Нашите кухни - тема 88

• 46 451
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • До сърцето...
Благодаря за отговора. Проблем обаче е, че няма как да транспортиран цялата плоскост до там, но ще разчитам. Огромна е - над 4 кв.м е
Мини и говори с тях, може да те посъветват нещо, а и може тази плоскост да мине през транспортния им коридор, за да не я влачиш през целия магазин. Дано да ти е близо магазина.

# 166
  • гр. СОФИЯ (1000)
Някой поръчвал ли си е вратички?
Трябва ми препоръчана фирма за София, която разкроява и кантира ПДЧ.
Как се подават размерите заедно с канта ли?

Попадам само за Пловдив, както и Роси, но последните не предлагат материала които ми трябва.
Материалът е на Интериор-И (Kaindl), а на тяхната страница не виждам да предлагат услуги по рязане и кантиране.

Още един въпрос:
Как да спася краищата от раздуване от влага/вода? Някакво третиране има ли?

Здравейте, фирма Мегатрейдинг, в Модерно предградие, режат и кантират ПДЧ, изпращат бланка, в която посочвате размерите , дебелината на канта , посоката на фладера , материалът. Мисля, че разкрояват всички ПДЧ-та, които се предлагат на пазара.

Относно 2рия въпрос - ПДЧ не е подходящо за мокри помещения, няма как да се предпази от раздуване. В кухнята най-уязвими са вратите под и до мивката и цокъла, затова е най-добре поне долният ред на кухнята да е с MDF врати, макар и да е по-скъпо, а цокълът да е пак от MDF или PVC.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 09:09 от Tatiana

# 167
  • Раковски
Уточнявайе за какъв мдф става дума понеже са различни видове. Ако в банята няма парИ може да се направи шкаф от пдч, за по-голяма сигурност може да се кантира с полиуретаново лепило (ако се намери кой).

# 168
  • София
Tatiana, shadowman,
Благодаря за отговорите.
Не е за мокро помещение, за кухненски шкафове питам.
Проблемът е този:
Скрит текст:

Реално всички долни вратички са или до, или на нещо свързано с вода:
- хладилник-пералня-чекмеджета-миялна-ъглов шкаф-мивка.

Проблемът с вратичките тръгна от тези:
Скрит текст:

Временно решение, което върши работа.
Лайсната (всъщност е дръжка, но монтирана "неправилно") удължава горната врата, долната скъсихме (проблем произлязъл от смяна на хладилници).

Питах за препоръчана фирма, тъй като е ПДЧто е много красиво (шарката има релеф, който я следва синхронно), но с крехка лицева страна и при рязане може да се нарани ръбчето. Всъщност красотата на ПДЧто, определи изборът му, плитките ни горни шкафове са МФД

# 169
  • Точно където трябва
Сега майстора ме светна, че мога да сложа котлоните накрая, до прозореца.  Няма ли да е неудобно и за котлони и за фурна?
Но да не свързвам с комина, че неговата така се била запалила.

# 170
  • гр. СОФИЯ (1000)
Tatiana, shadowman,
Благодаря за отговорите.
Не е за мокро помещение, за кухненски шкафове питам.
Проблемът е този:
Скрит текст:

Реално всички долни вратички са или до, или на нещо свързано с вода:
- хладилник-пералня-чекмеджета-миялна-ъглов шкаф-мивка.

Проблемът с вратичките тръгна от тези:
Скрит текст:

Временно решение, което върши работа.
Лайсната (всъщност е дръжка, но монтирана "неправилно") удължава горната врата, долната скъсихме (проблем произлязъл от смяна на хладилници).

Питах за препоръчана фирма, тъй като е ПДЧто е много красиво (шарката има релеф, който я следва синхронно), но с крехка лицева страна и при рязане може да се нарани ръбчето. Всъщност красотата на ПДЧто, определи изборът му, плитките ни горни шкафове са МФД

Да си призная и вкъщи кухнята е изцяло ПДЧ, но вратичките на долния ред са вече в окаяно състояние и ми предстои изцяло подмяна на долен  ред с врати фолиран MDF без фладер.
Аз лично не вярвам, че нещо може да спаси ПДЧ-то, когато е в досег с вода...
В Роси и Салекс, а със сигурност и в други фирми, които предлагат плоскости, има плочи MDF с PVC покритие в дъвесен декор или направо фурнирован MDF и пак може да се следва фладера във височина (специално при хладилника Ви), поразгледайте ги, може и на място да идете -  и двете фирми са на Военна рампа (бул. Илиянци).

# 171
  • Раковски
Desem, моята кухня е със същия декор, водят се синхронно порести ПДЧ-та. За да се получи това раздуване вероятно или е текло някъде или имате влага в повече.  Лепилата с които се лепят кантовете не са водоустойчиви с изключение на полиуретановото, но трудно се намира кой да свърши тази работа. Всъщност материала е на KAINDL от Рали М.

# 172
  • София
Да, точно това е името, аз се опитах да обясня как изглежда. Клен е моя цвят.
Рали-М ми излиза само на латиница, иначе препраща към Интериор-И. Последните(да не е смяна на име) намерих ги, говорих си с тях по телефона, но не питах дали извършват услуги. В онзи момент ми беше важно да намеря, че се продава още декора.
(Че и се разходих до тях, но се оказа, че не работят този месец в събота)
Скрит текст:
Общо взето с много мърморене има кой да смени вратичките, стига обаче да са налични... но май е по-добре външен специалист да извърши задачата Joy
Вода инцидентно да е потекла, но явно е било достатъчно Sad  внимаваме, тъй като само под шкафовете е гранитогрес, а останалото е ламинат (вижда се на снимката). Влага нямаме, знам тъй като мерим постоянно.

# 173
Здравейте, имам нужда от помощ:
Предстои ми да оборудвам кухненски бокс в помещение, в което имам монтирана вече мивка, която няма да изместваме:

Размерите са 3.24 м х 1.52 м., прозорецът е на стената срещу мивката и е малко по-голям, което означава, че шкафовете трябва да свършват 10-15 см. преди прозореца, за да не се застъпят. Прозорецът е неотваряем в тази си част, където ще свършват шкафовете.
Ето схема на помещението:

Имам доста уреди, които трябва да поместя в бокса: пералня, хладилник /малък под плота се събира/, фурна, двойка котлони, бойлер на стената над мивката.
Моля за съвет как да направя разпределението! Дали да слагам горен ред шкафове изцяло над долния или да не претрупвам и без това малкото помещение с мебели?
Обмислям да бъдат в една от следните последователности, започвайки от мивката:
 1. Пералня, котлони с фурна, долен шкаф, хладилник;
или
2. Пералня, хладилник, шкаф с котлони отгоре, фурна.
Изводите за пералня са оставени в началото до реда, до мивката.
Смятам да сложим гръб върху плочките, да махнем старите дървени вратички под мивката и долният ред да бъде с еднакви врати.
Обмислям светли вратички- бели, шампанско или цветът на черупката на яйцето, в кобинация с плот, имитиращ сив камък/гранит. Какво мислите?

# 174
Здравейте, трябва да избирам мивка.
Моля за съвети какво и къде да разгледам?

# 175
Здравейте, можете ли да ми препоръчате (на Л.С.) фирма за изработка на кухня за София? Държим на добър монтаж и гаранционно обслужване (ако се наложи). Благодаря предварително.

# 176
  • гр. София
Дайте поне насоки - инокс, композитна, как ще я монтирате, претенции за цвят.... С отцедник или без, евентуално големина...

# 177
  • До сърцето...
Като цена са най-добре в "Герака", в сайта асортимента е по-голям от този в шоурума.

# 178
  • гр. СОФИЯ (1000)

Здравейте, препоръчвам Ви да разгледате мивки BLANCO, за България се предлагат от фирма Евросет, имат шоурум зад Мега мол в Люлин. Изключително качествени са и го казвам не само от личен опит, защото ползвам такава от доста години и нямам забележки, а и от професионален - от 2005г. сме доставили и монтирали към кухни стотици техни мивки и смесители и не е имало никакви рекаламации.

# 179
Здравейте, искам да помоля тези от Вас, които ползват газови котлони в задната страна до термо гръб да изкажат мнение има ли проблем т. е. нагаряне на гърба. Срещам разнопосочни мнения, а всички майстори по кухните са против идеята. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт