Боя за коса - Blond50 - Клуб на блондинките

• 42 270
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Честно казано не смея да харесам цвят през сайта, иска ми се да видя мострите на живо. Нещо като бежаво русо ми се иска. Ще се разходя до магазина май-май.

# 601
Аз си купих боя на Голдуел по препоръка на форума, но още не съм я ползвала. С какво отмервате количествата, суха или влажна коса и колко време се стои?

# 602
А от оксиданта на Голдуел има ли от къде да се купи по-малка разфасофка? Няма какво да го правя 1 литър.

# 603
Здравейте, някой наясно ли е каква е разликата между 99.0 и 9.00 на Вела Колестон?
Последното ми боядисване беше с Вела Колестон, доста съм доволна, че косата ми не се изсуши. Отдавна не бях купувала Вела и реших, че ще пробвам отново.

# 604
  • Бургас
Честит празни дами!
Момичета имам въпрос.
Имам една боя на олиосета(безамонячна) 9.31, с оксидант 20%. Мога ли да я разредя с вода и да я ползвам за матиране на дължини?
Изобщо прави ли се така? Чудя се дали просто да я изхвърля, подаря и т.н или мога да я ползвам, но не за нанасяне в пълен смисъл на боядисване.
Ще матирам това:
Скрит текст:

Хванало ме е онова чувство, което те кара да направиш нещо с косата, че да мирясаш, ако ме разбирате за какво говоря.
Да не стане играчка, плачка се притеснявам.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 10:35 от MeMyselfI

# 605
Оксиданта се разрежда само с оксидант, водата няма да намали процента му.  Също може и с плекс.

# 606
  • Бургас
Оксиданта се разрежда само с оксидант, водата няма да намали процента му.  Също може и с плекс.
Значи това, което съм измислила е просто глупост. Благодаря за бързия отгвор.

# 607
  • София
На всичкото отгоре 9.3 е златисто и вместо да матираш може да пожълтееш.

# 608
  • София
Скрит текст:
Честит празни дами!
Момичета имам въпрос.
Имам една боя на олиосета(безамонячна) 9.31, с оксидант 20%. Мога ли да я разредя с вода и да я ползвам за матиране на дължини?
Изобщо прави ли се така? Чудя се дали просто да я изхвърля, подаря и т.н или мога да я ползвам, но не за нанасяне в пълен смисъл на боядисване.
Ще матирам това:
Скрит текст:

Хванало ме е онова чувство, което те кара да направиш нещо с косата, че да мирясаш, ако ме разбирате за какво говоря.
Да не стане играчка, плачка се притеснявам.
Освен да си изгориш косата кой знае какво друго няма да получиш.Цветът ти е страхотен,поне така ми изглежда на мен и има доста тониращи маски и шампоани,ама не българските от 3 лв, които можеш да пробваш и със сигурност няма да ти изгорят косата.А  и резултата ще е по-добър.Ако толкова искаш да я тонираш с боя,пробвай проф. на Лореал.Хубави отенъци и грижа в едно.По -нагоре бях дала линк към боята,която е страхотна.

# 609
  • Бургас
Благодаря ви за мненията момичета. Явно съм в някакъв изкукал период след 17 дневна карантина и просто напира някакво желание да сътворя нещо с косата. Не, че искам да постигна нещо определено, а просто нещо да направя.
Багодаря на всички. Директно ще подаря боята.

# 610
Добре, а как става матирането с боя вкъщи? Ако имаш вкъщи бои (8. 1,9.1 и 10-ки),и едно огромно шише оксидант на Голдуел (2,7 % май беше), то как и какво?

# 611
Оксиданта се разрежда само с оксидант, водата няма да намали процента му.  Също може и с плекс.
Значи това, което съм измислила е просто глупост. Благодаря за бързия отгвор.
Не е глупост - практикува се масово. И дори тук в темите за косите колорист Rokky77   , който постваше беше споделил "рецепта"
Цитат
8 см чиста 8ца ,  оксидант 9% около 2 лъжици,  шампоан, вода и малко балсам.
Лично аз така процедирам така след обезцветяване на кичури. Не купувам различна боя от тази с която боядисвам корени, а я разреждам с вода и шампоан. и редовно правя тази обливка
Не мисля обаче че 9ки и 10ки са удачни за матиране.
Не можах да намеря оригиналните постове, дано Принцесата се включи.

# 612
Оксиданта се разрежда само с оксидант, водата няма да намали процента му.  Също може и с плекс.
Фризьорка ме е съветвала да разреждам при матиране сместа боя + оксидант с шампоан или маска за коса, за намаляне на силата на сместа. Също и тук сме обсъждали, че вкарването на вода, маска или шампоан намаля силата на оксиданта. Когато правим обливка на косата с останала смес от корените последните 5 мин от боядисването, също доавяме вода или мокрим косата и разпенваме. Та, аз лично мисля, че всеки примес, добавен към сместа намаля силата на оксиданта.
Иначе съм съгласна, че цвета на косата е много хубав. 9.31 се води леко топъл цвят, но не е съвсем златист, защото има и лек пепелив подтон (.1)
Добавям. Точно плекс пък не би трябвало да намаля силата на оксиданта.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 14:24 от brumm

# 613
плекс пък не би трябвало да намаля силата на оксиданта.
Намаля, даже на Олаплекс в описанието го има - да се вдигне оксиданта, за да се получи резултата който се търси без плекс.

# 614
Още 2016 година Olaplex си промениха инструкциите за дозиране и оксидантът НЕ се вдига! Ползва се оксидантът, който би се ползвал и без Olaplex!

Общи условия

Активация на акаунт