"Пътят на честта" сезон 2, тема поредна - по-интересното място!

• 35 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Изобщо не се гордея, но и аз хвърлям по едно око и една трета ухо на това... произведение. 🥴 Чаках си втори сезон на "Отдел Издирване" тази есен, но видях, че са "отвлекли" Койна и Тарик за този шедьовър.

Вярно, че съм си от простолюдието и лични наблюдения нямам, но този сценарий ми разби всички представи за мастити собственици на холдинги, шармантни любовници, явни и скрити мутро-мафиоти, правни въпроси (👀), семейна динамика. Абе въобще... "Совите не са това, което са", обаче в този сериал и врабците дори не са това, което са. 🤯

Към актьора, играещ Тарик, си имам слабост и ми харесва как стои на екран, но вероятно най-доброто присъствие дотук е Параскева Джукелова, жалко, че рядко се появява. Приятно е да чувам и гласове на актьори, които са имена в дублажа (нейният съпруг, неговият баща, писателката в психиатрията; вие сте ги споменали), но като образи нещо не ми стоят стабилно... сигурно се дължи на брилянтния сценарий и ювелирните диалози.

Ревюто на Джаста Праста е един път! 😂 👏🏻

Не четох много подробно темата, така че моля за извинение, ако се повтарям. Изключително неприятно впечатление ми правят нескопосано представените емоционални манипулации, упражнявани от Анелия върху децата ѝ. Има разводи и разводи... Все съм си мислела, че до такива жалки похвати се прибягва, когато или има все още чувства, или е имало изневяра/тормоз/насилие от страна на партньора. Обаче да си психясваш децата, само за да вземеш повече пари, при положение, че така или иначе ще получиш достатъчно пари... при положение, че грам не ти дреме вече за баща им и си го слагаш с чуждоезични льольовци, заради които оставяш същите тия деца и отиваш да си развееш апетитните части в чужбина....... Егати! 😐

# 466
Като каза за Параскева- не знам само на мен ли ми направи впечатление, обаче психолог да си изповяда драмата на живота точно пред маникюристката е било нечие трагично хрумване.

# 467
Точно. Сценаристко безсилие. 🤦🏻‍♀️

# 468
  • София
...и отиваш да си развееш апетитните части в чужбина....... Егати! 😐

Апетитни части! Joy Таз дъска? И аз егати  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 469
Апетитни части! Joy Таз дъска? И аз егати  Stuck Out Tongue Winking Eye
Така де. Joy То за всеки влак нали имало пътници, нейният е канадски пътник. :Д Абе не ѝ беше лошо дупето според мен в оня розАв гащеризон снощи, макар че той самият беше пълен кич.

Нещо повече за главната сценаристка ще ме светнете ли? Сега проверих името. Чувала съм го мимоходом, но идея нямам за какво се бори. Нещо не ѝ допада много живота в България ми се струва, чувам в почти всяка серия вариация на: "Баси колко е гадно У България-та!11!!1!!" Вероятно и това сте коментирали вече. Simple Smile

# 470
На Фучката четох "Сексът и комунизмът" Банална история с нейните си фантасмагории. Иначе баща ѝ е бил добър писател.

# 471
Момичета, намирате ли прилика между Анелия и Мистър Бийн? Не знам защо, ама много ми прилича No Mouth

# 472
Освен на Мистър Бийн Анелия прилича на много ядосана костенука с тия физиономии.

# 473
Анелия не прилича на мистър Бийн, защото той е брилянтен артист - играе без думи.
А Анелия ме уморява за я гледам. Изобщо не стои плътно в този образ.
И мъжът на Кера играе плитко и само дудне, като говори.
Орлин на моменти леко преиграва, но стои плътно в образа и без да говори ме кара да го следя, много хубаво е заснет, а за това роля има добрият режисьор. А баба му... Ех, удоволствие ми е да я гледам тази артистка - от нищо, нещо прави. Едно мълчаливо сервиране и сядане на масата прави, и запълва толкова плътно и ярко сцената, во това е друга школа, просто. КОЯ беше артистката, дето е бабата на Орлин?

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 20:35 от Noren

# 474
  • Пловдив

Орлин на моменти леко преиграва, но стои плътно в образа и без да говори ме кара да го следя, много хубаво е заснет, а за това роля има добрият режисьор. А баба му... Ех, удоволствие ми е да я гледам тази артистка - от нищо, нещо прави. Едно мълчаливо сервиране и сядане на масата прави, и запълва толкова плътно и ярко сцената, во това е друга школа, просто. КОЯ беше артистката, дето е бабата на Орлин?

Всеки път, когато покажат дома на бабата, имам чувството, че се пренасям в друга епоха. Особено като извади албума със снимки. Някак си цялата тази обстановка не се вписва във филма. Също и когато дават семейството от Бургас - истинските родители и бабата и дядото на Кера - от тях  лъха някакъв аристократизъм от края на миналия век. И всъщност това семейство, бабата на Орлин и атмосферата в двете жилища са за мен най-впечатляващото нещо от втория сезон.
Колкото и наивен да изглеждаше първият сезон, на мен ми хареса повече от втория. Вторият е някакъв опит да пренесат криминални сюжети от чуждестранни филми и книги, но всичко е направено така, че изглежда супер нереално.
И на мен ми хареса играта на Джукелова. Не знаех, че е толкова талантлива.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 22:06 от marzeliva

# 475
Атмосферата в дома на бабата на Орлин се прави изцяло от възрастната и обаятелна артистка. Не помня името й.
Около Джукелова всички са от същата школа.
Интересно ми е как ще играят Джукелова и Кера в една сцена - имам чувството, че образната героиня на Параскева ще подчертае фалшивото и неестествено театралничене у Кера. По-слабата игра ще почне да издиша и има риск да дразни зрителя.
Много харесвам охранителката на Жаки. Това момиче и да мълчи пак е като от американски екшън филм и сякаш всеки момент действието ще се пренесе на мексиканската граница.

# 476
  • Велико Търново
Contempladora, Кире Гьоревски участваше и в първи сезон. Така че "отвличането" му е с обратна посока.

Лидия Вълкова е актрисата в ролята на Стефчовата баба.(това не е така, но не поправям, защото нататък става ясно кое и как)
Мариан Маринов е в ролята на съпруга на психоложката (Параскева Джукелова).
Станислав Пищалов е "баща" му, Жорета Николова е "майка" му.
Емилия Цанкова е писателката в психиатрията.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 23:10 от DamaPika

# 477
Не е ли Лидия Михова? Марияна каза, че е тя.
Аз не я загледах много бабата, но прилича повече на нея, отколкото на Лидия Вълкова.

# 478
  • Велико Търново
Аз финалните надписи гледах.

Честно, не потърсих да видя кое от двете имена е в действителност. Хич не се замислих, че фактически Лидия Вълкова ми е позната отпреди като физиономия и че няма нищо общо с бабчето на Стивън.

Но да, Лидия Михова е. Извинявам се!
Благодаря, Кобрети!

Предполагах, че си знаят имената на актьорите, все пак.

Сега като се загледах, и тази физиономия не свързвам с името Георг Краев:

Единственият вариант е да е синът на познатия (най-вече) от екрана на БНТ фолклорист.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 01:39 от DamaPika

# 479
Хубава жена е Койна, ама ако може без повече интимни сцени

Общи условия

Активация на акаунт