При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 661
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, Честито на всички, които съм пропуснала да спомена поименно, но тези дни много бебета, много нещо. 😃🥰
Поне успях да ги добавя на първа страница.

Аз съм вече на коледна вълна пък.. И макар и рано- мисля какви и откъде да взема коледни дрешки за фотосесия средата на ноември.
Някой ако се сеща, ще е супер. 😃
(George, H&M, Mayoral проверих вече)

# 556
Честито на всички родили, да са живи и здрави бебенцата, а на мамите бързо възстановяване! 💕

Честито на всички ,за мъниците, бързо възстановяване, а чакащите дишайте ,притеснението нека го има ,но не да взема превес ,че аз на операционната треперене чудо бях ... аз имам въпрос към мамите ,мойто бебе е решило ,че нощта е ден ,снощи от 12 до 7 сутринта не сме спали ,носихме се ,люляхме и пак рев, моля за съвети ?
Ние имахме същите проблеми, някой тук сподели за по-късна бяна. Снощи го изкъпах към 9 и нещо, при положение, че предни дни го миех към 7. Хапна, дремна, после пак хапна към 11 и 30 и спа чак до 5 сутринта. Да видим днес как ще е..

# 557
Здравейте и от мен!

Два дена не съм ви чела, но чак днес успях да наваксам. Честити бебчета на всички родили! Hug Да бъдат здрави най-вече пожелавам, а вие бързо се възстановявайте!

Нас трябваше утре да ни изпишат, но за жалост Алекс е с много високи левкоцити. Не ми го дават в стаята. Под наблюдение е в неонатологията. Вливат му системи непрекъснато. Започнали са и терапия с АБ. Освен това повръща, не успяват 4-ти ден да го захранят. Днес е успял да свали малко левкоцитите, но повръщането си продължава. Направили са му и промивка на стомахчето. Надявам се съвсем скоро да го стабилизарт и захранят. Тук в цялото отделение всички майки са с бебчетата си до леглата, само моето го няма. Много ми е тежко, постоянно плача. Вчера успяха да ме пуснат за 5 мин да го видя. С два абоката е, системата течеше. Изцяло доносен е, роди се 3700 с напълно развити дробове, но ето че и при големите бебeта възникват проблеми. Ако някой се е сблъсквал със същия проблем, ще се радвам да сподели.
Относно възстановяването след секцио. Аз също треперих на операционната маса от студ и паника, бях със силно гадене и чувство, че получавам паник атаки и няма да ми стигне въздуха. Като го чух, че изплака и ми го показаха се поуспокоих. Първите дни е трудно раздвижването. Мен ме вдигнаха два пъти часове след операцията. После започнах сама в леглото с крака. И наистина след 3-тия ден нещата определено стават по-леки. Аз до последно не вярвах. Гледах как момичета на 4ти-5ти ден търчат по коридорите, а аз 2ри ден едва си провлачвах краката със скоростта на костенурка и мислех, че ще ми отнеме седмици да вървя като тях. Е, не е така. На 3-тия ден все едно става някакво чудо. Бъдете инати! Аз не се спирам вече, но само ме връщат в леглото понеже съм с анемия (от нисък хемоглобин) и кръвно 80/60. Операцията вече дори не я усещам. Ще се справите и вие, само не спирайте с раздвижването.

# 558
  • София/Севлиево
На вас не ви ли пускаха кислород по време на секциото?На мен ми дадоха и ми бе много добре,толкова добре че забравих за всички страхове от операцията.Рехабилитатор не дойде-беше събота и явно нямаше.От петък около 2 часа след операцията си се размърдвах,обаче ставането в събота бе истински кошмар.И като цяло и досега ми е трудно да стана от легнало положение и да се обърна на ляво в леглото.Добре че имам кой да ми помага,че иначе не знам.
А т.нар.лохии колко време продължават след секцио.На мен вече кръв не ми тече.Четох ,че сега ще има по-светло течение,но не забелязвам.Четох и че при секцио спират по-бързо,ама пък чак толкова скоро...
Честити бебчета(няма да ги изброявам,че са доста и да не пропусна някое).

# 559
Момичета, Честито на всички, които съм пропуснала да спомена поименно, но тези дни много бебета, много нещо. 😃🥰
Поне успях да ги добавя на първа страница.

Аз съм вече на коледна вълна пък.. И макар и рано- мисля какви и откъде да взема коледни дрешки за фотосесия средата на ноември.
Някой ако се сеща, ще е супер. 😃
(George, H&M, Mayoral проверих вече)
Яренце, в Kidso.bg има много сладки коледни гащеризончета на Chicco.

# 560
На вас не ви ли пускаха кислород по време на секциото?На мен ми дадоха и ми бе много добре,толкова добре че забравих за всички страхове от операцията.Рехабилитатор не дойде-беше събота и явно нямаше.От петък около 2 часа след операцията си се размърдвах,обаче ставането в събота бе истински кошмар.И като цяло и досега ми е трудно да стана от легнало положение и да се обърна на ляво в леглото.Добре че имам кой да ми помага,че иначе не знам.
А т.нар.лохии колко време продължават след секцио.На мен вече кръв не ми тече.Четох ,че сега ще има по-светло течение,но не забелязвам.Четох и че при секцио спират по-бързо,ама пък чак толкова скоро...
Честити бебчета(няма да ги изброявам,че са доста и да не пропусна някое).
При мен имаше кървене до 20тия ден, после 3дни жълти и сиви и вече съм напълно чиста -27дни

# 561
Честит да е и Божидар живи и здрави и бързо възстановяване ! 💐🍀❤Искам да попитам момичетата , който родихте с високо кръвно след раждането нормализирали се ?

# 562
Честити да са Александър и Божидар! ❤
Пожелавам най-вече здраве! ❤

Снеж, къде ражда? Ще се радвам да разкажеш повече.

Аз също имам чувството, че си бременея сама с още 2-3 девойки 😅😭 Имам чувството, че ще остана бременна завинаги. 😭😅

До сега никакъв страх и паника не ме бяха хванали относно раждането, дори когато в 33та ми заявиха, че мога да родя преждевременно. Ей, обаче от няколко дни насам мира не ми дава мисълта, че ще се случи нещо толковаааа голямо в моя живот и ще зависи изцяло от мен (естествено раждане, живот и здраве, имам предвид). Притеснявам се да не ми стане лошо, да ми падне кръвното, да се разтреперя или някакви ей такива аномалии с тялото ми, които да попречат на родовия процес. Страхувам се не от себе си, а от реакциите на организма ми.

Днес гледах лекция на Елена Василева (ли беше) относно техники за дишане при естествено раждане. Като цяло беше много полезна, много могивираща и успокояваща. Надъхах се, че просто трябва да бъда спокойна, да слушам екипа и отново да бъде спокойна. Ще видим, дано скоро разберем, че ми писна 😅

# 563
Ели, лохиите продължават около месец. При мен няколко дни няма и изведнъж идват с пълна сила за ден-два. На първото секцио имах кислородна маска, сега не ми сложиха.
Пламена, стискам палци бебчето ти да де оправи бързо, за го захранят и много скоро до го гушкаш.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 09:15 от Gergana5

# 564
  • омъжена

Момичета,черпя ви виртуално за рождения ден! Нямам търпение да дойде обяд , за да си видя бебето и стискам всички палци днес да ми го дадат!
Честит със закъснение рожден ден. Жива и здрава и всичко най-най ❣️
Аз сега храних мъника. Днес ни падна пъпчето да се похваля чак след 8 дена 🤔 🥳 при нас започнаха коликите утре ще ходя да му купя lefax или sancolic. Знаете ли случайно кои са по добри ,?

# 565
Всички ми хвалят Лефакс.

# 566
Пламена, кураж, всичко ще е наред, стискам палци скоро да се гушкате, както и на Бубамара!!
Честити да са ни новите бебчета! Как само се напълни темата! ❤ Да растат здрави и безгрижни!
Аз прекарах първия си ден с Митко, оцеляхме и нощта. Снощи малко плака и не спа между 7 и 1 и се бях поотчаяла, но след хранененто в 1 заспа и още спинка 🥰
Нас днес ни изписват и най-накрая ще се приберем вкъщи. От близо месец не съм се прибирала 🙈

# 567
Много наболели и за мен теми обсъждате. Включвам се и аз със скромния си опит.
Относно осъзнаването, че съм майка от 3 седмици на близнаци - ами няма ги фойерверките, само една огромна отговорност усещам. Изцяло сама се грижа за тях, цялото ми внимание е съсредоточено към тях, но някак не мога да се осъзная още. Може би, защото ги извадиха цял месец преди термина и изобщо не бях психически готова за това. Отделно на петия ден се прибрах с едната девойка, 2 седмици бяхме заедно и много привикнахме. От 2 дни у дома е и втората фъстъчка, но още не мога да схвана как да променя ритъма, тъй като таткото ходи като ударен с мокър парцал и е мозъчно блокирал, та се налага да поема и него. Улавям се, че искам цялата изцедена кърма да давам на дребничката, за да навакса, става ми много виновно за другата. По-едричката си позволявам да мачкам и целувам, другата не смея, да не я счупя, но ми става криво, че я пазя. Ей такива смесени емоции ме мъчат.
Помпата ми е medela solo, върши работа, но нямам база за сравнение. Моят старт с нея беше кошмарен. Бях я взела в болницата и с голям ентусиазъм започнах да я пробвам. Сериозно запуших каналите, гърдите ми бяха пред гръмване и вдигнах температура. Болките бяха нетърпими и в комбинация с всичко останало, което ме болеше, бях пред нервен срив. Грам внимание от персонала не получих за облекчаване на положението. След като ме изписаха ходих на терапия с едни вибрации, която много ме облекчи още от първия път. Познавам една консултантка, която ме насочи към тези процедури и заедно с практически съвети от нея за помпата, масаж и т.н. се облекчи положението.
Памперсите сменям при нужда, защото се стремя да ги храня и двете по едно и също време, но ако добавя тогава и смяна с измиване, процесът ще се удължи неимоверно.
Ползвам козметика на Бочко измиващия гел и олио. Млякото не беше достатъчно и се белеше кожичката на краката, с олиото е идеално. Дупетата мажа със судокрем след всяко миене.
Белегът от секциото е най-финият на стомаха ми, приятно съм изненадана. Аз отдавна се бях примирила, че имам няколко следи от операции на него. Мажа с микс от кокосово и какаово масло плюс още няколко масла, който ползвах по време на бремеността против стрии.
Здравей!!!! Не съм имала две бебета наведнъж, сигурно е много трудно, но все пак ти пиша за подкрепа, и аз и с едно се чувствах като теб. Всяко начало е трудно, но нещата ще се наместят, не губи кураж, всичко е временно и минава. Бебетата няма да са цял живот бебета, болките отминават, кърменето отминава и всяка трудност също. Друг е въпроса, че идват други неща на дневен ред, но ние като майки се учим и с напредването на годините и увереността ни в самите нас, нещата стават по-лесни!!! Всичко, което ти се случва е съвсем нормално и е в реда на нещата!!! Не се отчайвай!

Благодаря ти за топлите думи! Точно подкрепата ми липсва, която да ми дава сили!
Включвам се чак сега, защото съм в ситуация. Първо обаче честити бебчета на всички, нека бъдат здрави и засмени!

Както вече споделих, таткото ни е в лек шок, поотърси си и се опитва да се включва, но не му е призвание. По-скоро ме разсейва, защото върви залепен за мен и пита по 16 пъти едно и също. Възприемам го като каляване на нервната ми система, още ни съм го овикала.
Още като се прибрах с едната беба започна да ме уговаря за детегледачка - имаме 2 баби, но без реална възможност за помагане. Аз бях против по ред причини. Уверяваше ме непрекъснато, че той ще поеме разхода. Започна се една акция с обява в интернет, фейсбук групи, тема в този сайт, разговори с всякакви познати и нищо. Докато бях бременна се запознах с една жена, уж беше на линия за мен (имахме уговорка при нужда да удря рамо), стана обаче на линия за други хора. Сега през близка се появи жена, нейна роднина, която обаче грам опит няма (но със собствено мнение) и 3 дни идва за по 4 часа. Вчера излязох за първи път от 8 дни, да обиколя няколко инстанции и ЛЛ. Изрично бях я предупредила държането им на ръце да е сведено до минимум. Вчера се прибирам убита от бързане и притеснение, баща им казва, че тя почти през цялото време е държала едната или другата. След като си тръгна, стартира едно мрънкане, и в полунощ вече бе налице истеричен рев и от двете. Едва успях да умиря положението, но съм в патова ситуация. Моля Ви за съвет, може би аз не търся на правилното място.

# 568
Много наболели и за мен теми обсъждате. Включвам се и аз със скромния си опит.
Относно осъзнаването, че съм майка от 3 седмици на близнаци - ами няма ги фойерверките, само една огромна отговорност усещам. Изцяло сама се грижа за тях, цялото ми внимание е съсредоточено към тях, но някак не мога да се осъзная още. Може би, защото ги извадиха цял месец преди термина и изобщо не бях психически готова за това. Отделно на петия ден се прибрах с едната девойка, 2 седмици бяхме заедно и много привикнахме. От 2 дни у дома е и втората фъстъчка, но още не мога да схвана как да променя ритъма, тъй като таткото ходи като ударен с мокър парцал и е мозъчно блокирал, та се налага да поема и него. Улавям се, че искам цялата изцедена кърма да давам на дребничката, за да навакса, става ми много виновно за другата. По-едричката си позволявам да мачкам и целувам, другата не смея, да не я счупя, но ми става криво, че я пазя. Ей такива смесени емоции ме мъчат.
Помпата ми е medela solo, върши работа, но нямам база за сравнение. Моят старт с нея беше кошмарен. Бях я взела в болницата и с голям ентусиазъм започнах да я пробвам. Сериозно запуших каналите, гърдите ми бяха пред гръмване и вдигнах температура. Болките бяха нетърпими и в комбинация с всичко останало, което ме болеше, бях пред нервен срив. Грам внимание от персонала не получих за облекчаване на положението. След като ме изписаха ходих на терапия с едни вибрации, която много ме облекчи още от първия път. Познавам една консултантка, която ме насочи към тези процедури и заедно с практически съвети от нея за помпата, масаж и т.н. се облекчи положението.
Памперсите сменям при нужда, защото се стремя да ги храня и двете по едно и също време, но ако добавя тогава и смяна с измиване, процесът ще се удължи неимоверно.
Ползвам козметика на Бочко измиващия гел и олио. Млякото не беше достатъчно и се белеше кожичката на краката, с олиото е идеално. Дупетата мажа със судокрем след всяко миене.
Белегът от секциото е най-финият на стомаха ми, приятно съм изненадана. Аз отдавна се бях примирила, че имам няколко следи от операции на него. Мажа с микс от кокосово и какаово масло плюс още няколко масла, който ползвах по време на бремеността против стрии.
Здравей!!!! Не съм имала две бебета наведнъж, сигурно е много трудно, но все пак ти пиша за подкрепа, и аз и с едно се чувствах като теб. Всяко начало е трудно, но нещата ще се наместят, не губи кураж, всичко е временно и минава. Бебетата няма да са цял живот бебета, болките отминават, кърменето отминава и всяка трудност също. Друг е въпроса, че идват други неща на дневен ред, но ние като майки се учим и с напредването на годините и увереността ни в самите нас, нещата стават по-лесни!!! Всичко, което ти се случва е съвсем нормално и е в реда на нещата!!! Не се отчайвай!

Благодаря ти за топлите думи! Точно подкрепата ми липсва, която да ми дава сили!
Включвам се чак сега, защото съм в ситуация. Първо обаче честити бебчета на всички, нека бъдат здрави и засмени!

Както вече споделих, таткото ни е в лек шок, поотърси си и се опитва да се включва, но не му е призвание. По-скоро ме разсейва, защото върви залепен за мен и пита по 16 пъти едно и също. Възприемам го като каляване на нервната ми система, още ни съм го овикала.
Още като се прибрах с едната беба започна да ме уговаря за детегледачка - имаме 2 баби, но без реална възможност за помагане. Аз бях против по ред причини. Уверяваше ме непрекъснато, че той ще поеме разхода. Започна се една акция с обява в интернет, фейсбук групи, тема в този сайт, разговори с всякакви познати и нищо. Докато бях бременна се запознах с една жена, уж беше на линия за мен (имахме уговорка при нужда да удря рамо), стана обаче на линия за други хора. Сега през близка се появи жена, нейна роднина, която обаче грам опит няма (но със собствено мнение) и 3 дни идва за по 4 часа. Вчера излязох за първи път от 8 дни, да обиколя няколко инстанции и ЛЛ. Изрично бях я предупредила държането им на ръце да е сведено до минимум. Вчера се прибирам убита от бързане и притеснение, баща им казва, че тя почти през цялото време е държала едната или другата. След като си тръгна, стартира едно мрънкане, и в полунощ вече бе налице истеричен рев и от двете. Едва успях да умиря положението, но съм в патова ситуация. Моля Ви за съвет, може би аз не търся на правилното място.

Попитай в групата на "позитивните майки" във фейсбук.Пусни пост за жена с опит и мисля,че ще имаш резултат

# 569
  • София
Sofieta, не мога и да си представя какво е с 2 бебенца едновременно, но въпреки това ще си позволя да дам по-различен съвет.

Помощ отвън е винаги добре дошла, но моят съвет е да впрягаш здраво таткото. Ама много здраво!
Ясно е, че е ошашкан, но и това ще мине, а изграждането на първоначалната връзка с децата и осъзнаването и поемането на отговорност бързо след раждането са изключително важни.
Сигурна съм, че те дразни с въпроси и какво ли още не, но просто това е пътят в началото. 😬 И трябва да се извърви по равно и от двамата родители. Не случайно казват, че първата година на бебето/бебетата са изпитание за връзката. Но с добра нагласа и от двамата всъщност може да е и много сплотяващ период. 😊
Не го "приучвай", че баби и/или детегледачки ще го отменят в неговите 50% родителство. Ако от сега свикне да го отменят, това ще се задълбочава с времето.

Взимайте по един слинг за всяко бебе и може заедно да ги укротявате така вечер. 😊

От целия си личен и на приятелки опит и от все сърце с добри чувства те съветвам това.

*А и в момента с всички вируси- не бих допуснала рандъм външни хора да се мотаят вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт