Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 438
  • 939
  •   1
Отговори
# 600
Simple Smile Аз съм в отбора на Гаражите (нова сграда, ще е готова до края на годината). Логиката ми е точно същата, че подземното ниво си е отделно. За да ми е мирна главата ше си открия отделна партида, по принцип не е предвидено за останалите. Но аз реших, че за минимум конфликти ще го направя. Другите разходи ще си ги разпределяме и ще участваме разбира се.
Гаражите са самостоятелни обекти по смисъла на ЗУТ и имат отделен електромер както е при нас също в нова сграда или са вързани към апартаментите (когато собственикът има такъв в сградата) в по-старите сгради.

# 601
  • София
При нас има такса за апартамент и такса за гараж.

# 602
В моя случай подземните гаражи са на общ електромер/ток. За това аз си предвидих да ми изпълнят инсталация (кабел) и да имам партида/електромер. На кота 0 си имат отделни електромери.
От друга страна, за да се отиде до подземното ниво пеша ще се ползва входа на сградата и стълбището Simple Smile - ще се плаща за чистачка. За асансьора се надявам да е с чип и да няма спорове кой-къде се е возил.

# 603
Има ли стандартен шаблон за покана за Общо събрание по ЗУЕС или обявата може да е в свободен текст?

# 604
Виж в закона за срока преди събранието,  дневен ред да има посочен...
Може и свободен текст...стига да е по ЗУЕС..

# 605
Шаблон няма, но накратко: Покана за ОС на ЕС - адреса, Дневен ред по точки - следва да е подробен и изчерпателен, дата и час на провеждане - поне 7 дни от поканата. Само в неотложни и спешни случаи срока е 24 часа.
Важно е кворум на присъствалите и гласувалите по списък после - надлежно отразени в протокол.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 16:35 от Devil_Rose

# 606
Здравейте, аз съм вдигнала ръце с нашата кооперация, защото сме под наем  и нищо не можем да направим. 5-етажна, в центъра на града, без чистач и поддръжка сигурно 10 години... Уж избраха нов домоуправител, той говори с другите да наемат фирма поне за чистене и пак НИЩо. Супер мръсно е, защото имаме един съсед клошар и постоянно мъкне боклуци, пуши на площадката, хвърля си боклуците има си кошче растения всякакви глупости, но понеже никой не се качва на 5-ти етаж освен нас, на никой не му и прави впечатление. Пълно е с прах, паяжини, мръсотия от ремонти, от цигари, непоносимо е и на тавана и в мазата... Никой не поддържа. Аз си чистя етажа иначе няма как..
Мога ли да подам някаква жалба в общината и да се задейства нещо?

# 607
За боклуците се сезира Пожарната - могат и да глобят ЕС. В нашия град се бяха активизирали да обикалят сградите преди Ковид - а.
Отдел Екология и Безопасност на храните (незнайно защо) се сезират за мръсотията и вонята. Идват на място, но резултат само ако намерят собственика. Всичко писмено с номерче.
За чистачка - поразпитайте околните сгради кой ги чисти и за колко - може да Ви вземат и вас. На райони са лелите Simple Smile
При мой близък чисти фирма - чек листа е подписан, но е мръсно.

# 608
Здравейте имам нужда от съвет. Казусът е следния:
От година се нанесохме семейно в ремонтираното семейно жилище на мъжа ми. Тъй като и той преди е имал проблеми със съседите отдолу дадохме доста пари за подова изолация, за да не пречим. Уж се разбрахме с жената под нас и се държахме с нея уважително и любезно, защото е възрастна. Роди ни се дете миналата година и не е правила проблем за шума, въпреки неговите постоянни ревове първите месеци. Трудното почна като детето пролази. Седи на земята и си играе, в момента се учи и да ходи. Явно лазейки и играейки си прави някакъв непоносим шум (иронизирам, защото детето ни дори е кротко, но все пак е дете) защото съседката отдолу откачи. Постоянно удря по нейния таван, вика и кълне. Детето започна да се плаши. При всяко негово лазене се почва терора. Спирала е мъжа ми и му е крещяла, на мен също. Говори ни на целия блок , че сме луди и я тормозим с шум. Ние заради нея дори не сме правили събирания тук, за да не пречим. Тя има откачен син, който подозираме че ни нанася и щети по колата. Почвам да се плаша, особено като съм сама - излизам с детето и т.н. Те са абсолютно луди. Другите от блока им казват да ни оставят на мира, с дете сме. Но не… нещата постоянно ескалират. Плаша се сега като проходи малкия с обувки за прохождане, какво ще се случи, щом от лазенето само и тропането с играчки се случва това. Дайте съвет, защото малко ме е страх.

# 609
На първо време жалба при районния полицай, паралелно и до домоуправителя.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 17:20 от DayInMay

# 610
За полиция съм и аз...описваш както и на нас го описа...

Мъжът ти не може ли да й скръцне със зъби...

# 611
На първо време жалба при райония полицай, паралелно и до домоуправителя.
Домоуправителя е информиран, вдигнал е ръце и не се занимава. А жалбата в полицията според вас ще доведе ли до някакво предупреждение?

# 612
Подай и ще видиш. Ако се наложи подаваш и втора, и трета...
Тук от форума няма как да направим нещо...освен съвет да дадем, но като гледам..май не ти се пуска жалба.

# 613
Подай и ще видиш. Ако се наложи подаваш и втора, и трета...
Тук от форума няма как да направим нещо...освен съвет да дадем, но като гледам..май не ти се пуска жалба.
Нямам проблем да подам жалба, просто се чудя до колко ще има ефект. И търся съвети просто.

# 614
Полицията - първо при кварталния, после и в Районното, сигнализирайте с писмени оплаквания, не по телефона. Неколкократно, ако трябва после и в прокуратурата. Задължително. Тези може и да са психично болни, това не е шега.

Общи условия

Активация на акаунт