С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 807
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Айде, аз, ама набързо, без много подробности. Само да ми кажете имам ли право да се дразня или не.
Имаш право да се дразниш, но на мъжа си, а не от родителите му.
Имах подобно преживяване. В началото ми каза, че живее сам. После, че родителите живеят на село и си идват рядко само като трябва да ходят на лекар или да си купят нещо. И аз глупава, влюбена  и без много опит  се нанесох при него.
Оказа се, че си идват редовно, забележки правят за всичко, включително се стигна до трагикомизма да купуваме перилен препарат, който харесваме и тайно да го пресипваме в друга опаковка, защото майка му беше решила, че само той е добър (като става въпрос само за нашите дрехи, те се перяха отделно).
По едно време стана така, че зимата се пренесоха изцяло. И това се е знаело отпреди, просто идиота, който си  бях избала доброволно ми го е спестил.
Идеята му беше същата, да спестим пари от наеми и да си купим жилище. Само дето купуването все се отлагаше.
Според мен на него си му беше добре да си живее и  с майка си, обичаха да пият кафе заедно и да клюкарят познатите си, да гледат телевизия.
Имаше и брат, семеен, но те в неговия апартамент не ходеха, даже те идваха у нас.
Накрая не се търпеше, махнах се, той нае квартира и се изнесе от прословутия апартамент. Доста след това разбрах, че даже са му говорели против мен (не ме харесваха, защото нямам имоти, другата снаха беше от семейство с наследствена земя). Имало е и ултматуми - или аз, или апартамента, като това ни беше първата раздяла, значи той временно е избрал апартамента.
Но тези неща после ги разбрах.
След време той купи апартамент, в брой, оказа се че има пари, а ме караше да му давам половината наем, деляхме си и разходите, все едно сме съквартиранти. Дори и живеенето там не ни спаси от майка му и от това, че гледаше себе си на първо място.
Излишно е да казвам, че отдавна не съм с този човек и съм безкрайно щастлива от това. Сега имам човек, който е много близък с техните, но семейството му съм аз. Ако бях търпяла, щях още да съм с манипулатора и да съм нещастна.
Не беше лесно да си тръгна тогава, защото си мислех, че съм влюбена и че си пасваме, и живеем добре, но сега, с правилния човек, знам че не е било точно така.
Разбира се, твоят случай може да не е точно такъв, мъжът ти да не те лъже, свекърите да не се бъркат зад гърба ти и наистина да заживеете самостоятелно и щастливо накрая, ако стиснеш зъби и премълчиш сега. Пожелавам ти го. Просто споделих моя опит в идентчна ситуация, дано да ти е от полза.

# 661
  • Варна
Много задълбахте в сметки, данъчни оценки и парчета хляб. Жената не звучи изобщо като сметкаджийка, лошото е, че мъжът й няма кураж да постави граници. Тя се дразни и има основание, доколкото помня въпросът й беше дали има право да се дразни, не е искала акъл как да поправи нещата или да превъзпитава хората.

# 662
  • София
Opossum, твоята история направо си плаче за нова тема. Но вече е минало, няма да сме така нахъсани.
Не е зле че си била влюбена, не съжалявай, а опитът идва с времето. Можеше да попаднеш и на съобразителни хора и да сте си още заедно, ама не било писано. Нито е зле, че си плащала половината наем. Може да е имал повече пари, но те са си негови, той си решава какво да прав с тях.
ММ се опитва да ми прави забележки, че съм си спестявала пари. Намерил една разписка от банкомат и се пеняви, а аз оттогава вече имам... доста повече. Няма общ разход, за което не съм му дала половината пари, като изключим един Плейстейшън, за който не бях съгласна. Но винаги да си в заем за колата или да теглиш кредит за посрещане на юбилей - тц.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 13:47 от Cuckoo

# 663
Сега четох стари теми на авторката и видях, че преди година тя пише идентична тема. Предполагам, че пак същите съвети и предложения е получила, но явно не са "нейните" и сега с тази тема "събира сили" тя да изисква да стане на нейното. Дано да постигне удовлетвореност, каквото и да направи. Но да не избоде очи, вместо да изпише вежди.
Opossum, твоят случай е твърде различен от този на авторката. При теб твоят човек е имал колебания във връзката ви и това е наклонило везните към раздяла. Родителите също са се намесвали активно и това човекът до теб го е позволявал. Единственото сходно е, че родителите са идвали в апартамента, където живее и синът им. А авторката няма проблем във връзката или поне не споменава.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 13:58 от ornelam

# 664
  • София
А имат и малко бебе, доколкото схванах. Защото е представено така, че едва ли не тя е напуснала квартирата си, за да спестят наем, и е отишла в неговото жилище. А наличието на дете говори друго (сега очаквам ма ко да ми опонира, че не съм разбрала.)

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 14:11 от Cuckoo

# 665
Нито е зле, че си плащала половината наем. Може да е имал повече пари, но те са си негови, той си решава какво да прав с тях.
Така е, но например когато останах близо два месеца без заплата, не ми предложи да не плащам. Точно от решенията какво да прави с тях трябваше да ми стане ясно и да бягам с 200 от там.
Сега с ММ парите ни станаха общи от самото начало, никога не гледаме кой какво внася или харчи, и двамата сме разумни и умеем да си правим сметката. Така си пасваме в това отношение, че ако единия реши да купи нещо, все едно другия го е решил, без да сме го говорили дори.
Opossum, твоят случай е твърде различен от този на авторката. При теб твоят човек е имал колебания във връзката ви и това е наклонило везните към раздяла. Родителите също са се намесвали активно и това човекът до теб го е позволявал. Единственото сходно е, че родителите са идвали в апартамента, където живее и синът им. А авторката няма проблем във връзката или поне не споменава.
Те в началото не се намесваха. Държаха се добре, даже готвеха, пазаруваха, чистеха като идваха. После постепенно се промениха нещата.
До последната ни среща, майка му се държеше с мен все едно ме обича повече от дъщеря. Умалителни имена, комплименти, подаръци, шалове ми плетеше, на масата първо на мен сипваше и все най-хубавото от яденето.
Какво е ставало зад гърба ми научих по-късно и то пак не всичко от приятеля ми.
Дано да няма авторката моите проблеми, макар че премълчаването, лъжата и съжителството с родители аз ги броя за проблеми в едно семейство.

# 666
Чудя се Дени как не се е появила още...

# 667
  • Най-красивата страна
Аз даже и гости като имам на вилата,пак се съобразявам.
Звъня им,че ще мина и не отварям хладилника.Който всъщност е моя хладилник...
Жилището може да е на свекърите,може да имат право да ходят,когато искат,но поне малко съобразителност и тактичност би трябвало да проявяват.
Въпрос на елементарно възпитание е да се обадиш по телефона преди да отидеш.
Аз например се обаждам на майка ми.
И на свекървата се обаждам въпреки,че имам ключове за апартаментите им.
Защото хич не е приятно да не знаеш в кой момент може да се вмъкне някой в жилището ти.Особено пък на младо семейство..да не могат да се отпуснат...

За храната-в нашия дом никога не бихме броили хапките на най-близките си-моите родители и неговите,братята и сестрите ни.
Само че те първо питат и после отварят хладилника.
Ама това пак е въпрос на елементарно възпитание.

За ходенето с обувки-ако някой се разходи с мръсни обувки в къщата ми,директно му връчвам парочистачката.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 15:20 от -veni-

# 668
  • при късмета
Opossum, хубаво, че ти е дошъл акъла.
А имат и малко бебе, доколкото схванах. Защото е представено така, че едва ли не тя е напуснала квартирата си, за да спестят наем, и е отишла в неговото жилище. А наличието на дете говори друго (сега очаквам ма ко да ми опонира, че не съм разбрала.)
За 110 път, коментирам това, което е в тази тема. Никога не се ровя в профили, че да си преинача зададения тук казус, както ми е изгодно. Коментари за наличие или липса на дете, не са за тази тема

# 669
Ако ги остави да висят половин час на вратата, ще се научат да се обаждат. Или да им отвори по без дрехи Joy Чак не мога да си представя толкова ниско интелигентни хора, че да не се обадят предварително.

# 670
  • София
Къде пише за бебе, щото аз не прочетох такова нещо?

# 671
  • София
В други публикации.
Като се премълчат някои такива неща, и картината леееко се изкривява.

# 672
Абсолютно, ако няма бебе може да се мисли дали има бъдеще връзката с такъв (примерно, де). С бебе има много тежки основания да се търпи и преглъща.

# 673
  • Варна
Значи и бебе има в картинката. Може при това положение пък стаята на свекърите наистина да е необходима на младите.

# 674
  • София
Ако ги остави да висят половин час на вратата, ще се научат да се обаждат. Или да им отвори по без дрехи Joy Чак не мога да си представя толкова ниско интелигентни хора, че да не се обадят предварително.
Сакън, не давай такива съвети, че после свекърите ще опищят света как снахата не ги допуска в собственото им жилище Joy А щом са толкова нискоинтелигентни за да не се обаждат като ходят или като са решили да им изядат храната - най-много свекъра да пусне някой "комплимент" на голата снаха, от което на снахта да й стане неудобно.
Cuckoo Сега погледах и като видях и предната тема, се сетих - лятото се събирали с другите семейства+родителите в този апартамент, защото там били израснали всички, правели й забележки даже къде  да простира, ровели по всички шкафове, абе чувствали се като у дома си. Намеренията да е за кратко и да си купят техен апартамент са от тогава, но странното е, че вместо да работят в посока нов апартамент, тя е вирнала краката за бебе, което май е родено началото на тази година, следователно това, че ще си купуват апартамент с 1 заплата и бебе да ги разправя на бебето. Е, може пък и да е много заможен таткото, не знаем.

Общи условия

Активация на акаунт