Къща около София - 3

• 67 270
  • 621
  •   3
Отговори
# 570
  • Out of the Mix
Около Чаушица и Михайлово е много готино, направо все едно си в друг град, из хълмовете асфалт скоро полагали, хората си поддържат и не продават, ценни са имотите там, и си живеят бая народ. БанкИ последно време много ме кефи, и след ремонтите на булеварди и улици. Гледам Аквапарк направили на входа преди табелата.

# 571
Момичета, какво ви е мнението за с. Кривина?
Инвеститор, с който работя започва строежа на 4 къщи. Две по две редови. Имат си собствени дворчета, три прекрасни спални и доста приличен двор.
Тъй като сега започваме, исках да питам за вашето мнение за селото, ако някой живее там или е гледал в района.

Трасето на самолетите не е ли там, над Кривина, Сухата река и т.н.? Погледнете да не се окаже, че ще правите разписанието вие. Работила съм на паметника Левски 7-8 години, не беше много добре откъм самолетен шум. Не мога да си представя да  си почивам и да чувам всички кацащи или излитащи самолети.

# 572
Около Чаушица и Михайлово е много готино, направо все едно си в друг град, из хълмовете асфалт скоро полагали, хората си поддържат и не продават, ценни са имотите там, и си живеят бая народ. БанкИ последно време много ме кефи, и след ремонтите на булеварди и улици. Гледам Аквапарк направили на входа преди табелата.

Не са ли по-далечко от София, по-скоро за вила? Иначе е супер да има нормални села с живот

# 573
  • Out of the Mix
Не са, на 5-10 мин. от кръговото и центъра на Банкя.

По-е скъп животът там, няма избора, какъвто имам тук, и ще трябва да паля кола (което реално не би било кой знае какъв проблем), но който е решил твърдо за къща и този начин на живот с всичките характеристики, е едно от най - хубавите места.

# 574
Не съм очарована от "вилни зони". Имате ли снимка на "бъдещата улица" или нещо. Звучи ми като на къра

# 575
  • Out of the Mix
За мен това не е вилна зона.
Има по - отдалечени места, където наистина е по - изолирано и с по - кофти настилки.
Палнете една от 5 - те коли, и един ден обиколете с мъжо околията. Тъкмо малко да поотдъхнете от бачкането и трупането на имане. Wink

# 576
Здравейте, имам въпрос за парцел с къща. Има лице от запад, а от изток граничи с дере. Интересува ме дали може да се раздели на два парцела - западен и източен, като лицето на западния е на запад, а на източния е на изток като се направи тръба за рекичката в дерето и се изгради нещо като мост или площ с пръст над тръбата. Идеята за това не е току така. Видях, че има три такива парцела на север, които имат изход само и единствено на изток с изграден преход над дерето. В кадастъра тези парцели излизат като самостоятелни без друго лице. От там ми дойде и идеята, че и за този е възможно. Някакви идеи?

# 577
  • София
Здравейте, моля ако някой живее в Гурмазово , в новите комплекси, бихте ли споделили лични впечатления.
Имете ли вик, и въобще проблем с водата и тока има ли? Ние сме с големи деца, не са ни нужни училища, с коли сме. Не ми е познат района много и ще се благодарна за лични впечатления.

# 578
Здравейте, търся мнения за живот във Вакарел, Ихтиман или околните села. Как стоят нещата с ясли / детски градини? Как е населението - има ли повече деца, има ли много роми? Как е положението с магазини? Има ли проблеми с ток и вода, особено през зимата. Млада двойка сме, потенциално с дете след някоя и друга година и обмисляме живот извън София.

# 579
Здравейте, търся мнения за живот във Вакарел, Ихтиман или околните села. Как стоят нещата с ясли / детски градини? Как е населението - има ли повече деца, има ли много роми? Как е положението с магазини? Има ли проблеми с ток и вода, особено през зимата. Млада двойка сме, потенциално с дете след някоя и друга година и обмисляме живот извън София.
Ихтиман е градът на циганите! Над Вакарал има махали с тук-там нови къщи, но няма нормални пътища, зимата никой не чисти сняг, вода само от сондажи и с хидрофорни помпи, респективно няма и канализация. Токът също често спира, най-вече през зимните месеци и при лошо време. Магазини има в Ихтиман.

# 580
Оу, и аз знам, че там основно е такова населението, не си го причинявайте.

# 581
  • София
living, напълно подкрепям написаното за Ихтиман и Вакарел. Познавам района от много години. И преди, и сега има проблем и с престъпността, освен всичко изброено. И от мен едно голямо НЕ.
Преди около 10 г се бяхме засилили да купуваме къща във вилна зона Чатарлъка и навреме разбрахме защо се продава.
Обаче ако гледате на изток от София, бих ви препоръчала нашата община - Горна Малина. Simple Smile Има всичко необходимо. Има присъствие в някои от селата, но са абсолютно безпроблемни и интегрирани. В някои села няма изобщо роми - Байлово, Негушево, Осоица, в Горна Малина са само няколко семейства в блоковете.

# 582
  • София /Абсурдистан
Още от времето на соц-а наричаха Ихтиман 1300 - 1000 сигани и 300 българи.

# 583
  • Sofia
Какво ви е мнението за Нови Искър, т.н. махала Корея? Много е близо до София, има вилна зона с целогодишно живеещи. Как ще е достъпа през зимата и тъй като няма много предлагане, ме интересува как вървят цените там? Имам предложение за старо строителство, но с двор около 1 дк.

# 584
Нови Искър е добре, има и ЖП връзка със София.

На изток аз мога да препоръчам с. Яна. Не препоръчвам Кривина - шум от самолети и дръпнати местни хора и Лозен - главно заради дръпнатите местни.

Не е много около София, но искам да попитам за някакви мнения за селата в Трънско?

Слишовци или Рани луг например как са? Роми и кражби има ли? Всъщност там дали изобщо има останали хора? Изглеждат като добри места ако човек иска да избяга от цивилизацията за малко и да има близък достъп до съседна държава. От друга страна са само стари къщи.

Близостта със Сърбия е търсена от мен, но не искаме да търсим имот около ГКПП Калотина заради трафика от гастарбейтери. През Стрезимировци има по-малък трафик. Пътят е наскоро ремонтиран.

Уви, тази година точно там имаше пожари. Разбира се са от стърнища, там беше по-прохладно и от София, изключвам да са тръгнали от жегата. Районът е силно обезлюден, а хем е едно от трите най-западни точки на България и най-близо до Европа (другите две са при ГКПП Връшка чука и Гюешево). Но пък така е като си в хълмисто-планински район и граничиш с по-бедни от теб държави. И все пак аз виждам много плюсове - природа, диво, за минути си в друга държава.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 01:44 от Kamelia_Prague

Общи условия

Активация на акаунт