ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз не съм си и помисляла за гел-лак, нито с химията съм ОК, нито с UV облъчването.
В допълнение при мен обикновения държи колкото гела - единият се изтрива, другия се отлепя, че и с тънички нокти съм.
Иначе лятото купихме 4-5 тъмни нюанса за ужас на таткото и се е лакирала точно два пъти.
В момента не проявява желание, по скоро ми бе любопитно дали има проблем в училище затова я питах.

Точно тези бои, показани от yovanka, пробвахме... голяма фантазия бе нужна, за да се види, че имат разлика на кестенявата коса.
За обезцветяване не съм ОК.

Входните:
Минали са по ФВС, БЕЛ и Мат, за последното разбрах сутринта, че е било вчера, другите имат оценки.
По ФВС бе доволна, че много малко не ѝ е стигнало за 6 на бягането.
По БЕЛ - "по формата на НВО", каквото и да значи това - 6, май малко повече от половината деца са с отлични оценки, не е било лесно, "подобно на тестовете на Бг-учебник и Регалия"

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 08:25 от Desem

# 196
За лаковете: мразя да ходя на маникюристки. Не за друго, ами отстрани на нокътната плочка стои кожата някак си по-дебела и никога, ама никога не могат моя къс нокът да го изпилят като хората, все остават разни ръбчета, които после ме дразнят или се цепят. Та за това имам и лампа, и разни лакове за печене, но не се правя с тях, защото първо не ми държат (нокътната ми плочка е много мазна, при все че ползвам обезмаслител), а после при свалянето си е жива мъка с това пилене. По случайност открих едно нещо, с което в зависимост от лака, който ползваш стои като хибриден или като гел лак, а и маникюра е по-траен. Ползвам го като топ-лак:

# 197
Моето дете хич не е по изпълнения с коси или маникюр, или пък дупки.
Мен след училищна възраст ме прихвана желанието за промяна. Боядисвах се и червена, и тъмна докато не стигнах до извода, че от моя цвят няма по-хубав.
Входните май минаха всичките. По бел е добре има 5-ица. Като я питах защо, ме изгледа супер възмутено и каза че е най-високата оценка. Аз свих веднага амбишъс погледа.
По физическо, горкото, има 4-ка, но и тя хич не е спортен тип.
Математиката я чакам с интерес.
Ужасно смешна е като ми казва новите думи по руски- бърка ударения, произношението е яко дърварско, но все се надявам че ще го стопли.
Предстои ми да ѝ извадя карта за БДЖ, а не знам дали като има вече лична карта ще я искат.

# 198
  • Варна
Да не се изписвам много либерална, но май почти няма неща, които да са забранени у дома. Може би просто не е поискала нещо в сериозен конфликт с разбиранията ми и затова е така. Косата боядиса за пръв път преди 6 клас. Само краищата, без обезцветяване, с отмиваща боя. Преди 7 клас направи омбрето, то вече с изсветляване, но отново не е боядисвала от корен. Все още стоят по-светли връхчетата на косата й и не ги реже, защото й харесват така, но са изтощени вече и е въпрос на малко време да ги махне. Вероятно след това ще вкара някакъв цвят пак. Иска и втора дупка на едното ухо, с което също съм ОК. Виж, ако пожелае на веждата, езика или на пъпа, ще има проблем, защото съм категорично против. Гел лак е правила 2 пъти за поводи и позволих, защото тя мноооооого трудно отглежда нокти и това й беше голям стимул. Иначе никакъв лак не ползва. Напоследък забелязвам, че слага спирала (едва доловимо е, но се "гримира" преди да излезе). И аз като Десем - ако не е забранено от правилника на училището, не смятам, че трябва да го забранявам, макар аз самата да не съм фен на гримирани 13годишни...

# 199
  • София
Входните предстоят все още, дано наборът ме изненада приятно.

Искам са ви попитам нещо встрани от темите - може ли да препоръчате учител по АЕ за индивидуални уроци в района на МОЛ София. Искам да запиша малките, но не намирам.

# 200
Нищо не стана с тези оцветители от ДМ. Поне при моята, може би защото е кестенява. Явно трябва с изсветляване, ама не искам да се обезцветява. Иначе тя искаше също лилави кичури, но не се получиха.

# 201
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пък не съм й дала идея за оцветителите, защото хич не стои добре, като започне да се отмива. Иначе на вече обезцветеното ще стане, ама като избледнее....

# 202
  • на Мелмак
Ооо, за нищо няма категорична забрана девойката Grinning
Така няма фикс идея за нещо Wink
Черен лак има, също за ужас на баща й. Точно два пъти се лакира и приключи. Аз съм на мнение, че забранените неща са изключително изкушаващи. Щом засега най-важното й е да си напише домашните и да рисува, нямам право на оплакване. Вчера й предложих няколко варианта да избере за нов гейминг стол, отговорът й беше, да не я занимавам сега, че пише домашни, после пък рисувала и 'споко де, ще ги видя'.

# 203
  • София
И аз не забранявам нищо, само обсъждаме и тя решава. Лак поиска веднъж, обикновен, не гел, блед нюанс. Купих го, не го е пипнала въобще. Боядисване на коси също не й е на дневен ред. Подстригвала се е сама веднъж-дваж през ваканциите, гледа разни тик-ток видеа и се пробва, добре се беше докарала, но за училище си ходим при изпитаната фризьорка. Има втора дупка на ухото, след като задържа интерес близо година и се разбрахме да е след важните изпити. Заведох я на УНГ, както и при първото пробиване на ушички, не ми се поемат излишни рискове, стана много добре.

# 204
Сетих се нещо да ви питам. Понеже аз не си спомням. Завършила съм училище преди 22 години...
Ако има някой от моя набор, ние вектори учили ли сме? Имам някакви съмнения, или просто не си ги спомням, не знам.
И сега девойката ми пише че ги е разбрала с уча се, а не с госпожата, а аз не вдявам какво беше това животно.

# 205
  • София
Desem, обикновена боя, май palette беше. Практически не е лилава, а лек патладжан. (Бтв цялата коса й е боядисала баба й. Тъй като е кестенява, по-скоро стана като нюанс, не е нещо драстично).
Съгласна съм, че забранените неща са по-сладки. В началото като почна да се гримира м.г. и й правехме фасони. Веднъж я бяхме оставили сама и тя се нацапотила и после се пуснала на стори в инстаграм… после се чудеше на кого да се сърди, че сме разбрали 🤣 после смених тактиката и само споменавах понякога, че тва нейното не е грим, а карнавал (слагаше си някакви индиански черти, точки, звездички). Като видя, че вече не й обръщаме особено внимание и сама посмали, сега вече прилича на човек. Същото се надявам и с лакирането да се случи.
Това с обезцветяването и геллака не е ли увреждащо? Не съм си правила геллак, но по пътя на логиката, нали само маникюрист може да го сваля?
В края на краищата сега им е времето да експериментират и да им писне. А не на 18-20 тепърва като отвързани:)))

beb4o, препоръчвам ти Вихровения, моето така се отприщи с английския, преди това беше яка депресия с “нормалните” школи, това говоря около 1 клас беше. Вихровения са на Ботев между Пиротска и Симеон, мисля на Софроний Врачански до Т. Александров имат, но е комбинирано със занималня. Всъщност виж им на сайта, да не приказвам остаряла информация. Но категорично препоръчвам сугестопедичния метод.

# 206
  • Варна
Lothen, завърших гимназия през 2000г, а сестра ми през 1998г. И двете категорично сме учили вектори, като за нея съм 100% сигурна, че беше в 7 клас дори, защото го имаха на изпита за гимназия Wink На нашия изпит (през 1995г) го нямаше и не съм сигурна дали в 7 или в 8 клас сме ги учили, но определено сме.

# 207
Сетих се нещо да ви питам. Понеже аз не си спомням. Завършила съм училище преди 22 години...
Ако има някой от моя набор, ние вектори учили ли сме? Имам някакви съмнения, или просто не си ги спомням, не знам.
И сега девойката ми пише че ги е разбрала с уча се, а не с госпожата, а аз не вдявам какво беше това животно.
ами това са отсечки, но с посока, и начало и край
учили сме ги със сигурност, макар, че съм по-голяма

# 208
Скрит текст:
За лаковете: мразя да ходя на маникюристки. Не за друго, ами отстрани на нокътната плочка стои кожата някак си по-дебела и никога, ама никога не могат моя къс нокът да го изпилят като хората, все остават разни ръбчета, които после ме дразнят или се цепят. Та за това имам и лампа, и разни лакове за печене, но не се правя с тях, защото първо не ми държат (нокътната ми плочка е много мазна, при все че ползвам обезмаслител), а после при свалянето си е жива мъка с това пилене. По случайност открих едно нещо, с което в зависимост от лака, който ползваш стои като хибриден или като гел лак, а и маникюра е по-траен. Ползвам го като топ-лак:
Добро утро,
този лак ми е интересен, storm76, бързо ли засъхва? Или няма и такава екстра. Аз съм с момци, та не мога да се включа по темата за тях, но за себе си мога да взема някоя идея Simple Smile
Още нямаме резултат по МАТ от входното, но е записал 2 шестички по испански...Входно по БЕЛ не знам кога ще правят, но вчера прочетох един текст, който писал за домашно. Ми...непълен, поставил е смислени точки, но само с по 1 изречение и толкова повторения, че ...ще се излага май, не пожела да помисли още... А госпожата по БЕЛ била мнооого взискателна...очаквам там да има малко бунтове...Close
По ФВС са имали покриване на нормативи...не знам защо никой не обръща внимание на нормативите от време оно и е такъв зор за децата. Ми не всеки може да скочи някакво разстояние или да го изтича бързо, накрая на поправка по ФВС ли ще отиде? Или с 3 по ФВС, да им краси дипломата...примерно...Много се дразня на такива изпълнения, още по мое време имаше такива учители, не го разбирам...И това при положение, че се стараеш, имаш екип, не отсъстваш и не се скатаваш...Оплаках се!
Вектори...май сме учили, смътни спомени имам...

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
учили са се. и преди това сме ги учили.
https://bg.khanacademy.org/math/8-klas/x5903b96cf58cdc2a:vektori … ctors-and-scalars

Общи условия

Активация на акаунт