За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 797
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Над 38 е висока.

# 301
  • Германия
Нормалната температура, измерена ректално, е между 36,5 и 37,5. Няма какво да вадите от измереното. Панадол/Нурофен се дава над 38,5 по принцип.

37,7 в най-общия случай е леко завишена температура, нищо особено. Следете дали пак ще се качи, друго няма какво да направите в момента

# 302
Синът ми от скоро ходи на детска градина, и от няколко дена изпада в истерия когато се опитвам да го облека, панталон, боди, яке, нищо не иска. Не мога да го успокоя поне 10 минути след това. На 2 год е. До сега никога не сме имали такъв проблем, имахме си система за обличане и Смяна на памреса в движение. Направо не знам, каква може да е причината? Какво може да са му направили?

# 303
  • Пловдив
Аз също съм се насочила към "босите" пантофи на Декатлон. В момента използвам тези /не съм наясно с такъв тих дали дават в ясла/, учудващото при мен е, че не ги събува нарочно, както прави с маратонките и терлички-боти, които имаме от бабите

Малкия го забелих, без марли и т.н., правя го ежедневно, след баня, в началото, когато се отлепя, мажех с риванол. Изборът ми за забелванено е информиран и въпреки, че днес се опитват да обяснят как е по-добре да не се прави, аз не съм съгласна.

Родих на 21.09 миналата година...веднага беше оставен на двора. Не съм засичала време. На 13 ден бяхме цял ден навън на разходка.

Защо трябва нещо да са му направили в градината? Възможно е да навързва, че обличането сутрин след сън води до ходене на градина, мястото, където мама я няма.

# 304
И моето дете тръгна на ясла и макар, че е ходил по час два дена - още повече се залепи за мен. Психоложката на яслата обясни, че ще има промяна с поведение, бунт, проблечи може и със сън, хранене и т.н

# 305
На 2г е нормално, почват да отказват да си мият зъбите, да си мият ръцете, да се обличат...период.

Всъщност май на 2г почват с отрицанието и да искат да правят сами нещата, а после да отказват, но имаше нещо и често се среща.Да кажат опитните майки.

# 306
  • София
Племенницата ми е на 5г и все още сутрин се случва често да реве и да не иска да се облича. Понякога е като й се е скарала някоя учителка (тя си е беладжийка), друг път просто не й се става рано сутрин. Та периодът при нея не е отминал Grinning Онзи ден спа у нас и сутринта стана спокойно, поигра с малкия и тръгна без рев, баща й каза директно "ако ще с цяло гърло да крещи и реве я обличате и на градина". Понякога като прави такива истерии я оставят вкъщи и знае, че този номер минава.

# 307
Ох, племенницата ми също като по-голяма имаше такива моменти или пък,че иска на работа с мама...

# 308
Здравейте, това нормално ли е след ваксина на 4 месечно бебе?

Питах и педиатърката - каза ми да мажа с Фенистил гел.

# 309
Ами следвайте съветите на лекарката си. Всяко дете е различно и реагира по различен начин, а бие тук бе сне лекари.

# 310
Здравейте, това нормално ли е след ваксина на 4 месечно бебе?

Питах и педиатърката - каза ми да мажа с Фенистил гел.

При нас се беше получило същото или поне подобно. Беше червено-лилаво. Сменихме 3-4 кулпатча и мина без мазане. Само стандартните х5 капки фенистил преди и след ваксина по препоръка на лекар. Мисля че просто се получава от иглата, ако е по-чувствително мястото. Бяхме на 5м когато стана при нас. За всеки случай педиатърката каза ако се появи обрив някъде другаде веднага в спешното.

# 311
Някой ползвал ли е Аквасорс? Препоръчаха ми го, ама реших да се допитам и до вас - има ли доволни заслужава ли си според вас и така. 😊

# 312
На година и 8месеца е обличаме се за излизане в парка,сложих й ново дънки с таралеж тя се разрева и вика махма,махма искаше един клин с мини маус ...после чорапи с мида които са къси,преборих се да обуе поне по- дълги чорапи ..започва се,претенциите това искам,това не започна да говори и вече изказва мнение незнам като тръгне на ясла 😳😃

Къде продават не много скъпи килимчета тип по скоро постелка които ако се намокри са водоотблъскаващи и май с Ева пяна ?

# 313
Аз купих такова двулицево килимче/постелка от обикновен магазин на пазара за детски играчки, колела, триколки и т.н. - 20 лв струваше.

# 314
Ние сме с такова и обожава да си седи на него.
https://m.olx.bg/d/ad/dvulitsevo-detsko-kilimche-za-igra-120h180 … D139-ID86baP.html

Общи условия

Активация на акаунт