Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 940
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Принципно най-практично е да се раздадат комплекти за самотестване вкъщи, има такива със слюнка и детето само трябва да се изплюе. Лошото е, че дори да ги раздадат едва ли мнозина ще ги правят, да не говорим да обявят положителен резултат, ако има такъв. Та сме си патова ситуация в това отношение. И лично аз не виня хората, хора като хора сме, но и старото и служебното правителства сериозно нехаят по отношение на пандемията.

# 421
  • София
И аз основно виня правителствата. Нямаше какво толкова да питат за тези тестове и да оставят хората да решават.

# 422
Аш, иди живей на Запад. Там никой не пита хората за нищо. Аз съм си ОК със ситуацията в България. Утре даже ще имаме родителска среща. На двора. Доволна съм.

# 423
  • София
Пуснаха ни запитване искаме ли да тестват регулярно децата, боледували ли са, ваксинирани ли са.
16% са ваксинирани и 18% преболедували. Редактирам се, защото видях, че има инфо и за тестване. 75% близо са съгласни да тестват децата в училище, което пак е недостатъчно според разпоредбата от МЗ. Не знам как очакват да има съгласие от 90% за такова нещо, след като дори за един подарък за учителка, родителите обикновено са на двата полюса.
На запитване колко от родителите са съгласни да се тестват децата с неинвазивни тестове, резултатите в СОУ, много добро училище са 4 родители съгласни от 25, тоест 16%. Другите не искат тестване, не искат маски, НО искат ожесточено присъствено обучение. Ученикът ми е 6 клас, тоест прогимназия.
Радвам се като виждам, че има примери като Дъждец. 90% е толкова силно завишен процент, че е пределно ясно позицията на поставилите този процент, тоест да НЯМА тестване. Ако бяха на противоположното мнение да бяха поставили летва 50+ или 60+ процента, уви не е така. Ами да бяха постановили минимум 99,9% за да е пълна смешката.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 12:17 от Casyopea B

# 424
И аз основно виня правителствата. Нямаше какво толкова да питат за тези тестове и да оставят хората да решават.
Нямам против родителите да решават за тестовете - правят тест - отиват ПО, не правят тест - ДО. Но да продължава ДО за ваксинирани и готови за тестване през ден деца, е това вече мина всички граници. До преди ваксините бях голям защитник на ДО, като мярка, която спасява живот и наистина беше така. Имаха цяло лято, цяла пролет и цяла есен да се натуткат сънародниците и да излязат от конспирациите. Колко да чакаме вече, при положение, че сами не искаме да се справим с кризата. Да въвеждат зелени паспорти като в нормалните държави и всеки да избира.

# 425
Но да продължава ДО за ваксинирани и готови за тестване през ден деца, е това вече мина всички граници.
Минава всякакви граници невъзможността ти да проумееш, че живееш в общество и трябва да се съобразяваш с нагласите му. Като не ти отърва- Европа е пред теб. Избери си държава, където само ваксинираните могат да живеят нормално.

# 426
Но да продължава ДО за ваксинирани и готови за тестване през ден деца, е това вече мина всички граници.
Минава всякакви граници невъзможността ти да проумееш, че живееш в общество и трябва да се съобразяваш с нагласите му. Като не ти отърва- Европа е пред теб. Избери си държава, където само ваксинираните могат да живеят нормално.
Ами, заради нагласите на обществото ще бъдем ДО скоро, щото сме много специални и ларж.

# 427
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Mia Rulana, просто... просто ....абе просто и това е.

# 428
Искам да попитам - тези класове, които са карантинирани сега, как е организирано при тях обучението? Учителите как им преподават? От училище ли?
Сега върви някакъв друг вирус и, нормално за сезона, децата боледуват. Взимат си бележка и остават вкъщи. Те на дистанционно ли минават сега и ако да - как участват в часа?
В класа на моето дете няма нито един отсъстващ. В останалите класове от випуск са по 1-2 деца и май не са дистанционно, докато са вкъщи. Учат си сами /който учи/.
Тези, които по принцип са избрали ДО, сега как се процедира при тях?

# 429
  • Sofia
При нас ДО по желание е наблюдение на часовете през камера без обратна връзка + 2 пъти седмично консултации с преподавателя.

Сега (миналата седмица и тази) целият клас са ДО заради положителни случаи на ученици. Всички, включително и децата, които са ДО по желание, карат заедно всички часове през Тиймс. Но тук става въпрос за втори клас. Учителката и тя е карантинирана и преподава от вкъщи.

# 430
Искам да попитам - тези класове, които са карантинирани сега, как е организирано при тях обучението? Учителите как им преподават? От училище ли?

В гимназията на детето има карантиниран клас, на ДО са. Тъй като е от другата смяна, нямам представа дали от у-ще преподават, предполагам, да, защото има некарантинирани от същия набор на които преподават същите учители.
Гимназията е на две смени, но правят някакъв ремонт, затова не съм сигурна дали заради ремонта или заради Ковид ги разделиха, иначе има място и досега бяха само първа смяна.

# 431
Дъщеря ми (10 клас) е на ДО от миналия петък до 04.10. поради болна от Ковид съученичка. Карат си часове по 45 мин, учителите влизат в Мийт от кабинетите си в гимназията, понеже водят останалите часове ПО. Днес ми каза щерката, че има поне 10 болни човека в класа, но само една си е правила тест в лаборатория и заради нея са ДО. Приятелката й е с пневмония на АБ. Лятото от дискотеките пак няколко деца от класа го изкараха, дъщеря ми боледува с  нас ноември. Надявам се като попреминат повечето през вируса  да изкарат повечето време в клас, от цялата гимназия - около 1200 ученика - само нейния клас е карантиниран.

# 432
Момичета, да ви питам когато децата ви бяха на ДО миналата година ползваха ли хромбук? Че на една позната ги задължиха да ги купят и то от определена фирма. 1000лв парчето. Та се чудя дали няма начин да се намерят отнякъде по- евтино. Които са ползвали биха ли споделили откъде са ги взели? Мисля да се снабдя превантивно с такова чудо.

# 433
  • София
Е, няма как да ги задължат да купят хромбук за ДО.

# 434
Няма как, ама има как. И затова се интересувам. Алиекспрес, Амазон, ОЛХ?

Общи условия

Активация на акаунт