11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

• 40 456
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • В светлината на слънцето
Санака, и от мен стиснати палци за утре!
k_savova, браво на набора!

При нас - затишие. Явно не са събрали нужната бройка сертифицирани.

# 691
Савова, поздравления за набора!
  Мерси ви за честитките, Кати е голям бонбон - папка,спинка и пълни пампито.
    При нас нищичко не се знае и не се чува за присъствено.Явно в нашето училище и въобще инспектората в Монтана имат други грижи.
   Гледах сутринта по БТВ Денков - това което разбрах , е че няма диалог между двамата министри -образование и здравеопазване.И няма желание за диалог и Кацаров си измива ръцете с Денков.

# 692
Леле, колко неща са се случили в темата.
Добре дошла да е Кати в семейството ви Марулетка. Щастлив живот и пожелавам.
Поздрави на момчето на Савова и успех днес и утре на малката Санака.

# 693
  • София
Санака, антигенните тестове са със срок 48 ч и реално трябваха по 3 за една седмица. При вас са били на принципа на тези в училищата - понеделник и четвъртък Wink Но и вашата директорка  я направиха на бръм.
Все пак има новина, че от понеделник ще има тестове за всички  - по 1 седмично. Не знам какво им пречеше това да го направят още преди седмица, като видяха колко малко + има от 1 до 4 клас.
А който има сертификат, ще го тестват ли ?!

# 694
  • София
Пак повтарям: нали говорихме за тестовете, които се правят в училище?
Т. 4.1. от Насоките:
в)  в  училището/ЦСОП  е  създадена  необходимата  организация  за  провеждане  на
изследване  за  COVID-19  два  пъти  седмично  в  училището  или  в  домашни  условия  –  за
учениците със специални образователни потребности, с неинвазивни бързи антигенни тестове
на  учениците  и  на  педагогическия  и  непедагогическия  персонал,  които  присъстват  в
училището/ЦСОП, с изключение на тези, които притежават валиден документ за ваксинация,
преболедуване, наличие на антитела или за отрицателен резултат от лабораторно изследване
съгласно изискванията, въведени със заповед от министъра на здравеопазването.
Същото е разписано и в заповедта на здравния министър.

Не, тези, които имат сертификат, няма да ги тестват.

# 695
В чата на класа в месинджър класната е пуснала някаква декларация,че са съгласни да ги тестват. И прави среща с родителите в тиймс ,в 17.00 ч- т.е. такава вече върви, казано в 16.40ч
   Луда работа! Аз имам компютър на раб. си място,но на него няма тиймс. До 18 .00 съм на работа и са ми нужни 15-20 минути да се прибера. И не само аз,и повчето други родители.И питам аз, аджеба, кво прайм? Отчитам дейност?
    Имаме школо,за какво ни е? Що да качат там информация? ИЛи в групата на класа,където сме само класната и родители?Където ще видим? От чата на класа научавам само това,което наборът реши да ми снесе.
   Честно ви казвам, иде ми да взема една лопата за сняг и да вляза в тая гимназия ,и да изривам, изривам, изривам.

# 696
И при двете щерки преди минути пуснаха Декларации за съгласие за тестване в Школо, искат ги попълнени утре, до 10-12 часа краен срок.

# 697
  • София
Дидева, може ли да си включиш личните съобщения за малко?

# 698
Няма пък! Joy Ще те приобщаваме към други платформи.

# 699
  • София
Ха, докато правя картофени кюфтета и се занимавам с умножение на смесени числа /Дидева, Kissing Heart /, заповедта взела, че излязла. Почвам да чета.

То пък няма много за четене. Joy

# 700
  • София
То няма много за четене. 😂

# 701
  • София
Това, че ако над 50 процента не искат тестване, класът продължава дистанционно, си остава ☹️. Нашите май няма да тръгнат. 😔От 21, които директно са писали в Школо, 13 не дават да им тестват децата. Другите 7 са отговорили лично и не знам.

# 702
  • София
А дали са разбрали, че става въпрос за безплатни неинвазивни тестове?

# 703
  • София
При нас ги е страх да пуснат последната версия на декларацията. В последните дни голямо питане падна. 😂

# 704
  • София
При нас пуснаха новата декларация със срок за отговор утре до 12 часа. Писах в групата на родителите на класа, защото миналия път не малко са изпуснали срока за отговор. До момента /вече 40 минути/ съобщението ми е видяно само от 5 родители. Rolling Eyes Казах на наборката да пише в тяхната група. Дано се съберат достатъчно, защото децата вече се умориха и им спихна ентусиазмът за ПО. Дори наборката, която е твърдо за ПО, каза, че след толкова време на ДО, предпочитала да минат класните и презентацията й по биология преди да ги върнат. Joy

Общи условия

Активация на акаунт