Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 791
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • пустинята Гоби
Не съм ги питала какво са улучили - то се вижда. Някои от тях са ми роднини и хептен зная какво са учили мъжете им, къде работят и къде живеят. Но общувам с хора, които са на ниво хвалене и надцакване.

# 691
Какво значи отказват да се изнесат? Как ще живее у дома 25 годишен? Че и с жена си? Една приятелка го игра този филм, имаше голям мерак, към момента и тя съжалява. Накрая снахата й беше наговорила доста "мили" думи за благодарност.

# 692
  • София
Нямат сърце да им посочат вратата, пътя, живота ….

# 693
А имат сърце после да гледат стари моми и ергени явно.

# 694
  • СИ

... Сега сериозно, малко трудно ще стане да са наистина оръфляци , пък да пекат дупета на небританско море всяко лято...

Напротив. Идват с лоукост полети за 20-30 евро на човек. Спят в нейните родители и карат старата кола на баща ѝ, която през останалото време стои в гаража. На тръгване към плажа са с една торба ядене. Пица на парче или бургери. Вечер се прибират. Това им е морето. Като видиш евтините дънки и плетените обувки си личи отдалеко за какво става въпрос. Родителите ѝ живеят почти срещу нас. Една година ме беше замолила да ги водя до летището, за да икономисат някой лев. Та точно са си оръфляци. Ама британски оръфляци.

# 695
Конче, това са авантаджии, не оръфляци. 20-30 евро излиза пътя и на средния софиянец до морето.
И аз бих си носила храна, даже сега си нося.
И...айде няма да се заяждам с тебе по темата кой имал и нямал пари, въпреки че има база.

# 696
  • СИ
Конче, това са авантаджии, не оръфляци. 20-30 евро излиза пътя и на средния софиянец до морето.
И аз бих си носила храна, даже сега си нося.
И...айде няма да се заяждам с тебе по темата кой имал и нямал пари, въпреки че има база.

По мое мнение, средният софиянец пак си е оръфляк, само че оръфляк с претенции за аристократичен произход.

# 697
Претенциите не са лошо нещо, само е хубаво да имат покритие.

# 698
Хич не ме вълнува кой какви пари има. Гледам само себе си в това отношение, честно.

# 699
  • Варна
Но общувам с хора, които са на ниво хвалене и надцакване.
[/quote]
Това липсва в горните нива.

# 700
  • пустинята Гоби
Естествено. Коя ще си признае, че е гризнала дървото? На приказки всички са ударили бингото.      Stuck Out Tongue Closed Eyes
Аз това коментирах.

# 701
  • Paris, France
Чужбина нещо по-по-най ли е или скандинавците и англичаните са нещо повече, та да са като свещения граал за българките?  Чужбина и чужденец е издигане в кариерата и социалната йерархия ли?

Чужбина не е нищо повече. За някои хора може да е социално и кариерно издигане, за други падение, за трети стагнация. Може и да не им пука. Скандинавци и англичани аз не поглеждах. Не са моя тип и начинът им на живот не е за мене. Идеше реч за Нарциса и предвид това, което зная за нея мисля, че скандинавец или англичанин, чиито родители имат имоти в южен Кенсингтън (където е и българското посолство) или даже северен би бил по-добра опция за брак. Ясно ми е, че вероятността бракът да се разпадне е висока колкото и вероятността да и се разпадне брака с българин, но поне няма да се окаже закрепостена с декларации и с издръжка 200 лева. Повтарям, че говоря за мъже с имотни в Кенсингтън родители, а не просто за всеки англичанин, защото наистина има и големи мизерници.

Няма добри и лоши мъже. Има подходящи и неподходящи за дадена жена, мъже. Според снимките на мъже, които Нарцисът е показвала, че я привличат мисля, че има по-висока вероятност да хареса скандинавец, отколкото българин, а и малко българи биха подхождали на манекенския и вид.

А за опърпаните англичани, които си носят храна на плажа - ами те не са снобарска и вглъбена във външност нация. Представете си човек, който по цял с ден седи в костюм pinstripes, трябва всеки ден да закусва, обядва и пие с клиенти в скъпи ресторанти, често и да вечеря там. Ходи по конференции и съвещания из Marbella и Мексико, където пак трябва да е с костюма. Какво? И ваканцията да иде да се облича и да яде по ресторанти? Защо да наема кола за едно ходене до плажа, когато в гаража на свекъра има, макар и стара?

Амиииииии, ние почиваме по същия начин у свекърите. Караме трошката им и махаме по стари бански и гащи. Носим си храна на плажа и ядем на ресторант само ако отидем далече, в някой резерват, до водопад, далечен плаж, нещо такова. За парите, които даваме за самолетни билети можем да идем на all inclusive в 5* хотел и да си купим нови, маркови бански. Отвреме навреме го правим, но ходим у свекърите за да ги видим, а децата искат да лудеят на плажа, а не да чакат да им се сервира обяд в препълнен със зачервени туристи ресторант.

А за дървото - не се знае кой го е гризнал. Родителите на англичанина също може да мислят, че е гризнал дървото с Гана ако го сравняват със съседа Дейвид, който ходи на почивка в луксозната вила на родителите на Франсоаз или Летисия, в южна Франция или испанското атлантическо крайбрежие и се храни с приготвена от готвача на тъста био храна на яхтата му.

В Англия няма икономически спънки жена да се разведе, дори и да няма един работен ден и да има 5 деца. Та, ако Гана седи с Джон и го води на почивка у баща и, тя така иска и така и е добре.

# 702
Ох, смея се с глас Simple Smile

# 703

Да те питам, колко ти излиза всяко лято да ходиш до Англия на почивка?
Сега сериозно, малко трудно ще стане да са наистина оръфляци , пък да пекат дупета на небританско море всяко лято.

Не знам кой е оръфлек и кой не, ама много често срещано е да си водят половинките на нашето море. Просто климата тук е друг, лятото е топло за разлика от това в Западна Европа, където температури над 20-25 градуса са рядкост, а влагата е постоянна. За английското лято всички знаем, няма нужда да го коментираме. Така че не е въпроса до оръфлеци или не, за културата е друг въпрос, знаем какво вършат англичаните и западняците като цяло в Слънчев бряг и други наши курорти. Ама все още съществува мнението, че у чужбината е най-хубаво, нещо като едно времешното въжделение на селяните за у градо. Е всичко е както си го направиш, мястото дори няма чак такова значение.

# 704
  • пустинята Гоби
Е къде да си заведе една българка съпруга, ако е чужденец? Естесетвено, че ще е на българското Черноморие, нали трябва да се връща в родината си, за да си вижда семейството. Някои хора пишат колкото да не заспят. Да не говорим, че често семплото облекло, на което нашенците не са свикнали, се бърка с оръфляне. Еми не всеки мъж иска да е натокан с анцуг или впити в задника дънки, както и два номера по-малка фланелка.

Общи условия

Активация на акаунт