За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 354
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Племеницата ми е почти на три и още си яде в нейния стол. Ние засега нямаме проблем също, но за вилата купих нещо подобно. На Чико е и се захваща за стола. Приятно му е, че е с нас на масата и го правим като пътуваме да не влачим нещо друго!

# 646
Знаете ли лаборатория в София, в  която не правят ковид тестове? Сложихте ли ваксината за морбили? Имаше ли реакции? Пускахте ли пкк преди това?

# 647
Има сложена.Не съм пускала ПКК.
За реакцията съм писала преди, на 12 ден ден и половина температура до 39, давах само 1 или 2 пъти панадол, другото бе ШС 3 и беладона, после лек обрив и отмина.Беше жизнена и усмихната.

# 648
Преди 3 седмици щяхме да слагаме ваксина за варицела. Отивам при педиатърката, здрави ли сте ме пита, казвам да. Сутринта беше акал малко по-рядко , казах и и решихме да ида след 2 дни. Детето здраво, прибрали сме се от почивка, не е и виждал други хора. Излизаме от педиатърката, минахме 20 метра и кихна сопол до брадата. И се разболя, 2 седмици.... Сега уж е здрав трябва да сложим тази ваксина ама знам ли дали е здрав?! А пък по лабораториите е ужас от хора. Не знам какво да правя

# 649
Тя не преглежда ли,че пита просто...Аз за варицела няма да слагам и целях да минем преди зимата всички ваксини.
Преценете дали си струва да се взима кръв на детето. При нас минаваме с преглед, без изследвания.Гледа гърло, преслушва гърдите, понякога и ушите гледа.

# 650
Най-лесно го остави за още няколко дни 3-4 и ако му няма нищо го заведи на преглед. По лаборатории най-много да хване нещо. Отиваш слуша те педиатърката и бие ваксината ако не чуе нищо притеснително.

# 651
Тя гледа и слуша и тогава. Не знам. Не ми се отлага, не ми се ходи по лаборатории.... Прибрахме го от село и се притеснявам, че тук пак може да прихване някой вирус ако се забавим

# 652
  • Пловдив
Към края на месеца трябва да му поставя ваксината за морбили, ще му пусна ПКК преди това, въпреки, че педиатърката всеки път му слуша гърди и гледа гърлото.

Rocket, моя също на моменти се лигави към храната, особено баща му като е покрай него. Предлагам две-три неща и накрая го оставям гладен, случва се да пропусне хранене по този начин, но да се правя на маймуна, да му се моля да яде или зорлен да го тъпча няма да стане. Като огладнее сам ще си покаже.

# 653
Отдавна не си седи в стола за хранене. Тия дни яде седнал в мен, но много лесно се разсейва и спира да яде. На края и аз ще го оставя гладен, но ме е страх че така ще иска да пие повече мляко.

# 654
  • София
Ял колкото ял. Напоследък е почнал да се лигави и хвърля храна. Аз мразя такова разхищение. Като не иска, ще чака до следващото хранене. Не се правя на маймуна също. Бабите и ММ го лигавят повече и после аз отнасям всякакви тръшкания и мрънкания.

# 655
  • Бургас
Трето дете гледам и на маймуна да се правя, за да яде абсурд. Както и да я храня извън стола или да я гоня с лъжицата. Ако иска да яде в столчето за хранене, ако не остава гладна.

# 656
И аз всеки път си казвам, че няма да го играя маймуна и ще го оставя гладен до следващото ядене, но после ми дожалява. А и той милият си е слабичък и не много едър и се притеснявам да не изостане я растежа заради неяденето.
Иначе не се спира цял ден. Като торпедо е. Joy

# 657
  • Бургас
Моята беше пухкава, особено докато я кърмих. Тогава си наваксваше с мляко, но сега вече няма. За два месеца, откакто я отбих видимо се втали. Боледуването и то допринесе де. Аз имам чувството, че колкото повече настоявам, толкова повече номера ми върти. Дъщеря ми например е с 3 основни хранения - закуска, обяд и вечеря. Следобедна закуска няма. Тогава давам някакъв плод обикновено. Вечеря към 19-20 и сутрин в 9 закува. Мляко не пие. Сама си направи този режим и не настоявам да яде повече.

# 658
Здравейте, обръщам се конкретно към майките на момиченца. Дъщеря ми е в началото на 5 месец като до момента не е имала проблем с интимната област. От вчера забелязвам обрив от няколко ситни пъпчици по външните полови органи, както и зачервяване по тях от външна и вътрешна страна. Пробвах с еднократна баня с тетра. Имаше някакво минимално подобрение, но днес сутринта положението е същото като вчера.
Днес отново ще опитам с баня тетра или лайка, но утре отиваме при педито.
На някой случвало ли се е? Какво да очаквам? Нямало е промяна в козметика, памперси, мазила или начин на почистване.

# 659
Здравейте, обръщам се конкретно към майките на момиченца. Дъщеря ми е в началото на 5 месец като до момента не е имала проблем с интимната област. От вчера забелязвам обрив от няколко ситни пъпчици по външните полови органи, както и зачервяване по тях от външна и вътрешна страна. Пробвах с еднократна баня с тетра. Имаше някакво минимално подобрение, но днес сутринта положението е същото като вчера.
Днес отново ще опитам с баня тетра или лайка, но утре отиваме при педито.
На някой случвало ли се е? Какво да очаквам? Нямало е промяна в козметика, памперси, мазила или начин на почистване.
Незнам дали е същото като нащо но с тридерм кремчето се оправи 🥳но малката е почти на 2г....
Около седмица и малко след морбилито ми вдигна т.за три дни и последва обрив по гърдите не съм давала нищо за обрива сам си мина

Общи условия

Активация на акаунт