222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 684
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вечи, честито! На което и място да си, признанието е важно! Пожелавам ти да си намериш тоалет и да си изкараш страхотно.

Бела, Синьо ти е написала активните форми. Хидроксокобаламин също е активна форма, освен споменатите от Синьо две.
На опаковката отстрани трябва да пише.

Марго, 🤣. Много нетактични колежки.
А защо корона модел?

Рейна, скоро дойде рехнунга за сина: 65€ за час при остеопат. Даже по-дълго продължи, че следващата пациентка закъсня.
Може би личната ги е държала в течност, за да не ти дезинфекцира кожата 🤷♀
Но е абсурд да са многократни.
Моят ЛЛ също предлага акупунктура, но на частно.
Иначе на мен китаеца ми слагаше игли за бебета, бяха по-къси и по-тънки. Обясняваше ми, че е добре около иглата да се зачерви, тогава се активира точката.
Моите все червени бяха и ми казваше, че малко хора реагират така. Той разказваше, докато ги слага, та един път спомена, че на другите слага 40-50 игли, а при мен повече от 15-20 не може, защото ми идваше повече...

Тази година, за радост на мъжа ми, нищо не събирам. Орехите, които намерих, бяха черни вътре, сега пропускам лешниците, няма на кого да оставя малката. Ядливите кестени ги събират мнооого преди мен, нулев шанс нямам.

# 631
Aми жалко че не попитах преди да купя. Не разбирам защо продават боклуци и то на такива цени. Изобщо не предполагах това за б12 докато Ася не написа нещо в една друга тема Sad
Важно е че сега поне знам.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 05:21 от bella-ciao

# 632
  • München, Deutschland
Момичета, извинявайте за лаишкия въпрос, но как ви хрумва да си изследвате витамини? И какво изследвате? Питам, защото никога не ми е хрумвало да пия добавки или пък да изследвам витамини, изключая магнезий при тренировки. Дори нямам идея как се тестват такива неща - с кръв ли, по друг начин ли...

# 633
Криси, аз бях зле след един кръвоизлив, нямах сили и настоях да ми пуснат. Трябваше да ми взимат кръв за хемоглобин и феритин, та добавиха и В12, но аз си доплатих за витамина, около 15€.
Това при гинеколога. Скоро исках да тествам пак В12 и вит.Д и ЛЛ като изцепи 130€ и щях да падна. Това са IGEL Leistungen и явно сами си правят ценоразписа.

Иначе скоро Синьо беше пускала цени на пакети за изследване на различни витамини и микроелементи.

Скрит текст:

Детето ми понякога заеква. Преди първия локдаун беше толкова зле, че не му разбирах нищо.
Питах педиатъра: да съм наблюдавала, ако се задържи, ще го прати на логопед. Оправи се по време на локдауна и решихме, че е от стрес в училището.
Пак се появи, пак изчезва, причина не “виждаме”. Каза, че в училище няма стрес.
Един ден идва и реве, имали в час “flüssig lesen“. Много ясно, че той не може, защото заеква.
Като се нарева, просто ми хрумна и му дадах капки В12. Дойде след час и ми казва: вече не заеквам 😳
Педиатърът въобще не помисли за такава вероятност, макар да казвам, че яде общо 5 неща. Логопедът също нямаше да ми помогне.
Сега всеки ден давам капки и не заеква.
Та от зор се научих, за всякакви такива “странни” симптоми, да търся инфо дали не е недостиг на нещо. Лекарите не винаги са съгласни да тестват, трябва да има причина, за да поеме касата изследванията. Ама едно изследване на В12 е по-евтино от логопед, но.... 🤷♀

# 634
chrissy, ами то след една определена възраст си е част от Vorsorge-то, преди бременност също, при здравословни проблеми пък си е направо наложително. Simple Smile
Аз Б12 не съм изследвала (а трябва), но обичам да чета такива неща. Всеки с лудостта си. 🤪
Различни са изследванията за различните неща - кръвна плаза, Vollblut, урина…

asyalein, това е безбожно скъпо. Витамин Д е не повече от 25 директно в лаборатория, през терапевт трябва да е по-малко.

# 635
chrissy,
Спокойно, аз нищо не изследвам и от нищо не страдам, само съм дебела. Пускам си само профилактичните изследвания при ЛЛ, които тя каже. На фона на проблемите, за които съфорумките споделят, направо се чувствам здрава. Дай Боже всекиму здраве.

# 636
Синьо, точно витД беше мега скъп, две форми изследвали - активна и незнам си каква. Едната 50€, другата -30€ 😳

На мен покрай Хашито и бременността ми пускаха някои неща.

Дени, важното е, че си здрава! Кг нямат значение 😊

# 637
Chrissy, при мен излезе много сериозен дефицит на Д и Б12 след една загуба преди години, оттогава си ги следя и се терапирам сама. Б12 пускам при прибиране в БГ, за Д плащам при ЛЛ, последно беше към 28€ изследване плюс такса за вземането на кръв.
Ася, тя колежката така я нарече, че били идеални тези рокли за скриване на качените кг през локдауните. А аз си я купих, защото бе удобна и става за casual петъка, сега вече не знам дали ще я облека пак, че се засегнах.

# 638
Ася,
Аз също се чудех, как ви хрумва да изследвате разни неща, но след споделеното, започнах да разбирам. Но пък постовете ви носят информация, която може да се използва в бъдеще.

# 639
Deni-meni супер че се чувстваш добре. Само така. То май това е едно от нещата в основата на всичко останало.
Аз не съм изследвала витамини, но се чудя дали да не отида да си изследвам нещо такова.  Като разбрах какво продават в ДМ може пък наистина да ида.

# 640
И аз от зор се научих. В крайна сметка най-добре е да се инвестира поне веднъж в Vollblutanalyse. Плащаш си го сам обаче и не са много местата на които се прави. Аз намерих в интернет само на едно място за 200€. Иначе намерих цаката, че ендокринолога ми пуска феритин, Б12, вит Д, но само по време на бременност ако ходя по-често иначе веднъж годишно, че личната се дърпа с направленията. Но пък при личната също ходя за ТСХ и тогава си плашам за вит.Д и вит. Б12. Общо към 40€. Вит. Д винаги ми е в дефицит
Ася много майки дори споделят, че децата когато приемат Б комплекс не са така раздразнени, избухливи и са по-коооперативни.
Според мен наистина основните витамини и минерали трябва да станат част от Vorsorge на здравните каси.

# 641
При сериозно наднормено тегло бих следила гликиран хемоглобин. Проблеми с кръвната захар и инсулина се промъкват тихомълком и лекар ще обърне внимание чак когато се стигне до сериозна инсулинова резистентност/диабет и кръвната захар скочи в небесата. В зародиш нещата са поправими много лесно.

asyalein, да, всъщност е най-добре и двете форми и тогава става по-скъпо. Похвално е, че изследват и двете.
Аз Д не смея да суплементирам. Миналата есен ми беше перфектна стойността (към горна граница), но оттогава не знам какво се случва. Надявам се, че и това лято съм събрала достатъчно.

Корона-рокля. Laughing

# 642
  • Germany
Аз не бих пила витамини от Б групата без изследване и консултация с лекар. Иначе и аз имам недостиг на витамин Д, но личният ми не се впечатли особено и каза да пия по 2000IU на ден. Решила съм да си запиша час при ендокринолог, да видим за кога ще ми дадат.

# 643
Мони, на теория и аз искам да се консултирам с лекар, на практика е друго!

# 644
Синьо, да, и той е бил с ффп2 маска.

Папа Панда, сега ще се фръцкаме така. Joy

Халло, папа Панда, баш ми е драго!
Мен така няма как да ме видите. Откак ме тресна менопаузата, студ не усещам.
Миналата седмица бях единствената на спирката по тениска, къса пола и боса. Чак ми стана неудобно.
Надминах немците, на които някога се чудех как в студа ходят по къс ръкав.
Много се надявах на топла и приятна есен, малка компенсация за студеното и дъждовно лято.
За сега, очакванията ми са напразни, като изключим последните 2-3 дни, точно циганско лято е. Дано продължи!

Общи условия

Активация на акаунт