Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 70 033
  • 868
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, много ви благодаря за споделеното! Чакаме заповедта и действаме с надеждата Бог да е с нас и с всяка от вас ❤️

# 556
Да, в средата на ноември се виждах с д-р. Таскониду. И тя сподели, че микроскопът за МАКС е закупен и го чакат всеки момент да пристигне. И тогава каза и, че ембриоскопът е следващата стъпка, която искат да направят през тази година.

# 557
Здравейте, включвам се и аз с мнение за мъжкия фактор. Не сме успели още, но имаме 4 ембриона замразени в клиниката на стадий бластоцист. С онази прекрасната дълга диагноза сме олигоастенотератозооспермия, тръгнахме с много лош мъжки фактор, но с отпадане на някои вредни навици стана просто мъжки фактор. Понякога вади хубави резултати, понякога не чак. В предна клиника правиха пикси и имахме три ембриона, от които топ качество, средно и морула - от топ качеството БХ бременност, от другите два не излезе нищо. В Неовитро новото, което вкарахме беше зимот чип заради ДНК фрагментацията и смея да твърдя, че на броя на малкото ми яйцеклетки, които изкарват едва едва, да не кажа голяма дума, ама каквото е оплодено е изкарало до бластоцист, така че за мен ембриологията е ТОП и е с последни методи, единствено не съм чула да имат ембриоскоп и AI, които са наистина последните писъци на ембрио модата, но да кажем, че за едното не е и толкова нужно. Тоест подбирали са винаги хубав сперматозоид, в това им вярвам на 100 процента.

Juyii, а имате ли ПИД? За съжаление хубавия бластоцист и дори приложени методи за МФ, пак не гарантират здрав ембрион. Като се прибави мъжки фактор и възраст съвсем. От опит го казвам. При нас първото инвитро два бластоциста - 4АА и 4АС, който д-р Сенкова и още един д-р определиха като 3АБ и се оказаха с мутации и двата. За съжаление го разбрах по трудния начин.

# 558
Здравейте, включвам се и аз с мнение за мъжкия фактор. Не сме успели още, но имаме 4 ембриона замразени в клиниката на стадий бластоцист. С онази прекрасната дълга диагноза сме олигоастенотератозооспермия, тръгнахме с много лош мъжки фактор, но с отпадане на някои вредни навици стана просто мъжки фактор. Понякога вади хубави резултати, понякога не чак. В предна клиника правиха пикси и имахме три ембриона, от които топ качество, средно и морула - от топ качеството БХ бременност, от другите два не излезе нищо. В Неовитро новото, което вкарахме беше зимот чип заради ДНК фрагментацията и смея да твърдя, че на броя на малкото ми яйцеклетки, които изкарват едва едва, да не кажа голяма дума, ама каквото е оплодено е изкарало до бластоцист, така че за мен ембриологията е ТОП и е с последни методи, единствено не съм чула да имат ембриоскоп и AI, които са наистина последните писъци на ембрио модата, но да кажем, че за едното не е и толкова нужно. Тоест подбирали са винаги хубав сперматозоид, в това им вярвам на 100 процента.

Juyii, а имате ли ПИД? За съжаление хубавия бластоцист и дори приложени методи за МФ, пак не гарантират здрав ембрион. Като се прибави мъжки фактор и възраст съвсем. От опит го казвам. При нас първото инвитро два бластоциста - 4АА и 4АС, който д-р Сенкова и още един д-р определиха като 3АБ и се оказаха с мутации и двата. За съжаление го разбрах по трудния начин.

Нямам ПИД нито на един ембрион. Замразявани в рамките на 12 месеца почти, от четири различни месеца. За първите три нямах изобщо такъв избор - все още не предлагаха това в клиниката. За последния вече се бяха сертифицирали, но в последния момент взех решение да не тестваме. Имам различни виждания за ПИДа ( не го отричам, дори напротив), които наклониха везните надругаде. Наясно съм с рисковете, както и че грейдингът е състезание по красота на око, но не и реална оцинка на гена. Риск губи, риск печели. Ембрионите са със средно качество, така че съм реалист. Но да се счита, че ПИДът е панацея е измама, в други групи съм, където всекидневно пиднати, еуплоидни не се имплантират изобщо.

# 559
Здравейте, момичета! Търся си нова клиника и доктор. Изчетох темата ви и изглежда, че др. Сенкова е правилния избор. Но видях, че и други доктори работятв клиниката. Те дали са добри също толкова, колкото Сенкова и Гогова?
Разбрах, че трябва да им се обадя и те ще ми изпратят някакъв въпросник. Някоя дама, която е попълвала този въпросник, след колко време са се и се обадили за записване на консултация? Все още ли работят през почивните дни?

Много успехи и положителни тестчета презновата 2024! Gift Heart

# 560
Д-р Стойчева също е страхотна. Няколко пъти съм била при нея на преглед и тя ми е правила 3 от инсеминациите. Ако има други, нямам мнение за тях, понеже съм преглеждана само от д-р Сенкова и д-р Стойчева. Но като цяло екипът е страхотен и всички са супер мили, така че няма да сбъркаш, който и да избереш. 🙂

# 561
Моето АГ ми препоръча д-р  Стойчева и съм доволна за сега, мила е, обяснява всичко обстойно, още сме в началото но имаме план как ще се процедира поетапно.Вдъхва ми доверие и до колкото знам ако има нужда  се консултира с др.Сенкова.

# 562
Потвърждавам страхотните впечатления от д-Сенкова и Стойчева. Д-р Гогова, която споменаваш, е по майчинство (аз не съм я засичала, само съм чела за нея). От фейсбук страницата видях, че от скоро има още една докторка - с нея не съм се виждала все още, но съм убедена, че ще е отличен специалист и мила като целия останал екип. Всички са много  съдействащи.
За въпросника - зависи кога ще го подадете и дали скоро след това правят график, т.е може да ти се обадят след 3 дни, а може и след 3 седмици. Аз лично не съм го попълвала и нямам преки впечатления. Но мога да ти споделя, че когато се обадих за първична консултация миналата година, чаках около 2 седмици. После няма проблем с часовете и те вместват.

Допълвам - работят през почивните дни ако има предвидени процедури/пациенти.

# 563
Още един глас за др. Стойчева! Според мен е компетентна, внимателна, мила, обяснява подробно и спокойно, обръща достатъчно внимание. На мен ми прави проверка на тръбите и съм била няколко пъти на преглед.

# 564
Здравейте, момичета! Търся си нова клиника и доктор. Изчетох темата ви и изглежда, че др. Сенкова е правилния избор. Но видях, че и други доктори работятв клиниката. Те дали са добри също толкова, колкото Сенкова и Гогова?
Разбрах, че трябва да им се обадя и те ще ми изпратят някакъв въпросник. Някоя дама, която е попълвала този въпросник, след колко време са се и се обадили за записване на консултация? Все още ли работят през почивните дни?

Обаждате се, изпращат ви въпросник, който попълвате и им връщате. И те ви се обаждат, когато правят графика. Аз понеже се съобразявам с отпуските на мъжа ми онзи ден говорих с тях и ги помолих за час след 20 февруари. Жената, която ми вдигна каза, че след 25.01. ще правят графика за февруари и ще ми се обадят с дата и час за февруари. Simple Smile

# 565
И двете са много добри и внимателни - даже може би Стойчева обяснява повече, Сенкова е по-заета. Аз се преглеждам и при двете, в зависимост от свободните часове.

# 566
Здравей,аз ти отговорих в друга тема ,но пак ще кажа,че в тази клиника ще си на правилното място. 🥰

# 567
Здравейте и благодаря на всички за отговорите. Реших да пиша и в тази група, за по цялостна картинка. Скоро ще им звънна. Simple Smile

Пожелавам ви успешен ден! Flowers Four Leaf Clover

# 568
Здравейте, момичета! Дано не разводня темата, но съм се насочила към д-р Стойчева - с аборт и БХ в последните 6 месеца, засега ще пробваме още 3-4 месеца естествено, но ми се иска някой да ме огледа като хората, да ми види всички досегашни изследвания и да ми назначи нови, ако е нужно.
Според вас дали е проблем, че още не сме се насочили за инвитро? И също така - могат ли да ми пуснат стандартните гинекологични изследвания (микробиология, цитонамазка), че неусетно си минаха месеците от последния път. Дали имат собствена лаборатория за такива неща?

# 569
Здравейте, момичета! Дано не разводня темата, но съм се насочила към д-р Стойчева - с аборт и БХ в последните 6 месеца, засега ще пробваме още 3-4 месеца естествено, но ми се иска някой да ме огледа като хората, да ми види всички досегашни изследвания и да ми назначи нови, ако е нужно.
Според вас дали е проблем, че още не сме се насочили за инвитро? И също така - могат ли да ми пуснат стандартните гинекологични изследвания (микробиология, цитонамазка), че неусетно си минаха месеците от последния път. Дали имат собствена лаборатория за такива неща?

Здравейте,
Съжалявам за случилото се. Да- освен преглед, пускат всички необходими изследвания. Дали сте или не за инвитро процедура- също можете спокойно да им се доверите! Не са типичните. Ще направят нужното за вас.
Успех и бъдете спокойна! Чудесен избор са!

Общи условия

Активация на акаунт