Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 608
  • 505
  •   1
Отговори
# 60
Да, малки - от бебета до към 3-4 години. После нещата се обръщат. Имам в полезрението близнаци и виждам разликата. Но си е и до деца все пак....
Аз ги имам у дома и я усещам на гърба си.

# 61
Е, хубаво, де, на теб ти е най-трудно, ние с по едно дете нищо не знаем и ни е лесно. Това ли искаше да чуеш?!!

# 62
Е, хубаво, де, на теб ти е най-трудно, ние с по едно дете нищо не знаем и ни е лесно. Това ли искаше да чуеш?!!
Не. Нищо не искам да чуя. Споделих мнение и започнахте да ми обяснявате, че не било така. Казах, че с каката съм била спокойна, а с близнаците не ми се получава и това за мен е факт.

# 63
Ти го пречупваш през собствената си призма. Няколко потребителки се опитаха да се вмъкнат, че с породени е подобно на близнаци, дори и с едно не е лесно, ако е някое диване, обаче ти си си навила на пръста....

# 64
  • Пловдив
Монца, има си хас едно да не е по-лесно от две в общия случай. Нали едно е по-малко от две!
Аз лично коментирах уникалната трудност на гледането на близнаци. Не на какви да е две деца на близка възраст, а точно на близнаци. Чувала съм и преди, че с близнаци било според някои по-трудно, отколкото например с две деца неблизнаци на подобна възраст. Не е така.
Естествено, че две деца се гледат по-трудно от едно (при равни други условия), нали са две.

# 65
Мисля, че по-напред се бъркат разлигавените деца с презадоволените. Разлигавеното дете може да е битото и тормозеното дете. Ако има психолози, биха обяснили по-добре от мен сигурно..

Например бият го за нищо, после от нечиста съвест му се купува и угажда безкрайно, после пак се обижда и дърпа насам-натам, а в следващия момент му се позволят безумни глупости от безсилие. Едно дете, с което човек не се отнася последователно, загубва границите и не знае кое е нормално. Това е разлигавеното дете, да не може да прецени кое поведение е общоприето.

Скрит текст:
Дано не се разсърди някой, но учителите обикновено като хора, които наблюдават маса деца, могат бързо да открият деца с поведенчески проблеми. Просто чисто статистически, ако имаш двайсет и пет деца в класа  и винаги две от тях правят нещо лошо и агресивно, тогава и без да си учил неврология, знаеш. Въпросът е как и какво предприемат. По мое време - нищо.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 17:16 от Анонимен

# 66
Монца, има си хас едно да не е по-лесно от две в общия случай. Нали едно е по-малко от две!
Аз лично коментирах уникалната трудност на гледането на близнаци. Не на какви да е две деца на близка възраст, а точно на близнаци. Чувала съм и преди, че с близнаци било според някои по-трудно, отколкото например с две деца неблизнаци на подобна възраст. Не е така.
Естествено, че две деца се гледат по-трудно от едно (при равни други условия), нали са две.
Никога не съм мислила, че с породени е по-лесно, отколкото с близнаци. Единственото предимств на породените е, че не са заедно в градината и в училище. А най-трудно се гледа дете със заболяване. Таткото и майката на едната двойка близнаци от нашата компания са породени деца. Свекървата веднъж се беше замислила по темата и каза, че с нейните породени синове и е било по-лесно отколкото с внуците близнаци. Моето мнение беше, че и се струва така, зашото собстените деца ги гледаш както ти е удобно, а за внуците трябва да се съобразяваш с вижданията на майката.
Най-смешно ми е някоя жена, като се изкаже, че моите били близнаци, но пък нейното било диво за 10. Не разбирам защо всички по презумпция приемат, че близнаците не могат да бъдат диви.

# 67
  • Най-красивата страна
Мисля, че по-напред се бъркат разлигавените деца с презадоволените. Разлигавеното дете може да е битото и тормозеното дете. Ако има психолози, биха обяснили по-добре от мен сигурно..

Например бият го за нищо, после от нечиста съвест му се купува и угажда безкрайно, после пак се обижда и дърпа насам-натам, а в следващия момент му се позволят безумни глупости от безсилие. Едно дете, с което човек не се отнася последователно, загубва границите и не знае кое е нормално. Това е разлигавеното дете, да не може да прецени кое поведение е общоприето.

Скрит текст:
Дано не се разсърди някой, но учителите обикновено като хора, които наблюдават маса деца, могат бързо да открият деца с поведенчески проблеми. Просто чисто статистически, ако имаш двайсет и пет деца в класа  и винаги две от тях правят нещо лошо и агресивно, тогава и без да си учил неврология, знаеш. Въпросът е как и какво предприемат. По мое време - нищо.

Да,учителите бързо откриват деца с поведенчески проблеми..
Обикновено говорят насаме с родител.
Или изпращат детето при училищния психолог.
Друго не могат да направят.
Родителите са тези,които трябва да направят нещо,но има такива,които си затварят очите .

# 68
Аз все още не съм родител, но се включвам, защото ми е омръзнало да чета как децата, които не ги шамарят ставали безобразно разглезени.

Много съм говорила по тази тема с майка ми, тъй като от малка забелязвах, че моите родители никога не са посягали на мен или малкият ми брат така както бях виждала да бият връстниците и приятелите ми. Един шамар не са ни ударили. Наказвали са ни понякога, чели са ни конско, но никога не е имало физически наказания или викове. И сме били много възпитани, не сме създавали проблеми. А децата, които ядяха бой за профилактика продължаваха да си правят глупости, просто станаха много добри в прикриването им.

Та според нея децата които са безобразно разглезени са такива не защото не ги бият, а защото не са възпитавани. Родителите им или са слабохарактерни или не знаят как да се наложат като авторитет без викане и бой. Те бъркат възпитанието без насилие с пълното отсъствие на дисциплина. А между тази свободия и шамаросването има цял набор от подходи, които могат да ползват, за да възпитат децата си.

Надявам се един ден и аз да успея да възпитам децата си да ме слушат, не защото ги е страх от мен, а защото ме уважават и знаят, че им мисля доброто.
Много ви благодаря, че ме разбрахте и много хубаво описахте нещата.
Браво на вашите😊 чудя се, че съществуват такива хора.

# 69
Като отгледате по едно две деца, може и нас да разберете.

# 70
  • Пловдив
И пак всяко дете си е като него си, със своята си трудност и своята си рецепта за възпитание. Wink
И да имаш деца, няма гаранция за разбиране, ми е мисълта - макар че помага. Wink

# 71
Аз все още не съм родител, но се включвам, защото ми е омръзнало да чета как децата, които не ги шамарят ставали безобразно разглезени.

Много съм говорила по тази тема с майка ми, тъй като от малка забелязвах, че моите родители никога не са посягали на мен или малкият ми брат така както бях виждала да бият връстниците и приятелите ми. Един шамар не са ни ударили. Наказвали са ни понякога, чели са ни конско, но никога не е имало физически наказания или викове. И сме били много възпитани, не сме създавали проблеми. А децата, които ядяха бой за профилактика продължаваха да си правят глупости, просто станаха много добри в прикриването им.

Та според нея децата които са безобразно разглезени са такива не защото не ги бият, а защото не са възпитавани. Родителите им или са слабохарактерни или не знаят как да се наложат като авторитет без викане и бой. Те бъркат възпитанието без насилие с пълното отсъствие на дисциплина. А между тази свободия и шамаросването има цял набор от подходи, които могат да ползват, за да възпитат децата си.

Надявам се един ден и аз да успея да възпитам децата си да ме слушат, не защото ги е страх от мен, а защото ме уважават и знаят, че им мисля доброто.
Много ви благодаря, че ме разбрахте и много хубаво описахте нещата.
Браво на вашите😊 чудя се, че съществуват такива хора.
Хммм.... Да попитам авторката на темата има ли деца?

# 72
Нямам дете, но знам какво е чувството да те "възпитават" чрез бой или шамар.
Знам, че нервите ви не издържат, не е лесно, но ви моля недейте повече. Опитвайте се да се контролирате, удряте детето, то не може да се защитава. Страхливи деца ли искате да станат, аз бях такава заради шамарите.

Давате им лош пример, всичко си има начини, какво толкова ви правят тези деца?

# 73
  • Варна
Недейте ПОВЕЧЕ. Т.е. ние го правим според теб?! Интересно.

# 74
  • Пловдив
Ама и ние сме били деца, също помним какви са детските усещания. Simple Smile Поне така смятаме всички, де.

И да, боят по принцип убеждава само в това, че биещият е по-силен, не че е прав. Вече кога как - по усет. В някои случаи просто е достатъчно моментно сдържане на дадено поведение на детето.

Общи условия

Активация на акаунт