За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 43 354
Аз бих добавила в йената към плешката да сложиш и няколко картофа разполовени, добре измити с обелаката, поръсени с розмарин и червен пипер.
Морена, големи парчета месо също може да се запечатат на тиган. Не виждам логика, че щом е голямо парче не се прави, както ти си написала.

# 616
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
... Слагам много малко течност (вода/бира) (2-3 с. л.), защото месото си пуска негови сокове.
Аз не слагам вода. Simple Smile
Ето един агнешки бут, skk007. Simple Smile



# 617
  • Мнения: 5 300
Донесоха ми доста сурово кашу от Турция, може ли някоя идея за десерт.

# 618
  • София
  • Мнения: 12 666
Донесоха ми доста сурово кашу от Турция, може ли някоя идея за десерт.

Мини триъгълничета с ядки за Коледа

# 619
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 236
Морена, какво е това синьото на месото? Извинявам се за невежеството Simple Smile

# 620
  • Мнения: 24 532
Скрит текст:
.............................
Как се правят тези ефектни сладки с бутер тесто, ябълки и канела?
Правилно е  .........
защо да е правилно така, Марчева? Фабрично кой мислиш ще си играе да ги завива нарязани една по една? По-лесно е да се нарежат замръзнали - имам си едно макетно ножче в кухнята и с него става супер бързо, не си играя да кълцам тестото. А манифактурно  ги правят  на лентата с падащи остри резци, които нарязват навитите рулца и срязват на определени размери.

ММ е купил свинска плешка без кост (от Лидл). Утре трябва да го сготвя това нещо. Чудя се да го дам ли на майка ми (у тях се яде такова), а аз да опека едни Кюфтета... или да се мъча да го правя нещо. Имате ли лесни предложения?
Много харесваме всяко по-голямо парче месо само амазано с "адската замазка" , престояло така да поеме миризмите и после изпечено цяло. https://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_20.html
Много хубаво става месцето така, 2-3 пъти съм пробвала че рядко готвя голямо парче, вече не търся други рецепти както преди да се чудя всеки път.

# 621
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Морена, какво е това синьото на месото? Извинявам се за невежеството Simple Smile
Печат. Simple Smile

# 622
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 236
Пролича си какъв експерт съм Simple Smile

# 623
  • Мнения: 4 163
Помощ! Защо ми се утаяват съставките и отгоре остава вода на лещата?

# 624
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Добре ли е сварена лещата?

# 625
  • Мнения: 11 089
Да не е много водата просто

# 626
  • Мнения: 2 819
Взех гърди от шилешко които искам да ги направя на супа.
Има ли смисъл да се готви в тенджера под налягане или се готви бързо и в обикновенно?

# 627
  • Мнения: 4 163
Ами и с малко вода така става. Лещата си се сварява много добре, дори се е кашвала.

# 628
  • Мнения: 476
Четох мнения че на мляко направено с натурално нишесте било безсмислено да се добавят жълтъци, те отивали ако кремът е правен с брашно.Според вас защо и какво е мнението ви по въпроса.

# 629
  • Мнения: 43 354
По- вкусен е с жълтъци.

Общи условия

Активация на акаунт