Испания

• 50 407
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Не знам каква точнп информация се очаква да получиш тук.Никой не може да тинкаже дали и за колко време ще намерш работа, която да отговаея  на способностите и изискванията ти.
Задал съм конкретен въпрос:
Цитат
исках да питам някой знае ли колко е нужен езика за програмисти/IT?
Не коментирам държавна администрация, период за намиране на работа, изваждане на документи, колко пари ще ми трябват да замина, интеграция на деца...

# 631
  • някъде под слънцето...
На този въпрос ви дасох ко кретен отговор
Познавам хора, които започнаха в IT сектора само с английски, но не  е масово явление.

Заплатите за програмисти...
Някои са легенди , други са реалност.
Зависи  от позицията и фирмата.
Успех.
За това колко ще ти трябва в конкретния случай испански за да работиш на конкретната позиция, може да ти каже конкретно, конкретния шеф, на конкретната  фирма, след като прецени конкретните ти  умения.
Написах, че е изключение, някой да запичне работа само с английски и без испански.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:36 от sl

# 632
  • Mediterraneo
В крайна сметка как очакваш да ти се отговори колко ще се оправиш без никакъв испански. Няма да живееш в пашкул без да контактуваш с никого, предполагам...

# 633
И това съм написал:
Цитат
въпроса е аз дали с C1 английски ще имам проблеми с намирането на работа преди да съм научил местния на достатъчно добро ниво.
Конкретизираме изцяло върху "намиране на работа и работене като програмист в Мадрид с добро ниво на английски преди човек да е научил испански".
Останалата част от живота не се ангажира в този въпрос. Ако ще е по-лесно, нека приемем, че ще наема професионален преводач, който да се разхожда с мен по магазините и общината и ще ми преподава испански.

# 634
А защо не си намериш първо работа и да видиш какво ще можеш да договориш като пари и след това да се местиш?

# 635
  • Euskal Herria
А няма ли опция предварително да намерите такава работа в Мадрид? Или да работите дистанционно в компания, без значение в коя държава е, а да живеете в Мадрид?

# 636
  • някъде под слънцето...
И това съм написал:
Цитат
въпроса е аз дали с C1 английски ще имам проблеми с намирането на работа преди да съм научил местния на достатъчно добро ниво.
Конкретизираме изцяло върху "намиране на работа и работене като програмист в Мадрид с добро ниво на английски преди човек да е научил испански".
Останалата част от живота не се ангажира в този въпрос. Ако ще е по-лесно, нека приемем, че ще наема професионален преводач, който да се разхожда с мен по магазините и общината и ще ми преподава испански.
В такъв случай можеш да платиш консултация с някой  от IT  секрора , който да ти обясни вълнуващите те конкретни въпроси.
Само да кажа, че  поне 20% от завършващите абитуриенти са с С1  , Кембридж от училище.Така, че не е чудо невиждано  кандидата да е с C1,  и в много случаи изискванията вече са за ingles  nativo.
Ако не познаваш никой , мога да рапитам мои познати и  да ти пратя офертата им за услугата.

Какво Ви става бе хора, искате помощ за информация, а после  препотентно размахвате пръст .
Като сте толкова кадърни, умни и информирани, защо питате мас глупавите?Информация бол.
После защо не си помагали българите...
Допълвам се, сега погледнах, че си се регистрирал днес за да си задасеш въпроса.
Значи на принципа на банките, нямаш, кредитна (форумска) история,  слагаме % за риск(бъзик)  върху офертата на, която би могъл даъри направи  IT специалиста а  Wink .
Малко по скъпо, но за сметка на това супер, хипер конкретно Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:19 от sl

# 637
Е, то без пари няма как да замине с 2 деца. Според мен работи дистанционно и е решил малко да разнообрази Simple Smile

# 638
А защо не си намериш първо работа и да видиш какво ще можеш да договориш като пари и след това да се местиш?
Най-вероятно това ще направя, или ще продължа да работя на текущото си място.
А няма ли опция предварително да намерите такава работа в Мадрид? Или да работите дистанционно в компания, без значение в коя държава е, а да живеете в Мадрид?
Има, да.
В такъв случай можеш да платиш консултация с някой  от IT  секрора , който да ти обясни вълнуващите те конкретни въпроси.

Какво Ви става бе хора, искате помощ за информация, а после  препотентно размахвате пръст .
После защо не си помагали българите...
Мога да си платя, да. Мога и да се свържа с рекрутърска фирма там. Ама нали затова е този форум?

Не размахвам пръст - задавам въпрос и очаквам, ако някой има информация, да ми отговори.
Само да кажа, че  поне 20% от завършващите абитуриенти са с С1  , Кембридж от училище.Така, че не е чудо невиждано  кандидата да е с C1,  и в много случаи изискванията вече са за ingles  nativo.
Четене с разбиране. Никъде не съм се хвалил, нито пък го намирам за нещо специално да си с ниво C1. Въпросът ми е дали английски на C1 е достатъчен човек да работи като IT докато научи езика. Не знам вече как да го напиша Simple Smile
Допълвам се, сега погледнах, че си се регистрирал днес за да си задасеш въпроса.
Значи на принципа на банките, нямаш, кредитна (форумска) история,  слагаме % за риск(бъзик)  върху офертата на, която би могъл даъри направи  IT специалиста а  Wink .
Малко по скъпо, но за сметка на това супер, хипер конкретно Simple Smile
Не виждам смисъла да се майтапя по такъв начин. Това, че не съм имал регистрация, е абсолютно без значение.

# 639
Защо да не е възможно. Предполагам ще е трудно.
Аз пък не виждам смисъла да се местиш някъде, където въобще не знаеш езика - голямо препятствие е. Била съм на място, където само с английски беше трудно да се оправя и си беше тегаво.
Бих започнала с езика преди да се преместя. Да науча поне едно базово ниво. Това, че жена ти го знае, не те грее. Ще в е помощ, но не решава нещата.

Скрит текст:
(аз пък си мисля, че това е мъжът на потребителката от предишните постове, някак съвпадат нещата, децата с тротинетките, възраст 3-5, не споменава училище и т.н., тя писа на испански, мъжът е ИТ и ще купуват  Wink
много филми гледам Joy )

# 640
  • някъде под слънцето...
О на мен не ни пречи.Даже ми е забавно.
Работя с хора и винаги са ми билининтересни  различните модели на поведение.
Току виж уредя  и някой познат IT  със страничен доход .Те много си ценят времето.
Пп принцип си права.Също написах че не е невъзможно(познавам такъв човек), но не е масова практика.

# 641
Защо да не е възможно. Предполагам ще е трудно.
Да де, ама до този отговор стига човек на прима виста и с нула информация... Simple Smile

# 642
Имам въпрос относно NIE номер и се надявам, че някой компетентен ще може да ми помогнете с отговор.
Преди 11 години живях в Майорка по студентска програма-стаж по Еразъм в продължение на 4-5 месеца. Имах открита сметка в испанска банка за превеждане на месечното възнаграждение.
Тъй като ми престои преместане в Испания( Аликанте) с цел живот там, бих искала да разбера дали при въпросният ми предишен престои съм имала издаден NIE номер и евентуално как мога да го открия?
Благодаря предварително!

# 643
  • някъде под слънцето...
Пазите ли някакъв документ от тогава?
Нещо от унивееситета, банката, адресна регистрация?
Единствения компетентен орган, който може да Ви даде информацоя е министерство ма вътрешните работи, , екстранхерия.архив.Там се пазят данните кой кога е взел НИЕ, кога го е подновил  кога го е върнал и т н т.
Но за да наоравите проверка ще ви бъде необходим и момер на паспорт или ЛК към които е издасено НИЕто, а те вероятно  са изтекли и са вече са  променени.Можете да се консултирате с адвокат.
Ако сте имали НИЕ, възможно е то да е било временно и после да е "замразено" .
Майка ми и баща ми си заминаха за България 2011 и ввче са отписанинот кметствптонпо служебен път.Защото  на всеки 5 години(ако живееш на един исъщи адрес)  кместството праща писмо заинтересуваният да се представи лично в кметствотонза да  подновят рвгистрацията му.За  чужденци комунитариос са 5 години, за останалите мисля на 2.Испанците не получават подобни писма.
Защо не си извадите ново.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 19:13 от sl

# 644
  • София
Здравейте, с жена ми обмисляме да се преместим в Мадрид, исках да питам някой знае ли колко е нужен езика за програмисти/IT? Жена ми знае испански перфектно, децата са малки (не ходят на училище) и също ще го научат бързо, въпроса е аз дали с C1 английски ще имам проблеми с намирането на работа преди да съм научил местния на достатъчно добро ниво.

Добре дошла е и информация за заплати за програмисти в Мадрид, ако някой има.

Поздрави!
Чесно казно моят опит специално в IT сектора е почти 0, но в моята работа има някои (малко) чужденци, които работят само на английски. Вярно, че моето е много специфично, но имаме и обслужващ IT   персонал.  Моя съвет е да видиш обявите в LinkedIn  или   infojobs за това, което можеш да правиш, дали има такива на английски, дали търсят хора с английски за международни проекти например,някоя фирма за иновации и нови технолгии....не ми струва невъзможно, особено в Мадрид, все пак е техническа професия, няма да пишеш есета. Предполагам, че е както в България, възможно, но трябва да попаднеш на правилното място. И все пак  някакъв минимален испански А1-А2 ще ти отвори страшно много врати, даже в социален аспект, такива са ми наблюденията. В моята работа всички говорят приличен английски, но много малко се опитват да комуникират с тези, които не говорят испански, и те остават малко неинтегрирани....докато научат езика съответно.

Общи условия

Активация на акаунт