До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Докторът е преболедувал и освен това ваксиниран. Ама в България имаше до преди месец и нещо висяща забрана за ваксинация на бременни, т.е. към момента все още е отговорност на обществото да пази бременните и бебенцата.

# 586
Знаете ли аз какво бих казала по темата. Държавата е виновна! Нека подсигури безплатни тестове на хората и да видите как ковид ще намалее значително. Болниците да задържат пациентите да са с направен тест преди това също. Поне в Дания е така , тук така бяха правилата . Искаш на лекар-тест . Болен си или не -теста ти е без пари .  Сега всичко е както преди . Живеем си нормален живот и всички са спокойни . 75%от населението е ваксинирано ....
Айде сега държавата виновна за нашата колективна безотговорност.... Стига глупости!
Съншайн,  успех днес и дано всичко е наред!

# 587
Е как глупости , дала съм ти пример за това как в другите бели страни го правят , ама управниците предпочитат да си лапнат те парите , защо да подсигуряват на хората безплатни тестове. Просто има хора ,които за съжаление ще си кажат , а за какво да давам 12 лв за тест ,аз не съм болна и айде... а ако знае че му е без пари ще се тества сигурно всеки ден .
Болниците също трябва да изискват  нег.тестове. Сестра ми работи в Болница в Германия в тяхното акушеро -гинекологично отделение е задължително да представят тест , ако нямат- те им правят и мноооого безсимптомни има много.

# 588
Е как глупости , дала съм ти пример за това как в другите бели страни го правят , ама управниците предпочитат да си лапнат те парите , защо да подсигуряват на хората безплатни тестове. Просто има хора ,които за съжаление ще си кажат , а за какво да давам 12 лв за тест ,аз не съм болна и айде... а ако знае че му е без пари ще се тества сигурно всеки ден .
Болниците също трябва да изискват  нег.тестове. Сестра ми работи в Болница в Германия в тяхното акушеро -гинекологично отделение е задължително да представят тест , ако нямат- те им правят и мноооого безсимптомни има много.

Тук не ставаше въпрос за 12те лева.Оправданието беше,че ще й покаже 2 черти и ще й развали нещата 🙄 затова си позволих да изкоментирам.Безотговорност и безхаберие е,което е тъжното в случая

# 589
Вяла, в България трябва да дават по 12 лв да си направиш тест , че някой да тръгне да се тества.Тук на повечето места вирОс няма и само ни плашат 🤪

# 590
Докторът е преболедувал и освен това ваксиниран. Ама в България имаше до преди месец и нещо висяща забрана за ваксинация на бременни, т.е. към момента все още е отговорност на обществото да пази бременните и бебенцата.

Никога не е имало забрана в България, а липсваше препоръка. От средата на лятото някъде има вече и препоръка. Аз се ваксинирах пролетта още.

# 591
Ясно! Еми жалко ... кво да кажа повече... пазете се колкото можете . И мен ме е страх също , аз се надявам всичко да е ок с нас и да ни изпишат в същия ден , не ми се стои изобщо в болнична обстановка.

# 592
Никога не е имало забрана в България, а липсваше препоръка. От средата на лятото някъде има вече и препоръка. Аз се ваксинирах пролетта още.

Пишеше да не се ваксинират бременни (може би е било само препоръка и аз да не съм разбрала) и планиращи бременност в близките 6 месеца, имам приятелки дето март месец се подписваха, че не са бременни при ваксинация.
Свалиха този текст от сайта на МЗ чак август месец, нов текст няма - може пак да не съм разбрала, ако има може да публикувате тук.

п.п. също съм ваксинирана, лятото.

# 593
Аз смятам, че когато не ни е на главата всички сме много съвестни и отговорни. Не визирам никого от форума, но ми е интересно на какво мнение са по въпроса онези майки, които си пращат болните деца на градина и ги водят по детски кътове и площадки с други, здрави деца. Защото за да не ползват те болничен, аз не можах да започна работа, докато детето ми не стана 3та група в градината. Ей това за мен е безотговорност и е масова! Кашлящите на градина, а аз отговорната докато му прохърка носа си го прибирам. Извинявам се за отклонението, ама загрижеността за околните ми дойде малко фалшива и затова исках да направя сравнението.

# 594
Аз смятам, че когато не ни е на главата всички сме много съвестни и отговорни. Не визирам никого от форума, но ми е интересно на какво мнение са по въпроса онези майки, които си пращат болните деца на градина и ги водят по детски кътове и площадки с други, здрави деца. Защото за да не ползват те болничен, аз не можах да започна работа, докато детето ми не стана 3та група в градината. Ей това за мен е безотговорност и е масова! Кашлящите на градина, а аз отговорната докато му прохърка носа си го прибирам. Извинявам се за отклонението, ама загрижеността за околните ми дойде малко фалшива и затова исках да направя сравнението.

Дъщеря ми сега е на 6 с имунен дефицит и артрит-получен следствие на алергии от лекарства и антибиотици 🙄 не ме питай как се лежи в Болница с дете на 3 гпдини на урбазон,защото някой е решил да си пусне детето болно някъде. Дали не ми пука когато някой си развява бацилите по градини,болници и т.н... тежка тема,но всичко е до съвест

# 595
Всъщност в България също може безплатно да се тестваш, ЛЛ ти издава направление и си правиш безплатен тест за Ковид, но при нас манталитета е друг, че ако е положителен “трябва да стоя 14 дена под карантина”, затова масово хората не се тестват, защото ще ни “провалят плановете”. Освен това във всяка болница преди прием се прави тест ( безплатен), но въпроса не беше в това и напълно подкрепям Жиравчвто и останалите съфорумки, които реагираха. Не мисля че едно позвъняване на доктора и предупреждение за неразположения и съвет как да се осъществи прием или преглед е нещо кой знае какво затруднение.

# 596
Сигурна съм, че има безотговорни родители, но в повечето случаи става въпрос просто за липса на видими за околните симптоми. Човек е заразен при повечето вируси от дни до няколко часа преди появата на симптомите. В детските заведения като тръгне някой вирус и си го разменят без да се усетят, докато не мине през всички.
А за кашлящите са длъжни да Ви отговорят защо кашля детето, ако попитате. В групата на дъщеря ми примерно има дете с астма и друго с алергия. Кашлят си, но аз не знаех и сестрата ми обясни дори без да я питам. Дъщеря ми е ходила кашляща след прекаран бронхит, но след заключение на лекар, че е клинично здрава и незаразна. Просто по-бавно се изчистват секретите, понякога месец.

# 597
Хич не ми се влизаше в тази тема, но е възмутителна подобна безотговорност към другите. Казвам го като човек, който загуби близък млад човек (набор 87), поради "то е само грип, ще вземе да ми отчете положителен и трябва да се чудя какво да правя 2 седмици" от страна на половинката му, която беше наясно с това, че живее с човек с автоимунно заболяване, но и която вече 4 месеца не може да се събере от чувство за вина.
Оставям това тук. Ей така просто...

# 598
Много задълбахме, май 😅
Ставаше въпрос, че е абсолютно безотговорно да отидеш болен до кабинет/клиника/доктор, бъкани с бременни и без да вземеш каквито и да било мерки. Ако щеш и “пернишки вирус” да е, както казах, ако беше от чакащите около мен и ми се беше изкашляла насреща и виждам, че не си ок, просто нямаш представа какво щеше да произнесе устата ми. 🤭 Извинявам се, ама съм ограничила контактите в последния месец, за да се опазя до раждането, а накрая едно от малкото ми излизания и то до кабинета/клиниката/болницата при АГ-то ми някой да ме зарази, за да не му се развалят плановете е меко казано просташко.
Съншайн, никой не го казва с лошо, както написаха и по-горе по-добре да се влива акъла на време, че в един момент вече е излишно.
Пожелаваме ти леко раждане и да се похвалиш!

Извинявам се и аз за грубия тон, ама хормони ли са, характер ли е, не издържам вече.

И на мен ми е отпаднало тези дни. Чисто физически се чувствам изморена. Спи ми се, стана да свърша нещо и го правя с 16 почивки. Тази нощ пак не съм спала от болки. Може би е заради непълноценния ми сън. Само се надявам бебка да изчака още няколко дни до 37ма и почвам с клековете 😅

# 599
Viala, дано е фалшива тревога. На мен док ми изписа Биозин мама докато родя за имунитет.
Елмазче, с теб сме. И аз сигурно няма да спя преди това. Всичко ще мине и ще си спомняш само хубаво 🍀🙏😊
Бубамара, по колко таблетки дневно ти изписаха Биозин мама? И аз пия от 2 месеца по 1 таблетка дневно, но се чудя дали да не почна по 2 предвид наближаване на раждането. 😏

Общи условия

Активация на акаунт