ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 853
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Момичета нямам хич време, лудницата е пълна. За радост сме здрави.
С мъжа ми записахме този сезон и двамата, ще видим как ще я сколасаме. Стискай те палци.
Страшно съм щастлива, защото записах в област в която от отдавна мечтая.
Нямаше как фелдшер или сестра заради редовното в момента и записах парамедик.  Уча по нощите латински думи и анатомия на човека. Стана в последния момент, а преди това записах магистратура за учител по бел 5-12 клас. Ще се справя ли с двете нямам идея.
Дано всички сте здравички и добре.
Набора е добре за сега, имат болни деца и учители дано минава леко. В класа му е спокойно,  очаквам родителска скоро.
Малките ме ядосвам повече, но иначе всичко е нормално и при тях.
Ядосвам се, че немога да чета как я карате в Кайро с Горинич.
Здраве и щастие на всички. Heart

# 211
  • Перник
Аз съм завършила училище в далечната 1997 г. Учили сме вектори със сигурност. В кой клас точно - не помня.
Не мога да се включва в разговора за разкрасяване на девойките, тъй като съм с младеж. Предизвикателство е да го накарам да си измие зъбите и да се изкъпе Stuck Out Tongue Winking Eye

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Горинич е супер. доволен е, щастлив... хвърля се на всичко, което му е ново и интересно и вече установява, че седмицата има прекалено малко дни Simple Smile Simple Smile Simple Smile
вчера беше помощник на малките в зеленчуковата градина.
засявали са моркови, репички и марули, а нашия помагал, като забивал колчета .... на морковите. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
учителите са един от САЩ и един от Великобритания и било много забавно, защото си правели забележки за произношението.
за втория срок трябвало да си избере чужд език (английския му го пишат роден Wink ) и сега се колебае между немски, който е учил три години в училище, и арабски, който бил интересен. сутринта излезе с прозрение, че може да опита и двата.
аз съм пас - декларирала съм, че ще го подкрепя във всичко. заради това през ден пиша писма от рода на"подкрепяме и приемаме желанието на сина си Горинич, от 10Б, да участва в ..."
Simple Smile

# 213
  • София
Ей, любимото ми - нормативите по ФВС Rage. Още ми е черен учителят от предишното училище, който остави на набора единствената петица за годината. И това при положение, че синът е активен спортист, но по-дребничък и не мята медицинската топка на нормативното разстояние. Още не знам какъв тип е учителят от новото училище, дано не е от тия сериозно-взимащите се.

Вектори сме учили и почти съм сигурна, че беше някъде точно 7-8 клас.

За лаковете и боите не мога да взема отношение, заради мъжката рожба, но откъм суета... Влезне ли в банята, може един час да преседи там.

С испанския страшно са ги настъпили. Взели са досега държави, националности, професии, числа и още нещо беше, което забравих - това откъм лексика само, глаголите не ги броя. Има дадена ДР по АЕ, която трябва до четвъртък да предаде, три упражнения и преразказ на текст. Каза, че днес ще го пише, а вчера почти веднага след училище седна и цял следобед учи по ИЕ. Госпожата им е казала, че всеки петък ще им дава тест върху взетото от седмицата Flushed .

учителите са един от САЩ и един от Великобритания и било много забавно, защото си правели забележки за произношението.
JoyJoyJoy Това със сигурност е било много смешно.
Вкъщи гледаме сериала "Тюдорите", където говорят фантастичен бритиш, музика за ушите. Младежът много им се кефи и неведнъж е възкликвал, че и той иска да говори така.

# 214
Бебчо, за английския и аз препоръчвам сугестопедията на Вихровения. Само дето вече не са на Ботев, в пряката, а се преместиха до Пожарната. Много полезни откъм разговорно отпускане.

# 215
Валерия, възхищавам ти се за амбицията, три деца и две магистратури Scream
добри, с интерес чета, защо и при нас не може да се измислят неща, та да ходят с мерак на училище
а в бг училището даже и предмети ,които би трябвало да чакаш с нетърпение, ще намразиш заради нормативи, професионално рисуване и пеене и т.н.
наборът каза, че впечатлил учителя по английски с британския си акцент, явно гледа и други сайтове, освен ютуб

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"Пол, диър, ит из нот "хърбс" ит из "ърбз", анд ит из нот "бейзил", ит из "базъл!"
Simple Smile Simple Smile Simple Smile извинете клачианския ми. Simple Smile Simple Smile

Горинич каза, че ще е там всяка седмица, искал да чуе какво още ще се закачат. учителят направил някаква саркастична забележка на учителката и тя го засякла с фразата "американците са си такива, чакат до последния момент, после идват с фанфари и обявяват, че те лично са свършили всичко".
та се наложи пак да коментираме втората световна война, дебаркирането в Нормандия и прочутата фраза "ще ги бием в публичните домове!" която е по-добре да не споменава нито пред американеца, нито пред англичанката.
Simple Smile

# 217
  • София
Аз съм завършила училище в далечната 1997 г. Учили сме вектори със сигурност. В кой клас точно - не помня.
Не мога да се включва в разговора за разкрасяване на девойките, тъй като съм с младеж. Предизвикателство е да го накарам да си измие зъбите и да се изкъпе Stuck Out Tongue Winking Eye

Наборе Simple Smile И аз тогава и със сигурност сме учили вектори.

За лак на ноктите, понеже ми е мания на мен, но се правя сама, че вяра на маникюристка нямам, малката ми все ме наобикаля и си проси лакиране. Разрешавам само за РД и за Коледа. Иначе аз нямам много стриктни ограничения за лак и грим, но в определени граници все пак. Виж младежът, освен прическата, друг уклон няма, по-скоро се опитвам да вкарам хигиената на добро ниво, че ме дразни бързото къпане, небрежното миене на зъбите, немиенето на лицето. Нещо не влиза сякаш баш в пубертета (освен по характер Rage ) и не съм усещала миризми, но хигиената трябва да се подобри.

# 218
Скрит текст:
За лаковете: мразя да ходя на маникюристки. Не за друго, ами отстрани на нокътната плочка стои кожата някак си по-дебела и никога, ама никога не могат моя къс нокът да го изпилят като хората, все остават разни ръбчета, които после ме дразнят или се цепят. Та за това имам и лампа, и разни лакове за печене, но не се правя с тях, защото първо не ми държат (нокътната ми плочка е много мазна, при все че ползвам обезмаслител), а после при свалянето си е жива мъка с това пилене. По случайност открих едно нещо, с което в зависимост от лака, който ползваш стои като хибриден или като гел лак, а и маникюра е по-траен. Ползвам го като топ-лак:
Добро утро,
този лак ми е интересен, storm76, бързо ли засъхва? Или няма и такава екстра.
Сравнително бързо. Ако не ти се чака, можеш спокойно да си използваш продукт за бързо съхнене, аз ползвам такъв на Avon, не става на "пъпки".

За векторите - завършила съм преди 20 и кусур години  (вече незнам колко). В 7-ми клас само се споменаваше в учебника, че има такова чудо. и имаше елементарни задачи с тях. По-застъпено ги учехме в 10-ти клас.

# 219
  • В центъра на моретата
Здравейте, девойки,
Аз съм завършила 1989 г. гимназия и със сигурност съм учила за вектори - това помня, нооо само дотам Blush Спомените ми от БЕЛ са по-ясни, от тези по математика.

Относно боядисването на косата, дъщеря ми си беше заявила желанието си в края на учебната година и чакаше да приключат с изпитите, за да се оцвети. Подкрепих я, при положение, че не се обезцветява. Взехме от боите на LIVE ULTRA BRIGHTS в червено и лилаво. Косата й е тъмно кестенява. Първо с лимонов сок и течен витамин С си намаза кичури и използва, че лятото е слънчево, за да поизсветлеят. Чак след това я боядисах и станаха доста видими. Сега ги поддържаме само, като се поизмие боята.
Иначе, лакове слага като не я мързи. Аз нямам против - стига на е са гел.  От стария й клас, момичетата ходеха на маникюристки, което ми идва вече  в повече.

По принцип сам либерална като родител, предпочитам да сподели какво иска. Нямам желание  да направи нещо сама и след това да съжалява. Аз като бях на нейната възраст не съм споделяла нищо с майка ми и доста глупости съм правила. Предпочитам да не ми се връща същото и на мен.

За училище, входно по математика правиха вчера и май е доволна от това, което е сътворила, ама от опита ми, не винаги нейните преценки се покриват с тези на учителя. Blush Днес е кантролното по АЕ - за него не е отваряла учебник, а другата седмица - по БЕЛ. Още нов урок по математика и БЕЛ не са взели - само преговарят. Струва ми се, че много бавно вървят с материала....., ама пък що трябва ад бързат.Grinning

Допълвам се: правиха входно и по ФВС - това най-много я притесняваше. Отгоре на всичко и нов норматив вече има в бягането. Беше категорична, че заради ФВС стипендия няма да има никога:joy: Успокоих я, че няма да става олимпийски шампион, а относно стипендията - каквото стане (то пък едни стипендии.......). От началото на учебната година са имали с четирима учителя по ФВС - и всички са ги третирали като в казарма. Е, по някои предмети учителите се вземат много на сериозно, ми.. щом така ги влече...

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 11:32 от zaek

# 220
  • София
По ФВС са имали покриване на нормативи...не знам защо никой не обръща внимание на нормативите от време оно и е такъв зор за децата. Ми не всеки може да скочи някакво разстояние или да го изтича бързо, накрая на поправка по ФВС ли ще отиде? Или с 3 по ФВС, да им краси дипломата...примерно...Много се дразня на такива изпълнения, още по мое време имаше такива учители, не го разбирам...И това при положение, че се стараеш, имаш екип, не отсъстваш и не се скатаваш...Оплаках се!
Вектори...май сме учили, смътни спомени имам...
Привет,
аз имам същото отношение и към музиката и ИИ - ами ако детето няма заложби никакви?! Ще го пребием с камъни ли?! Или просто да му хакнем една-две тройки да му красят дипломата Sad
Набора вие като койот и по ИИ е като някое слонче с четка...голяма му е драма Sad

# 221
Наборе Simple Smile И аз тогава и със сигурност сме учили вектори.
Младички сте вие, през 1997г. завърших университета, а не гимназията.
Вектори обаче дали и кога сме учили, не помня.
За нормативите и физическото, не ми се говори. Моята девойка вероятно няма да взима стипендия този срок заради петицата по ФВС, давали само при успех от 6,00 от свидетелството.

# 222
В предното ни училище тези часове бяха забавни и за разтоварване. Не сме имали учебници, домашни, контролни, изпитвания. По време на онлайна изобщо не ги карахме, за да не висят допълнително пред компютрите.
Нормативи май никога не са покривали или е било така, че да не разберат.
В сегашното училище няма да е така и предполагам, че е шок в началото. Нормативите съм сигурна, че няма да покрие.

# 223
  • Варна
Вчера са бягали 30 метра по ФВС. Трябвало за под 4.67 секунди (!) да се избягат, според девойката. Тя ги взела за 5.04с. Ама господинът нямал свирка, та докато разбере кога трябва да хукне Simple Smile Как ги слагат до хилядни тия нормативи (ако правилно ми е казала, де). Ми нали човек ги отчита, неговото време за реакция кой го брои, та чак до такива детайли да влизат. Да не говорим, че е нелепо да има еднакви нормативи за деца родени през януари и декември, само щото са в един клас. Тук е важно физическото развитие, все пак. Казала съм й да не се впряга, да се старае, да влиза изрядна в часовете, пък оценката не е от значение. Особено след наскоро изкаран ковид ми се струва опасно да се натоварва физически, пък за едната шестица повече или по-малко си е направо безумно.

# 224
  • Ланкър, планините Овнерог
В гимназията на голямата учеха хорА по ФВС. Тук още не знам как ще е положението, дано не са от взелите се на сериозно, че ще го закъсаме.

Общи условия

Активация на акаунт