Непрестанна умора

• 10 611
  • 139
  •   1
Отговори
# 15
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето тук гледам има изброени симптомите за депресия и можеш да направиш тест

Може и да не е това изобщо, не се самонавивай

Изследвай си витамините, както са ти казали момичетата

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Имах период, в който спях по 16ч и се уморявах от елементарни неща. Нищо не можех да правя.
Оказа се автоимунно, после и щитовидната пострада. Иначе и на мен ми обясняваха да ходя на психолог 🙈

Мини на протеинова храна и виж дали ще има подобрение  (месо, риба, яйца и зеленчуци).

# 17
И аз преди да започна лечението на щитовидната спях 12+ часа.
Вече 7 ми стигат и се събуждам бодра. Преди бях като парцал.

# 18
И при мен се получи нещо подобно, а още бях ученичка. Близо 15 години по-късно един кардиолог се сети да ми прегледа сърцето и видя дефектна клапа, която не е проблем, но причинява дискомфорт. По рождение е, но не знам как преди това нямах проблеми. Знам само, че никой лекар не успя да сложи по-адекватна диагноза, а тази отговаря на симптомите ми.

# 19
Ето тук гледам има изброени симптомите за депресия и можеш да направиш тест

Може и да не е това изобщо, не се самонавивай

Изследвай си витамините, както са ти казали момичетата
Минах теста имам умерена депресия. Много неща ме тормозят освен състоянието ми, работата също... Имам проблеми с приятелят ми. Тежи ми че останах сирак... Много са нещата. Поне здравословно да бях добре....
Утре отивам да пусна изследванията макар че ми остават 3 хапчета от Ясмин. Чувствам се още по-зле и от предните дни.

# 20
Аз съм изпадала в подобно състояние в периоди на екстремна преумора - организмът изчерпва запасите си и не може да навакса сам. В една аптека ми препоръчаха леатон мултитоник - имаше огромен ефект още от първия прием. Докато чакаш свършването на хапчетата може да го пробваш - ако не помогне, вероятно няма и да навреди.

# 21
Стойностите на ТСХ са ми 5.72 като допустимата е 4.20
Ще взема направление от личната и ще ида на ендокринолог. А вече който го е минал този път може ли да ми каже какво следва? Възможно ли е да е заради Ясмин?

# 22
Ако имаш проблем с щитовидната жлеза и си го решиш, ще ти просветне. Вървяла съм го този път. Огромна е разликата.

# 23
За мен в момента е огромна агония. Само лежа, нямам апетит... Пуснах за доста неща изследвания и само ТСХ не беше в норма, Б12, Витамин Д, Фолиевата киселина, всичко си е в норма. Приемам витамини, но може би трябва да се натрупат за да ми помогнат да се изправя на крака. Единствено съм по-добре 10 мин след като се събудя. Адска мъка...

# 24
Стойностите на ТСХ са ми 5.72 като допустимата е 4.20
Ще взема направление от личната и ще ида на ендокринолог. А вече който го е минал този път може ли да ми каже какво следва? Възможно ли е да е заради Ясмин?
Следва преглед при ендокринолог, освен кръвни, включва и ехография на жлезата.
На ТСХ тази граница не я гледай. Трябва да е под 2.5. Не е от Ясмина, няма връзка.
Спокойно, много хора са с този проблем, само едно малко хапченце се пие всеки ден и ще си на крака.

П.П. Ако качваш килограми без да си променила начина си на живот, поискай си и изследване за Инсулинова резистентност. Б12 пусна ли?

# 25
  • София
Б12 трябва да е със стойност 600-700, ако е по-ниско, не е ок.
За ТСХ Човечето е писала вече. Имайте предвид, че някои противозачатъчни са проблем при проблеми с ЩЖ, проверете го.

# 26
Пълна кръвна картина пуснах, инсулин, Б12, Витамин Д, ФТ3, ФТ3, доста неща пуснах платих 130 лева, защото съм без направление. Б12 ми е 268.9 Сега разбирам от коментара на милинка,че е ниско.
След време тези проблеми с ЩЖ ще се отразят ли за дете? И дали е опасно за мен самата?

# 27
  • София
Трябва да вкарате в норма ТСХ, преди да пробвате за дете. Когато реших да действам за дете, и аз бях около тази стойност. Постепенно я смъкнах до около 3,5, лекарят ме предупреди да не пробвам, докато не стигна до 2,5. И през цялата бременност се следих и пих лекарства.
Вижте и Б-12, за мен и там ще трябва да попиете/попръскате добавки.
Д-то около 50 ли е?

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ами умората идва от хипофункцията. Щитовидната “дирижира” останалите жлези и определено трябва да вземеш мерки да функционира както трябва.
Не се гледа само TSH, a и FT3 и FT4. Антитела ТАТ и МАТ също можеш да пуснеш.

На мен ми казваха в Г-я забременяване с ТСХ под 2, после по време на бременността гледаха да е под 1,8.

Като се събудиш и си добре, кога ти става пак зле?

# 29
След време тези проблеми с ЩЖ ще се отразят ли за дете? И дали е опасно за мен самата?

Високото ТСХ води до затруднения със зачеването, повишава риска от спонтанен аборт, а на детето може да се отрази в забавено психомоторно развитие и умствено изоставане. Моето ТСХ беше около 2.4 и пих лекарство през цялата бременност, поддържах с негова помощ около 1.5. По форумите съм чела за забременели и износили и с по-лоши показатели, но лично не бих поела такъв риск. Лекувайте се преди зачеването.

Нелекувана щитовидна с времето засяга сърцето, бъбреците и въобще бавно, но сигурно човек става все по-болен.

Общи условия

Активация на акаунт