Имах подобно преживяване. В началото ми каза, че живее сам. После, че родителите живеят на село и си идват рядко само като трябва да ходят на лекар или да си купят нещо. И аз глупава, влюбена и без много опит се нанесох при него.
Оказа се, че си идват редовно, забележки правят за всичко, включително се стигна до трагикомизма да купуваме перилен препарат, който харесваме и тайно да го пресипваме в друга опаковка, защото майка му беше решила, че само той е добър (като става въпрос само за нашите дрехи, те се перяха отделно).
По едно време стана така, че зимата се пренесоха изцяло. И това се е знаело отпреди, просто идиота, който си бях избала доброволно ми го е спестил.
Идеята му беше същата, да спестим пари от наеми и да си купим жилище. Само дето купуването все се отлагаше.
Според мен на него си му беше добре да си живее и с майка си, обичаха да пият кафе заедно и да клюкарят познатите си, да гледат телевизия.
Имаше и брат, семеен, но те в неговия апартамент не ходеха, даже те идваха у нас.
Накрая не се търпеше, махнах се, той нае квартира и се изнесе от прословутия апартамент. Доста след това разбрах, че даже са му говорели против мен (не ме харесваха, защото нямам имоти, другата снаха беше от семейство с наследствена земя). Имало е и ултматуми - или аз, или апартамента, като това ни беше първата раздяла, значи той временно е избрал апартамента.
Но тези неща после ги разбрах.
След време той купи апартамент, в брой, оказа се че има пари, а ме караше да му давам половината наем, деляхме си и разходите, все едно сме съквартиранти. Дори и живеенето там не ни спаси от майка му и от това, че гледаше себе си на първо място.
Излишно е да казвам, че отдавна не съм с този човек и съм безкрайно щастлива от това. Сега имам човек, който е много близък с техните, но семейството му съм аз. Ако бях търпяла, щях още да съм с манипулатора и да съм нещастна.
Не беше лесно да си тръгна тогава, защото си мислех, че съм влюбена и че си пасваме, и живеем добре, но сега, с правилния човек, знам че не е било точно така.
Разбира се, твоят случай може да не е точно такъв, мъжът ти да не те лъже, свекърите да не се бъркат зад гърба ти и наистина да заживеете самостоятелно и щастливо накрая, ако стиснеш зъби и премълчиш сега. Пожелавам ти го. Просто споделих моя опит в идентчна ситуация, дано да ти е от полза.
Чак не мога да си представя толкова ниско интелигентни хора, че да не се обадят предварително.