Цвети беше направила сравнение в някакъв аспект м/у Легендата и Вятъра, и понеже Дени коментира за прошката се замислих следното: Бащата на Рейян, зарязва майка й бременна, но след време съжалил, все пак се опитва да ги намери, стана ясно че е наблюдавал макар и от далеч какво се случва с Зехра и детето му. Той самия не създава свое семейство, продължил живота си напред и носейки товара и последиците от решението си, но съжалил, поинтересувал се за тях. Зехра не му прощаваше, но след смъртта на Хазар и след години видяхме че все пак м/у тях има приятелски отношения и взаимна подкрепа. А Рейян въпреки горчилката от наученото за биологичния си баща все пак прости, защото освен че такъв и беше характера, той се разкайва, а и е правил опити да ги намери, да е наясно как живеят. Докато в Съдбата - Джемал зарязва като страхливец семейството си в телефонен разговор, после създава ново семейство, живее в комфот. За момента ние зрителите виждаме, че той им е обърна гръб и хич не се е поинтересувал, за тях. Да градиш ново щастие на фона на нещастието на миналото си в лицето на Асие и Нергиз, без изобщо да се поинтересуваш за децата си, си е абсолютно безобразие. Да кажем Асие я зачеква и забравя за нея, но децата. Ако Асие има вероятност да му прости заради себе си , то заради децата си не мисля че би, а пък дъщеря му изобщо. Каквото и евентуално да опита да се оправдава пред нея, едва ли би могло да го реабилитира в очите на дъщеря му. Лесно се живее в комфорт и лукс, по лесно се преодоляват трудностите, но когато даваш гръмки обещания, и повлечени от бедното ви битие и отговорностите, обръщаш гръб и бягаш, оставяйки огромен товар и отговорностите на раменете на една жена, тогава каквото и да обясняваш е безмислено.
Аз предпочитам като бъдещо развитие, двойките да се запазят каквито са тоест Джемал с Хелен, а Асие с Махир. И дори след време Джемал да нормализира отношенията с дъщеря си и Асие, тя да остане с този който я е оценил и й е подал ръка в трудния момент, пък защо не и да отвори сърцето си за него.
Излезе и втори трейлър на Легенда, Акъз продължава да се бунтува и прави опит да свети маслото на Алпагу хан, Туткун разбира че красавецът който набеляза всъщност не е наследника Кая, а сцената на края вероятно ще е сън на Баруга. Категорично Батуга ми е фаворит, много ми харесва образът който сценаристите са изградили за него, умен разсъдлив милостив, макар и с недъга си е по оправен от някой други, например Акъз. Тя е добра в бойните умения но се води от чувствата си Очертава се двамата взаимно допълвайки се и компенсирайки недостатъците си да напишат своята легенда.
https://www.youtube.com/watch?v=VnziT89T1AE
И на края огромни благодарности за преводачите на двата сериала, голям късмет е че можем да ги гледаме с роден превод.