Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 424
  • 939
  •   1
Отговори
# 615
Полицията - първо при кварталния, после и в Районното, сигнализирайте с писмени оплаквания, не по телефона. Неколкократно, ако трябва после и в прокуратурата. Задължително. Тези може и да са психично болни, това не е шега.
Квартално районно управление ли трябва да е това? Не ми се е налагало до сега и не ги знам.

# 616
  • София
Кварталния и районното са две различни.
Провери в интернет или разпитай в квартала къде е кварталния.

# 617
Здравейте имам нужда от съвет. Казусът е следния:
От година се нанесохме семейно в ремонтираното семейно жилище на мъжа ми. Тъй като и той преди е имал проблеми със съседите отдолу дадохме доста пари за подова изолация, за да не пречим. Уж се разбрахме с жената под нас и се държахме с нея уважително и любезно, защото е възрастна. Роди ни се дете миналата година и не е правила проблем за шума, въпреки неговите постоянни ревове първите месеци. Трудното почна като детето пролази. Седи на земята и си играе, в момента се учи и да ходи. Явно лазейки и играейки си прави някакъв непоносим шум (иронизирам, защото детето ни дори е кротко, но все пак е дете) защото съседката отдолу откачи. Постоянно удря по нейния таван, вика и кълне. Детето започна да се плаши. При всяко негово лазене се почва терора. Спирала е мъжа ми и му е крещяла, на мен също. Говори ни на целия блок , че сме луди и я тормозим с шум. Ние заради нея дори не сме правили събирания тук, за да не пречим. Тя има откачен син, който подозираме че ни нанася и щети по колата. Почвам да се плаша, особено като съм сама - излизам с детето и т.н. Те са абсолютно луди. Другите от блока им казват да ни оставят на мира, с дете сме. Но не… нещата постоянно ескалират. Плаша се сега като проходи малкия с обувки за прохождане, какво ще се случи, щом от лазенето само и тропането с играчки се случва това. Дайте съвет, защото малко ме е страх.
Баси, се едно живееш над "вампира", която е над нас. Само дето ние чакаме бебока Октомври и сега тръпнем какво ли ни е приготвила... Приключенията ни започнаха, че и направих забележка, че си тупа боклуците на трасата нас прането ми и таз бабичка като превъртя.... То не бяха обвинения, че сме и тропали по нощите, че сме и пускали музика постоянно... Алармата ми от телефона сутрин я будел, аспиратора вече не готвим от 14 до 16. А пък да пусна сушуар след 22, полудява и започва да набива с чука по пода (нашия таван). Направихме среща със съседа под нас, щом вдигаме шум и тропаме на горе, би трябвали да тропаме и надолу. Съседа каза, че нищо не чува освен обичайните шумове от живот и бит в панелен блок. Сега и него е вкарала в "компютъра" и яко го кълне проклетисва. Три месеца блъка сутрин и вечер яко. Изтърпяхме я, но вече бебе наближава и не ми се мисли като ревне и започне пак да тропа. Синът и ми заяви, че ако спрем да и пускаме птички, щяла да спре да чука. Пуска ли сме и нарочно птички.... Най-директно и заявихме, че ако продължава да тропа, се местим малко в друг апартамент и започваме дълъг и продължителен ремонт. Вкарваме двама мургави елемента с по един къртач и да свалат по 2 плочки на ден в банята. . За сега като чели се е кротнала от 2-3 седмици, но не ми се мисли като ревне бебока. Ходихме и до кварталния да го попитаме какви са ни опциите и нищо. Казва, че ако пуснем официална жалба, можело още повече да се обостри и да почне и други щуротии да започне.
Та щур човек и силен вятър нямат спиране...

# 618
Кварталният го е мързяло....при офиц.жалба трябва до пише, отваряш му работа...
Какво е пускане на птички, не разбрах ?

# 619
Ами и аз не разбрах, дъртата чувала птички, които сме и пускали нарочно...

# 620
Мдаа, същата простотия е и тук. Явно реването на детето не й пречеше на нашата, а повече директни шумове по пода. Едно време на мъжа ми му се е карала , че шумно ходи. Сега като детето проходи и почне да тича не ми се мисли. Аз жалба ще пусна, защото се надявам да я стреснат и да спре. Мен повече ме притесняват синът и внукът й, защото и те не са особено нормални и ме е страх да не направят нещо. Затова и предпочитам да има входирана жалба.

# 621
  • Бургас
Затова и предпочитам да има входирана жалба.

тогава прескочи районното и иди директно в прокуратурата

# 622
Кварталния и районното са две различни.
Провери в интернет или разпитай в квартала къде е кварталния.
Кварталния полицай е към районното, колко да са различни.В районното са пак полицаи:)))Ние имахме проблем със съсед-доста агресивен, викнахме 112, след това-жалба в районното и оттам пое кварталния.При следващи проблеми пътя е същия.

# 623
Кварталният го намерих в районното  рано сутринта в 9ч. От там тръгват да обикалят и е трудно да го намериш при нас.
Ако е за жалба обаче - може по всяко време на деня  да се пусне.

Аз го търсих за устен разговор, за това в 9ч отидох и се срещнахме.

# 624
  • In the land of Never Never
Мдаа, същата простотия е и тук. Явно реването на детето не й пречеше на нашата, а повече директни шумове по пода. Едно време на мъжа ми му се е карала , че шумно ходи. Сега като детето проходи и почне да тича не ми се мисли. Аз жалба ще пусна, защото се надявам да я стреснат и да спре. Мен повече ме притесняват синът и внукът й, защото и те не са особено нормални и ме е страх да не направят нещо. Затова и предпочитам да има входирана жалба.
Имах подобен казус и аз, но не напълно, защото аз съм отгоре. Разправяла съм я историята във форума, които са тук по-отдавна, ще се сетят.
Под мен е една семейство, с малко откачила не особено млада мама, с три близнета на три годинки, вероятно инвитро процедура, да са им живи и здрави дечицата.
Първо въпросната дама ми изгони наемателите, защото й пречели да спи, представете си, пускали вентилатора на банята нощем. Викаше полицията посред нощ няколко пъти, качвала се горе и наричала наемателката ми к...а пред децата й, и накрая наемателите не издържаха, напуснаха.
Оказа се, че вентилаторите ги пускали тези над мен, които са чужденци и не разбрали, че й пречат. Както е да е, тази лудата, успя да направи луди целия блок обаче, а най-вече пенсионерката, която живее под нея.
Аз се преместих да живея в апартамента, и сега давам под наем моя апартамент, защото не мога да рискувам да ми изгони и следващите наематели. Та това е историята, накратко.
Едно детенце сигурно се чува, но да ви кажа, че като тичат три като пощръклели, моят апартамент, който е над тях, се тресе. А за пенсионерката отдолу ми е бедно въображението да си представя, как издържа.
Не може да забраниш на децата да тичат, проблемът беше, че тази лудата не спи, когато трябва, а децата тичат като откачени понякога до два часа през нощта. Отделно следобед също не спазват никаква тишина. Тя крещи, децата реват, понякога възпитателните методи включваха изкарване на провинилото се детенце на стълбите, независимо от времето на денонощието, което обзето от ужас, надаваше такива писъци, че просто нервите може да не ти издържат. Отделно съзнателно тормозеха пенсионерката отдолу, като караха децата да й тропат късно вечерта.
Та се оплакахме в районното, съседите отгоре, отдолу, и отстрани, четири апартамента, защото ние най-много чуваме това. Вика ни кварталната полицайка, по отделно, аз заведох и наемателката ми, която също каза какво е било държанието на въпросната дама с дечицата. Викали са и тях, ходил е съпруга, и накрая се приключи с това, че въведоха ред на децата, сега не тичат и не крещят по-късно от 11-11.30 вечерта, следобед също се стараят да не е особено голяма лудницата.
На едно събрание на ЕС също въпросът беше включен в дневния ред, и въпреки че не беше много директно поставен проблема, все пак стана ясно, че трябва да се спазва правилника за вътрешния ред.

Та това е единственото което могат да ви накарат, да спазвате, правилника за вътрешния ред, и детето да не вдига шум в часовете които са за почивка. От там нататък, и хоро да играете, и ремонти да правите ежедневно, в часовете които е разрешено, никой не може да ви забрани детето да тича, да вика, и да се забавлява както намери за добре.
Отидете при кварталния, и аз не знаех, че има такъв до като не се наложи с този случай, има телефон и приемно време, вероятно в районното ще ви ги кажат, и си изложете случая.

# 625
То нашето дете просто си лази и понякога си хвърля по някоя играчка на пода. Нито ходи още,  не тича, вече и почти не реве. Страем се да го държим горе по дивани и легла, но то му писва на детето. А и сега още можем, като проходи няма как да го държа вързано за леглото, за да не й пречи. Плюс това нейните тряскания не са от 2 до 4, а по всяко време на денонощието когато детето е на пода. А то реално от 8 вечер до 8 сутрин спи и не пречи. Но ни се чука в 10:00 сутринта, в 13:00, 17:00 и т.н. Дълго време не се живееше в този апартамент и тя явно е свикнала  да й е напълно тихо. Еми ще отвикне. Хора сме, с дете. Утре ще пуснем жалба и явно няма да е една… пък да видим.

# 626
То нашето дете просто си лази и понякога си хвърля по някоя играчка на пода. Нито ходи още,  не тича, вече и почти не реве. Страем се да го държим горе по дивани и легла, но то му писва на детето. А и сега още можем, като проходи няма как да го държа вързано за леглото, за да не й пречи. Плюс това нейните тряскания не са от 2 до 4, а по всяко време на денонощието когато детето е на пода. А то реално от 8 вечер до 8 сутрин спи и не пречи. Но ни се чука в 10:00 сутринта, в 13:00, 17:00 и т.н. Дълго време не се живееше в този апартамент и тя явно е свикнала  да й е напълно тихо. Еми ще отвикне. Хора сме, с дете. Утре ще пуснем жалба и явно няма да е една… пък да видим.
Това искам да кажа, ние не се оплаквахме, заради децата, а заради лудата им майка, крясъците, истериите й и липсата на всякакъв режим за почивка на децата.
Не е възможно винаги да се предвиди всичко, съгласна съм, детето не разбира от часове, но режима, който създават родителите на децата, обикновено има значение. Щом нормално не шумите в часовете за спане, не могат да ви правят забележка. В никакъв случай не ограничавайте детето да тича и да прави каквото му е нужно, да хвърля играчки, не трябва да го ограничавате с някакви изисквания, които то едва ли може да схване.
И ако на някой не му харесва, че отгоре на апартамента му живеят хора, да не живее в блок, а да се премести в къща или на село.

# 627
  • Бургас
Това искам да кажа, ние не се оплаквахме, заради децата, а заради лудата им майка, крясъците, истериите й и липсата на всякакъв режим за почивка на децата.
[/quote]
закрила на детето, не е в състояние да гледа деца, а има 3

# 628
  • Сф
Само да отбележа, че вътрешният ред не включва тичане из апартамента нон стоп, ритане на топка и подобни не особено ок дейности за апартаменти.
Ясно е , че някои прекаляват, а други злоупотребяват.  В случая Слънцето е незаслужено потърпевша като че ли. Да се оплаче.

# 629
закрила на детето, не е в състояние да гледа деца, а има 3
[/quote] Мислехме го с другите съседи, ама се отказахме, защото трябва да се докаже че ги малтретира физически, а даже и да е така, нямаме доказателства. Не е толкова лесно, все пак майката си е майка, трябва сериозна причина да се отнемат деца. А и те наистина доста се вкараха в някакви рамки, вече слагат децата да спят навреме и няма тази лудница по малките часове на нощта като по-рано.
Затова пък ги наклепахме в общината, защото бяха направили незаконен ремонт, бутали са стени, остъклиха фасаден балкон, но не знам да са ги глобили или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт