит с пелените е много прост - Памперс премиум кеър, после памперс актив драй, че са по-тънки и никога не просто подсчено бебе, а дори бебе със зачервена кожа, при все, че даже е с АД. Та въпросът ти “защо не купувате по-скъпи памперси, за да не се подсича” носи в себе си внушение, че ако памперсите не са избеаната от теб марка, то непременно детето ще се подсича, а тук има доста вече мами, които ще потвърдят, че това не е така. Също обръщам внимание на друго - когато четеш по дадена тема материал имай предвид, че той е написан така, за да те убеди и привлече. Ако четеш за кърмене ще останеш с впечатление, че кърмените деца не боледуват, стават много по-интелигентни и се развиват по-бързо от тия на АМ и абе изобщо тия на АМ са съсипани, а действителността съвсем не е така. Та и това, което си прочела за тези свръх натурални пелени допускам, че е в същия леко преувеличен стил ☺

# 335
за 20 ти път пиша Simple Smile Че това което чета нее само четене а споделен опит от ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ. Пиша го с голям текст защото очевидно пропускаш половината информация.
Също така забележи огромната разлика а това че ти ползваш пампер но мазеш детето си при всяка смяна на пелена, а аз говоря за това да не се прави това мазане Wink
И аз не чета статии в страницата на дадени пелени а контактувам а хора такива същите като всички вас тука дето си обменяме информация и опит. Както и такива които са ми приятели и са ми близки , и на последно място чета статии и постове.
Нека всеки си прави информирания избор, просто казвам че ако утре ви го обесни някой доктор и ви пуснат 350 милиона реклами за темата сигурно само тогава бихте си сменили дадено мнение с друго.Не забравяй че в момента ползваш точно марка памперси която ти внушава с рекламата си колко са Пюр колко са Нечърл и колко са сейфти и колко са безопасни за твоето бебе Wink Та виж колко интересно се получава че ти самата правиш това за което ми казваш аз да не правя .
Това не ще правя нещо което не го рекламират не значи че съм ненормална Wink Просто не познаваш такива хора в голямо количество и ти изглежда странно и безумно.

С най добри чувства го казвам без да желая да се заяждам и обиждам с който и да е. Важно е да се приемаме различни. Ясно ми е че аз съм по различна от повечето тук Wink Но обещавам да споделя своя опит когато дойде този момент.
За това не задълбавам повече темата защото може да изпиша много , толкова много че няма смисл

# 336
80% от темата до сега е спор 🙄 на почти всички теми.Толкова много хора,нормално да няма 100 процентово съвпадение на мнения,ама вече става тягостно.Аз знам най-добре,аз чета най-много,аз имам най-голям опит,аз знам всичко,аз това-аз онова....и накрая не споря и не налагам мнение 🙄 безумно много страници в празни писания.Тъкмо се зарадвам като вляза,че някой е писал и като отворя 1662728 постове в спор за 1 нещо Sad

# 337
странното е че не знам защо смятате че аз споря , като от самото начало казвам че не си налагам мнението и това е лично мой избор. Реално пиша по няколко отговора само защото ми се отговаря с това че съм проучила грешни неща , и си измислям и какво ли още не.
Колко и странно е че си правите някакви заключения.Не знам повече от никой , аз си знам толкова колкото е нужнл за мен и с никой не споря, но забелязавам тенденция да се изкривяват написаните от мен неща. То за това се превръща в спор. Някакси е гадно да кажеш че е лично мнение и всеки би следвало да си има негово и че моите проучвания са си на база много неща и някой да ти напише че си чела статии които за това са направени. Реално то така може да си фантазираме за всеки коментар и малко е идиотско чесно казано.
Споделям мнение за памперси , но то не се приема защото е ново за някой , защото е безумно за друг , защото повечето не правят така и става така че хората с различно мнение са странни и не знам си още какви.
Аз предпочитам май да не си споделям странните мнения защото можеби е по лесно да си като всички но това не съм аз. Не искам никой да приема и прави това което правя аз но да ме упрекват и да ми казват че нещата не са проучени като толкова хора го правят просто не сте вникнали в темата е неправилно Simple Smile Има много хора които не правят много от обичайните неща. Всяка майка прави най доброто за детето си , всяка жена има правото да прави каквото си поиска , ако иска да и ракия да му сипва в млякото. Утре ще кажа че не искам да кърмя и ще ме нападнат за това ( това е само като пример) аз едно време също съдех майките за това че правят еди си кво си и не виждат ли че детето им еди си кво си ! Но осъзнах че това е грешно и ако една майка е решила например да не дава на детето си зрънчо това не значи че тя е изпаднала в ерата на мамутите , или ако детето и не играе на таблета тя е загубена и живее на друга планета.Всеки си ражда дете и всеки сам да си го гледа , искаш да даваш телефон давай , искаш да слагаш памперс слагай , искаш да мажеш с крем мажи , искаш да даваш кърма давай Simple Smile

# 338
iren, за пръв път разбирам, че има такива пелени Пайн смарт, нямаше ги преди 7 години. Сега се зачетох, революционни са направо, щяха да ми спестят около 50 стерилни проби урина някога... Дано наистина работят! Аз нямам време да чета особено, а и повечето новости са по-скоро нелепи, но се радвам много, че има кой да сподели и такива полезни неща.
Бочинка, не се обиждай, но наистина влизаш малко остро. Аз пък не разбирам съвсем защо смяташ, че си най-иновативната и нестандартно мислеща и идеите ти са едва ли не масово непознати. ЕБХ например е популярна тема повече от 10 години. Тествах, на мен не ми се получи, сигурно ми е липсвало търпение и познание. Но идеите ти не са нови, нито решенията. Момичетата по-скоро казват, че разликата между теория и практика е голяма и затова крайната позиция за или против едно теоритично (към момента) решение изглежда малко пресилена.

# 339
пз не знам как разбираш че влизам остро Simple Smile избор не се обиждам, и не казвам че е иновативно. Просто сигурно ако бях казала че ще ползвам обичайни пелени и ще мажа дупе нямаше да предизвикам такава реакция, и разбирасе има значение когато си пробвал и не ти се е получило и когато просто смяташ че друг човек си фантазира.
В случая не ставаше дума за ЕБХ и аз самите пелени. Но предпочитам повече да не засягам темата, Далеч от иновативни неща пиша , и не съм казвала такова нещо просто не са масови неща , и не всички изобщо са в час с тях. Някои дори не са чували да такива неща, или тотално отписват някои факти но да не задълбаваме темата защото пак ще се появи някой който да каже че си измислям Wink
Хубава вечер
ПС ЕБХ съществува цял живот а не повече от 10 години

# 340
Аз знам най-добре,аз чета най-много,аз имам най-голям опит,аз знам всичко,аз това-аз онова....

Като усещане доста в стил кой е по-по-най ни е темата и това също е една голяма трудност за хората дето нямат нужда да са по-по-най Flowers Hibiscus
Аз от доста време чета октомврийската, която пък е доста приятелска и хората се изказват доста свободно и така намерих едни големи плюсове на нашата тема и сега се чувствам длъжна да ги посоча.
Тук мацките са доста здравомислещи, няма описание на купища суеверия, хората са грамотни, та не знам как да го обобщя, ама някакво ниво има, ако не друго Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 09:06 от Одри ♡

# 341
Одри, суеверия има и при декемврийките. Аз нали и там чета и пиша, че според ПРМ терминът ми  е на 01.12, а по трансфер е на 30.11. , ама си мисля , че бебокът ще е ноемврийче, особено ако се роди естествено. Там има и доста повече шаш и паника , а тука -здравомислие.
Писането на Бочи, си е просто стил на изразяване , съчетано с не съвсем добро познаване на българския език по разбираеми причини. Навсякъде така си пише и аз съм я приела такава , каквато е. Грам не ми пречи, а си извличам това , което е полезно за мен, не само от тази тема, ами и от другите, в които пише.

# 342
Благодаря ти Ирен , често така се получава при мен но не всички разбират че по скоро ми е трудно да се изразявам и им е по лесно да ми мислят че съм остра Wink

# 343
Аз по принцип прием хората такива, каквито са в цялото им разнообразие. Няма как да са всички по калъп, пък и по-добре, че щеше да е много скучно. Понеже аз самата съм доста експресивна и емоционална и те разбирам добре Wink

# 344
Не се палете излишно. Всяка има и ще има различен опит с бременност и раждане и отглеждане на бебе, дори с еднакви методи и продукти. Децата ни доказват всеки ден колко е трудно да си родител като от книгите или списанията - там всичко е 1+1=2.

Аз въобще не твърдя, че знам много за бебетата, въпреки, че чакам второ. Ще заложа на нещата, които са се получили първия път, но това не означава, че пак ще работят и сега. Затова съм и тук и във фейсбук групата. Винаги има нещо ново, което да науча, да преценя като полезно и ново и да разшира малко кръгозора си.

Радвайте се на последните дни спокойствие и блажени почивки. Аз малко се панирам как ще свикнем пак на бебе режим. Сега вечер си лежим, гледаме филми, детето си играе в детската стая, все едно го няма. Въобще раят ни ще бъде разбъркан от една принцеса, усещам го все по-блзио е.

Общи условия

Активация на акаунт