Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 70 127
  • 868
  •   1
Отговори
# 420
От регистратура винаги дават часове. Просто казвате, че сте пациентка на д-р. Сенкова и тя ви вика примерно на 5ти ден и ви дават вариантите. Случвало се е да има закъснение на часовете - за първичния преглед чаках над час например, но друг път съм влизала точно навреме или след минимално изчакване от 10тина минути. Чакането го има навсякъде така или иначе.
Аз лично имах абсолютно всички изследвания, че и в повече, на аз съм с два неуспешни ин витро опита зад гърба си и предполагам, че е нормално.
За 4 години обикаляне по лекари смело твърдя, че д-р. Сенкова е човек със страхотно отношение и компетенция - обрана, честна, директна, но без да бъде груба, винаги намира начин да даде кураж без да захаросва нещата. След тези 2 неуспеха в друга клиника беше ясно, че трябва да потърся друга експертиза и подход. Отидох при 3ма нови за мен репродуктивни специалисти Станулов, Стаменов и Сенкова. За пръв път имам лекар жена и честно казано съм много доволна дори и от това Simple Smile

Точно тези тримата посетих и аз+ още двама...ами да! Несравнима е! И е супер готино,че е жена- напълно съм съгласна. За косми сме си говорили  с нея🤣ами...не че нещо, ама и това ми е давало спокойствие. Че не съм на лекар, а при приятел или поне...съмишленик.
От всички обиколени, бях избрала Станулов. Когато обаче започнахме, той се беше преместил и срещнахме нея, напълно случайно. Отказах се да го гоним и останахме. Това беше най- правилното ми решение!

Къде се е преместил Станулов? За да знам да не ходя Grinning

И аз дойдох при доктор Сенкова след него. Тя е подарък от съдбата и компенсация за тъпотиите преди това при Станулов. Абсолютно неадекватен при неуспех, такова мънкане не бях чувала никога, все едно на някакво дете му бяха написали 2ка на дъската ( отгоре на всичкото не беше точно неуспех, защото беше биохимична с чхг 52, можеше да обясни за анеуплоидиите, за хромозомни дефекти и т.н., караше ми се като надничах пред монитора му да гледам и аз - Вие да не би да разбирате, ако разбирате кажете , и още и още) Денят, в който си тръгнах от това място срещу Парадайз мол знаех, че повече никога няма да ми стъпне там кракът.

Мисля, че си е там, където си ходила. Преди това- беше колега на Сенкова, а тя в майчинство. Още бяха в Лозенец. И аха да стартирам с него и той се махна, а тя се върна. Добър лекар е той, но...непредразполагащ, определено!

# 421
Момичета, тези, които сте писали 2021 и 2022 година в темата, имате ли вече щастлив резултат? Може ли да споделите как вървят нещата? За някои от Вас знам, които се включват в темите, но за другите, които са спрели да пишат, имате ли хубав резултат или сте се преместили на друго място ?
И още един въпрос, д-р Сенкова прави ли ЦС или насочва за друго място? Кое?

# 422
  • София
Момичета, тези, които сте писали 2021 и 2022 година в темата, имате ли вече щастлив резултат? Може ли да споделите как вървят нещата? За някои от Вас знам, които се включват в темите, но за другите, които са спрели да пишат, имате ли хубав резултат или сте се преместили на друго място ?

В Неовитро не правят ЦС.

# 423
  • гр. София
Правят проверка на тръбите само с пяната...

# 424
Моето момиченце се появи благодарение на д-р Сенкова и ембриолога Нели. Вече е на 4++ месеца.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:08 от Green cake

# 425
Здравейте,някой беше питал,миналия месец ми правиха хидротубация за проверка на тръбите. С катетър се пуска разтвор и на ехографа се гледа преминава ли през тях.

# 426
  • София
Здравейте,
да попитам има ли пациентки при д-р Сенкова, при които е открита тромбофилия и как се процедира, от кога и как НМХ изписват. Имам пълно доверие на д-р Сенкова, но в съседна тема ме посъветваха задължително да се консултирам и с хематолог, но това ми звучи, като да прескоча нейното мнение и някак не много коректно. Имате ли успех след терапията ?

# 427
Видях, че Сенкова ще ти назначи терапия при положителен тест. Обаче после някой трябва да ти следи терапията и е препоръчително това да е хематолог. Отиди да ти обяснят какво ще се прави в твоя случай.

В никакъв случай не е прескачане.

При мен се съгласи със хематолога за терапията.

# 428
Здравейте,
да попитам има ли пациентки при д-р Сенкова, при които е открита тромбофилия и как се процедира, от кога и как НМХ изписват. Имам пълно доверие на д-р Сенкова, но в съседна тема ме посъветваха задължително да се консултирам и с хематолог, но това ми звучи, като да прескоча нейното мнение и някак не много коректно. Имате ли успех след терапията ?

Горещо препоръчвам съдов за тази цел, доктор Боряна Минкова от Токуда, която следи и бременни с тромбофилии и назначава нмх терапии. И знам също, че доктор Сенкова има добро мнение за нея.

# 429
  • София
Много ви благодаря за отговорите!

# 430
Момичета минавам да ви кажа какво се случи. На 7 ден от ЗЕТ пуснах чхг и за голямо учудване резултата беше 19.24 … най-накрая имаме имплантация…Днес пуснах 11 ден - чхг 4.34 … Много тежко ми стана… Но вече имам надежда че ще се получат нещата… та най-накрая имаме поне импланатция… Явно разковничето е било вливката Интралипид и ПРП на ендометриума което направихме. Но явно ембриончето не е било достатъчно добро да се задържи. Ще търсим проблема в имунологията явно… Но тази импланатция ми дава големи надежди и се радвам че дори за малко се получи! Така че сега подаваме нови документи за фонда и ще се борим пак!
Здравейте,
Къде правихте прп-то и колко мм лигавица постигнахте след това?

# 431
При мен назначи НМХ след трансфер. За съжаление нямах успех, лятото мисля да направя още 1 опит.

# 432
  • София
При мен назначи НМХ след трансфер. За съжаление нямах успех, лятото мисля да направя още 1 опит.
Стискам палци този път да е успешен!

# 433
Аз имах леки мутации, но и предвид възрастта бях до края на 0,4 клексан. Направи ми впечатление, че не го неглижира, даже по единия фактор искаше допълнително изследване. Следяха кръвните...кръвоток също редовно.
Според мен е наясно, но и в никакъв случай не би реагирала негативно, ако посетите хематолог и споделите. Тя е абсолютно кооперативна!

# 434
Здравейте,
Аз съм с тромбофилия. Д-р Сенкова ме следи през цялата бременност стриктно. В началото пускахме през 2 седмици изследвания и съответно имах прегледи. С напредването на бременността променя и терапията.  Толкова силно й се доверих,  че въобще не стигнах до хематолог. Родих наскоро живо и здраво момче, благодарение на нея.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 16:03 от pink dreams

Общи условия

Активация на акаунт