За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 799
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Мами, забелязах, че на едното зърно на дъщеря ми има като малка бяла засъхнала коричка като от излязъл секрет. Бебето е на 3 месеца. Знам, че е нормално да имат такъв секрет като новородени, докато се чистят от майчините хормони, но може ли да се появява и по-късно? Thinking

# 316

Абсолютно същото ни е, двулицево с 2 и 4 картинка 😁 150х180

# 317
Температуро-понижаващи се дават даже над 38.5 градуса.
Ние лятото изкарахме с обувки за гимнастика от Декатлон. Махнах стелката, за да са максимално боси. Но не са подходящи за по-пухкав крак. Не знам защо са им толкова тесни обувките. Гумените ботуши за дъжд са по-същият начин - за тесен крак или евентуално нормален крак. Дори и за мен, като мерих вчера са ми почти на границата като ширина.
Това подутото след ваксина е нормална реакция. Може да се сложи и тампон с риванол.
Бибонс, мисля че е нормално. Но за всеки случай може да питаш лл. Знам, че не е хубаво, даже опасно да се масажират гърдите на бебета, така че ако правите масаж, гледай само да размажеш олиото/крема там на бързо.
За пубертета може да пробвате да давате избор между 2 неща. Например да си избере облекло. Ако проявяват интерес - сами да се облекат (моето понякога стига до рев, ако не успее), сами да си измият ръцете (понякога набързо я сапунисвам и после оставям тя да търка). Засега баща й я къпе и до скоро беше проблем да й изплакнеш косата. Та сега е намерил цака, сама да си я плакне под душа. Grinning но при нас драмите не са мн големи като цяло.

# 318
Здравейте,малката е на 7месеца и вече става по-хладно и съм в чуденка какво да й обувам на крачетата. Терлички или обувчици? Някакви предложения?

# 319
  • Германия
По-дебели чорапи. Или чорапогащник и дебели чорапи в по-студените дни

# 320
Не съм му обувала нищо повече от чорапи.Килимчето какво представлява отгоре? Нещо като мушама или нещо като мек плат и как идва опаковано? Може ли да се сгъне ?

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 17:43 от G.Savova

# 321
Аз му слагах по два чифта за всеки случай 😀

# 322
Става си както е показано на снимките, то така идва и при доставка. Меко е и лятото дори го е напишкала. Бършеш и е готово, водонепромокаемо е. Тип мушама, но не точно. На малки дупчици е.  
Не съм му обувала нищо повече от чорапи.Килимчето какво представлява отгоре? Нещо като мушама или нещо като мек плат и как идва опаковано? Може ли да се сгъне ?

# 323
G.Savova, материята наподобява сенниците за кола, само че не е такова шумулкащо, ами найлоново, както каза Tytti - на дупчици. Тези сенници:
Ето снимки отблизо, даже съм снимала едно одрано място, ако те ориентира долу горе 😁
Скрит текст:

# 324
Ясно. Значи ще взема един евтин килим и ще го сложа над мокета Simple Smile.

# 325
Зимата ставаме на годинка. Като връхна дреха космонафт ли да взема или яке? Ако е яке какво да сложа на краката по-дебело? А за есента какво да е?

# 326
Предполагам и ще проходи детето,аз бях взеха яке- модел малко по дълго да пази кръста,завита с каквото имам + покривало за количката+ варирано дебело панталонче (Моята изпадаше в истерия като сложа космонавт 😃-топно два пъти за ваксина )

# 327
  • Германия
Яке и по-дебел панталон, отдолу чорапогащник. А за разходки в чувалчето на количката, ако има такова и сте изкарали зимата

# 328
И ние имахме по-дълго яке за големите студове. Космонавти не съм ползвала. Имаше едни термо клинове, имитация на дънки от Лидл. Бяха страхотни за най-студените дни. Иначе я обличах в разни екипи, дънки. Имахме зимен чувал за количката, който ползвахме най-вече като заспи.

# 329
Може ли да се даде Калгел на бебе на 4 месеца с никнещо първо зъбче?

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 21:52 от Toblerony123

Общи условия

Активация на акаунт