ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 850
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Ако ви попадат книжки и на френски, обаждайте, не че са близо до четене на книга, но да си знам откъде.

Раниците бяха много леки досега, днес са им раздали хромбуците. Но дори и в най-разнообразния ден ще носят четири тетрадки и хромбук, няма да е много тежко.

Няма да ви слагам снимка на торта за рождения ден днес, ще ви кажа как е било в училище.

Сутринта влизат в тъмна стая, светват лампите и целият клас скача и започва да пее честит рожден ден, все още на английски. Всички имали парти шапки, били закачили балони по стените и надпис честит рожден ден. Майката на едно от момичета направила две баници, сложили им свещички 14. Абе, купон. Чак неудобно ми стана, верно, че с много бонбони ги пратих, ама жената и баници им направила.
Първи час френски с най-страшната учителка в училището. Пяла им честит рожден ден на френски, учили песента.
Много щастливи се прибраха.

# 241
Да са ти живи и здрави!!! Колко хубава изненада са организирали в класа, прекрасно! Simple Smile

# 242
Мира, да са ти здрави и честити! Много хубава изненада са им направили!
Моята май днес ще има входно по БЕЛ, ама не се е готвила. Дали са им и есе да пишат,пак по БЕЛ.

# 243
  • София
mira70, честити да са рожденниците! Прекрасна изненада са им спретнали днес. Flowers Hibiscus
Моята щерка и тя изкарала 6 на входното по испански. Много е щастлива. Simple Smile

# 244
  • В центъра на моретата
Да са живи и здрави, късметлии, успехлии и с много усмивки да е съпроводен живота им!

Еее, изненадата е била страхотна! Такива жестове ощастливяват хората, камо ли децата! И се помнят!

Аз няма да забравя едно преживяване: решихме за рождения ден на дъщеря ни да отидем в Дубровник (това  беше преди пандемията), но трябваше да се пътува точно на датата й. Полетът ни беше с прекачване в Истанбул. Качихме се на самолета в Истанбул за Дубровник и по едно време гледам, че 3-4 стюардеси и 1 стюард вървят към нашите места. По едно време се спряха на местата, където беше мъжа ми с дъщеря ми и дружно запяха Happy Birthday, а последния от тях носеше нещо като мини тортичка с една запалена свещичка и отделно някакъв крем. Еми....всички онемяха, детето си глътна граматиката Joy  След това целия салон заръкопляска. Жеста беше невероятен и предполагам, че са  видяли от бордните карти  датата на раждане и в момента са реагирали.

# 245
  • България, София

Не са имали още никакви входни, тия дни първото щяло да е по математика.

И наборката е с подобна прическа, но стои по - различно, защото е с чуплива коса. Прическата е правена при фризьор. Зимата и пролетта експериментираше в къщи и после фризьорът й оправяше поразиите Joy
Като цяло е силно привлечена от де що азиатско има.
По - миналата година за Хелоуин се беше пръскала с някакъв спрей, розов. Не й личеше на кестенявата коса. За сметка на това блуза, калъфка и качулка на халата бяха доволно орозовени. Добре, че се изпра боята.
Но по бузите й изби обрив, та не вярвам да повтори точно с този вид бои.
Прехласва се по сини коси, но смее да си поиска. Знае каква ще ми е реакцията. Не съм против боядисването. По принуда и аз го правя вече. Но съм привърженик на естествено изглеждащи цветове.
За дупчене на повече дупки на ушите не е продумала. Не съм я спряла да се лакира, но го прави изключително рядко.
Входни по мат и химия са минали тази седмица. По история от входното имала 6, но оценка не съм видяла.
В понеделник са покривали нормативи по ФВС. Има ужасна мускулна треска. И тъй като първо тичали, после скачали от място, скочила само 1, 70 м, тъй като я боляли мускулите на краката.

Бебчо, в края на миналата година поръчвах книги на английски. Не мога да се сетя за сайта. Сякаш беше някаква промоция на Книгомания преди Коледа.
От твоя списък имаме "Тайната градина", но не съм сигурна дали е адаптирана версия.
Наборката искаше "Алиса в страната на чудесата" и "Алиса в огледалния свят". Те са в едно книжно тяло и ги прочете без речник.
Мога да проверя, като се прибера.

Мира, да са ти живи и здрави рождениците, да са обичани и щастливи и животът им да е пълен с хубави изненади като днешните Simple Smile Нека сбъдват мечтите си и да успяват във всичко с лекота.

Заек, и при вас жестът е бил изключително мил. Ей такива малки уж неща правят празника голям Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 18:04 от velina_v

# 246
  • Варна
Ех, че хубавоооооо! Още много такива рожденни дни им пожелавам на днешните рожденици! Само приятни изненади и купони Simple Smile

# 247
Mira70, честити рожденици! Да са здрави, да имат добри приятели и все така да са опора един на друг.
Браво на колектива, дават заявка да са сплотени и задружни, което е безценно.

# 248
Да са живи и здрави, Мира! Много хубава изненада!

# 249
  • София
Мира, честити да са децата, с много късмет и успехи във всичко! А изненадата е повече от трогателна и със сигурност ще я помнят цял живот.

Заек, и наборът има сходно на вашето изживяване. Преди четири години нашият подарък за рождения му ден беше пътуване до Сицилия. За първи път излизаше от България и за първи път се качи на самолет - всичко това точно на специалния му пръв юбилей на 10 години. Пристигнахме в хотела точно за вечеря, регистрирахме се, настанихме се и слизаме в ресторанта. Взехме си кой каквото ще яде, сядаме и след около десетина минути идва един човек от персонала и носи на детето това:
Скрит текст:
Всички хора в ресторанта му пяха Buon Compleanno! (на италиански Честит Рожден Ден).
Оказало се, че нямали сред десертите нещо като торта, та импровизирали. Но ето как дори и с еклер този РД ще му остане скъп спомен, със страхотна емоция.

Днес в училище са имали Рисуване, синът беше много нетърпелив да се запознае с учителя и после сподели подобен еуфоричен отзив за него, какъвто беше и с учителя по Философия. Много важно беше да се получи "химията" там, тъй като същият учител ще води и голяма част от специалните му предмети в горните класове.
Получил е едно потупване по рамото, че се е занимавал с рисуване и на школа. И имаме домашно Grinning .

# 250
  • София
mira70, честит ви празник на квадрат! За са сплотени, будни, уважавани и щастливи порасналите дечковци Kissing Heart

velina_v, ще съм благодарна ако провериш Kissing Heart

Добри, само отворих в нов прозорец сайта, днес при мен е лудница с малките.
 Исках и друго да пиша, но отивам да изпитвам петокласниците Hug

# 251
  • София
Привет и от мен! Загубих се за по-дълго, ама все нещо изниква и все нямам време.

Честити рожденици! Да са живи и здрави, и да се справят отлично в училище!

Моят човек от вчера е болен, със стомашни екстри и температура. Пазим леглото, почти не се храни, но пък като се осефери малко сяда на игрите. Лошото е, че не е взел телефон на никой съученик поне да пише думите по английски, че там напредват много. Ама, каквото - такова. Важното в крайна сметка е да е здрав.

Аз съм в движение, той седи повечето време сам в стаята, защото казвам на моите родители да не се мяркат и въртят много, много около него. Оставят му нещо за хапване - той и какво ли яде - сухарчета, обикновени бисквити, банан, чайове. Надявам се от утре да е по-добре и да му включим пилешка супичка.

Иначе още миналата седмица имаха входно ниво по български - тип НВО с теза, а по литература искала да даде сбит преразказ върху изучаван текст, като дори не го четат в клас, само няколко основни точки за посещане. Обаче оперена негова съученичка рекла, че това не са го правили никога и учителката дала по избор пререзказа или пет въпроса. Нашият е решил да отговаря на въпросите. Не знам какво е направил и по двете, нямам известие в школо. Тази седмица се очакваше по математика, може и да е минало. По английски има вече две оценки - 5 и 6.

Това во кратце от мен.

Хубава вечер!

# 252
Мира, ЧРД и от мен на рожденниците! Здраве, успех и приятни изненади като тази, която описа желая!

# 253
  • София
Мира, да са ти живи и здрави рожденниците. Страхотна изненада от класа. Със сигурност са били много трогнати от милия поздрав.
И при нас по ФВС, са започнали с покриване на нормативи и като ми каза за какви става въпрос, успях само да ахна. Например 30 метра, за 4 секунди и нещо. Ами, че то аз само за толкова ще успия да се изправя от нисък старт. Каза, че е успяла да покрие двата норматива за петица. От момичетата само едно е успяло за шест, но тя тренирала лека атлетика.

# 254
  • София
Честит рожден ден, Мира70! Да са здрави и много щастливи децата.

zaek и Kally May, какви стоплящи сърцето истории. Дано все така срещат нечакана добрина.

Общи условия

Активация на акаунт