За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 482
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 184
Кокосовото масло се разтопява от само себе си, когато е на по-висока (стайна) температура (май над 25 градуса).
Виж, какаовото масло се топи бавно. Аз го правя на стружки за по-лесно.

П.п. Ето ми домашния шоколад
Скрит текст:

# 76
  • Мнения: 476
Благодаря ви за отговорите, хора.Оф аз за какаово питах.100 грама трябва да разтопя , ще правя черен шоколад по тази рецепта ,дано ми се получи и не се изложа пак с нещо въпреки че не изглежда да има философия тук Grinning https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BB%D0%B0%D0%B4  Ех значи все ги бъркам какаово и кокосово при произнасяне...

# 77
  • Мнения: 43 316
Дори не е нужен котлон за разтапянето на кокосовото масло, а просто съд с топла вода, или предварително да нагрееш съда(примерно със сешоар) преди да сложиш маслото вътре. Става за секунди.

# 78
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
За какаово масло питала...

# 79
  • Мнения: 476
Да, за какаовото питах, но и за кокосовото ми беше полезно да знам, защото ще изпитвам рецепти и по него.И също и да ви питам за бяло брашно за направата на кремчета домашни с жълтъци има ли значение тип 450,тип 500 или нещо определено,че веднъж вече не ми се получи с пълнозърнесто и предпочитам да питам вече преди да правя експерименти, но доколкото разбрах всяка брашно става,само пълнозърнестото е било проблем заради високото съдържание на фибри.
Царевично и оризово брашно, предполагам също стават за кремчета, просто искам да експериментирам различни вкусове.И като цяло кой тип за какъв тип най подхожда, забелязах, че на опаковките все различни препоръки пише,на тип 500 е сложена рецепта за хляб, но едва ли това означава, че от него няма да се получи и кексче,бисквитка,кремче или нещо друго.

# 80
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
...И също и да ви питам за бяло брашно за направата на кремчета домашни с жълтъци има ли значение тип 450,тип 500
Царевично и оризово брашно, предполагам също стават за кремчета, просто искам да експериментирам различни вкусове.И като цяло кой тип за какъв тип най подхожда, забелязах, че на опаковките все различни препоръки пише,на тип 500 е сложена рецепта за хляб, но едва ли това означава, че от него няма да се получи и кексче,бисквитка,кремче или нещо друго.
Няма значение тип 450 или 500 - да фино бяло брашно.
С царевично и оризово брашна не съм правила крем, с нишестета - - царевчично и пшенично - да.
Универсалното брашно тип 500 става за всичко - хляб/питки, козунак, пици, мекици, кремове, бисквити и т.н., но конкретно за "кекс" има брашно (на София Мел) с по-малко протеин,  за "пица" и "козунак" - също, с повече протеин.
Ако ползваш тип 500 за кекс, непременно бъркай много кратко при смесването на сухи и мокри продукти.

# 81
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Да, за какаовото питах, но и за кокосовото ми беше полезно да знам, защото ще изпитвам рецепти и по него.И също и да ви питам за бяло брашно за направата на кремчета домашни с жълтъци има ли значение тип 450,тип 500 или нещо определено,че веднъж вече не ми се получи с пълнозърнесто и предпочитам да питам вече преди да правя експерименти, но доколкото разбрах всяка брашно става,само пълнозърнестото е било проблем заради високото съдържание на фибри.
Царевично и оризово брашно, предполагам също стават за кремчета, просто искам да експериментирам различни вкусове.И като цяло кой тип за какъв тип най подхожда, забелязах, че на опаковките все различни препоръки пише,на тип 500 е сложена рецепта за хляб, но едва ли това означава, че от него няма да се получи и кексче,бисквитка,кремче или нещо друго.

С оризово става чудно малеби.

# 82
  • В страната на мечтите
  • Мнения: 743
Колко време се пекат кестени и на каква температура? С вода или без?

# 83
  • Мнения: 476
Хора, по тази рецепта правя шоколад но се получава само на прахче, да не би да трябва да се смеси и с вода преди да оставя сместа в тава върху хартия за печене както е написано иначе не виждам как ще стане, само прахче се получи независимо че 100 пъти бъркам...https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BB%D0%B0%D0%B4

# 84
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Колко време се пекат кестени и на каква температура? С вода или без?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/10/blog-post.html

# 85
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Anabel, в рецептата пише, че слага кленов сироп, той е течен.
Ако си сложила захар, трябва да добавиш нещо течно.

С царевично брашно не става кремче, а полента/качамак Laughing
За кремче ти трябва нишесте. Дали царевично или друго - няма значение.

# 86
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 1 209
Здравейте момичета, нахлувам при вас с един въпрос за пишман готвачи😁🤣
Как да изпържа бланширани картофи без фритюрник, защото нямам. Не обичам пресни пържени картофи, но в тигана ми се разкашкват винаги бланшираните..

# 87
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 520
Тиган, какъвто и да е съд, тенджера, наливаш около 2 пръста олио и си ги пържиш.

Трябва в повече олио и с по-малко бъркане да ги пържиш.

# 88
  • Мнения: 476
Да, захар използвах,в рецептата е написано, че става и с пудра захар или мед.Бях добавила 40 грама вода (вместо сиропа ) но пак си беше прахообразно, та сега добавих и още колкото да стане течно и оставих в хладилника, дано не е много разредено така,ама иначе нямаше да се получи шоколад май а само прах.

# 89
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Здравейте момичета, нахлувам при вас с един въпрос за пишман готвачи😁🤣
Как да изпържа бланширани картофи без фритюрник, защото нямам. Не обичам пресни пържени картофи, но в тигана ми се разкашкват винаги бланшираните..
Аз бланширам картофите, отцеждам ги добре и тогава пържа в повечко олио, както вече са писали, но така се пържат изобщо картофи, както и във фритюрник.  Изобщо не ми се разпадат - хващат страхотна коричка, а вътре са душичка. Simple Smile
Ей ги тук

Общи условия

Активация на акаунт