Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 70 028
  • 868
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета! Дано не разводня темата, но съм се насочила към д-р Стойчева - с аборт и БХ в последните 6 месеца, засега ще пробваме още 3-4 месеца естествено, но ми се иска някой да ме огледа като хората, да ми види всички досегашни изследвания и да ми назначи нови, ако е нужно.
Според вас дали е проблем, че още не сме се насочили за инвитро? И също така - могат ли да ми пуснат стандартните гинекологични изследвания (микробиология, цитонамазка), че неусетно си минаха месеците от последния път. Дали имат собствена лаборатория за такива неща?
Здравейте. Не познавам д-р Стойчева, защото съм пациентка на д-р Сенкова,  а и тя не работеше още там. Мога да ви споделя,  че определено не клонят към инвитро веднага. Аз също бях с един мисед, няколко биохимични, на 38 год. и т.н. Въпреки това д-р Сенкова ми направи всички изследвания,  проследи ми овулацията няколко месеца и вярваше, че мога да забренея естествено. Накрая забременях след инсеминация и то след като аз я помолих да я направим. Simple Smile Просто, защото психически не издържах вече и годините ме притесняваха.  
Това ми харесва в клиниката,  че ин витро процедурите не са на всяка цена.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 18:17 от pink dreams

# 571
Здравейте, момичета! Дано не разводня темата, но съм се насочила към д-р Стойчева - с аборт и БХ в последните 6 месеца, засега ще пробваме още 3-4 месеца естествено, но ми се иска някой да ме огледа като хората, да ми види всички досегашни изследвания и да ми назначи нови, ако е нужно.
Според вас дали е проблем, че още не сме се насочили за инвитро? И също така - могат ли да ми пуснат стандартните гинекологични изследвания (микробиология, цитонамазка), че неусетно си минаха месеците от последния път. Дали имат собствена лаборатория за такива неща?
Здравейте. Не познавам д-р Стойчева, защото съм пациентка на д-р Сенкова,  а и тя не работише още там. Мога да ви споделя,  че определено не клонят към инвитро веднага. Аз също бях с един мисед, няколко биохимични, на 38 год. и т.н. Въпреки това д-р Сенкова ми направи всички изследвания,  проследи ми овулацията няколко месеца и вярваше, че мога да забренея естествено. Накрая забременях след инсеминация и то след като аз я помолих да я направим. Simple Smile Просто, защото психически не издържах вече и годините ме притесняваха. 
Това ми харесва в клиниката,  че ин витро процедурите не са на всяка цена.
Здравейте! След първа инсеминация ли забременяхте при д-р Сенкова? За мъжете също там ли се пусках изследвания?

# 572
Здравейте. Не познавам д-р Стойчева, защото съм пациентка на д-р Сенкова,  а и тя не работише още там. Мога да ви споделя,  че определено не клонят към инвитро веднага. Аз също бях с един мисед, няколко биохимични, на 38 год. и т.н. Въпреки това д-р Сенкова ми направи всички изследвания,  проследи ми овулацията няколко месеца и вярваше, че мога да забренея естествено. Накрая забременях след инсеминация и то след като аз я помолих да я направим. Simple Smile Просто, защото психически не издържах вече и годините ме притесняваха. 
Това ми харесва в клиниката,  че ин витро процедурите не са на всяка цена.
Здравейте! След първа инсеминация ли забременяхте при д-р Сенкова? За мъжете също там ли се пусках изследвания?
След първа, да.

# 573
Много благодаря, супер успокояващо е това всъщност!
Аз не искам да прибягвам до процедури засега, не знам защо вярвам, че ще станат естествено нещата. Още преди да почнем опити сме си направили някакви основни изследвания с мъжа ми, след аборта допълних още и проблем не се намери.
Моят АГ е много добър за всякакви профилактики, изследвания, манипулации, много е спокоен и добре обяснява всичко.  Но пък не е репродуктивен и за него до три аборта всичко е ок. А аз искам да съм направила каквото зависи от мен, за да не се стигне пак дотам.
Та затова се насочих към клиниката, записах час още за следващата седмица при Стойчева, така че ако мога да споделя после впечатления Simple Smile

# 574
Много благодаря, супер успокояващо е това всъщност!
Аз не искам да прибягвам до процедури засега, не знам защо вярвам, че ще станат естествено нещата. Още преди да почнем опити сме си направили някакви основни изследвания с мъжа ми, след аборта допълних още и проблем не се намери.
Моят АГ е много добър за всякакви профилактики, изследвания, манипулации, много е спокоен и добре обяснява всичко.  Но пък не е репродуктивен и за него до три аборта всичко е ок. А аз искам да съм направила каквото зависи от мен, за да не се стигне пак дотам.
Та затова се насочих към клиниката, записах час още за следващата седмица при Стойчева, така че ако мога да споделя после впечатления Simple Smile

Споделете разбира се! Нали за това е темичката ни. Бъдете спокойна, всичко ще се нареди по оптималния за вас начин! Не знам дали са факири, но са човеци! Това е много, много важно, когато се тръгне по този път.

# 575
  • София
Аз съм била на няколко прегледа при Стойчева преди инвитрото, както и няколко пъти ме е преглеждала след пункция. Внимателна е, обяснява много, не мисля, че се различава много от Сенкова.

# 576
Мисля, че разбирам какво те притеснява. Аз също дълго отлагах среща с репродуктивен, защото мислех, че това значи инвитро.
Бъди спокойна - това не е така или поне не в тази клиника.
Още на първия преглед направихме цитонамазка, микробиология. Пуснахме хормони, проверихме витамини.
На място се прави и разширена спермограма, защото е по-лесно да се започне с това и после повечето изследвания при жената.
Пробвахме естествено и следяхме овулация. После направихме лека стимулация и пак естествени опити. Аз съм на 38 и сама давах зор, но от другата страна не съм усетила натиск за каквото и да било. После минахме през 4 инсеминации, неуспешни за съжаление.
Та сега вече, около 8/9 месеца след първата ни среща, се подготвяме за инвитро.
Стискам ти палци да се случат нещата бързо, на правилното място си Simple Smile

# 577
Здравейте,
ниското АМХ само по себе си не съм сигурна колко е проблемно. Във форума има доста жени с нисък АМХ и забременели сравнително бързо. Аз бях с 0,32 след операция от ендометриоза и по 2-3 антрални фоликула след операцията(преди нея по 7-8 ). Започнахме опити януари тази години, един спонтанен аборт имам от април и от май месец имам успешна бременност, и двете на естествен цикъл, въпреки че честно казано не гледаха много оптимистично, тъй като бяхме говорили вече няколко пъти за инсеминация и инвитро. Но всичко е доста комплексно и индивидуално за всеки случай предполагам.

Здравейте, ако не е много късно след толкова много месеци от както се писала, можете ли да си припоните дали бяхте само на ествествен цикъл или имаше малко стимулация, макар и нищожна ?

И най-вече свежи трансфери ли направихте, на колко дневен ембрион ?

Или след пункция замразявахте и след време сте правила ЗЕТ?

Благодаря ви предварително и ви поздравявам и се надявам всичко да е наред !

# 578
  • София
BlackCat12, при мен нещата се случиха съвсем естествено, без стимулации, инсеминации или инвитро процедури. Единственото, което съм приемала са хранителни добавки, тъй като ми беше необходимо да покача АМХ, за да мога, ако се наложи, да кандидатствам за фонда за асистирана репродукция, тъй като искат стойност от 0,5.

# 579
Здравейте. Днес звънях, но никой не ми вдигна. Дали има вероятност, да ми върнат обаждане?
Ако ли не, ще опитам утре сутрин.

Да ъпдейтна - преди малко ми вдигнаха и ми казаха да пратя мейл до тях и те ще ми пратят въпросника. Дали много ще чакам, докато ме върнат въпросника?

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 13:47 от Фрида

# 580
BlackCat12, при мен нещата се случиха съвсем естествено, без стимулации, инсеминации или инвитро процедури. Единственото, което съм приемала са хранителни добавки, тъй като ми беше необходимо да покача АМХ, за да мога, ако се наложи, да кандидатствам за фонда за асистирана репродукция, тъй като искат стойност от 0,5.

Разбирам, честито при всички случаи това е супер, което ви се е случило.
А относно добавките, те повлияха ли за покачването на АМХ-то ви и ако да, можете ли да дадете пример какви взимахте и какви дози ?

# 581
Да не досаждам твърде много, но дали info@neovitro.bg е имейла, на който трябва да си искам въпросника? Някой наскоро да га попълвал?

# 582
  • София
Специално за покачването на АМХ пих витамин Д, но дозата зависи от това какви са Ви стойностите на витамина, аз бях с дефицит и пия от година и нещо и чак сега успях да го вдигна и съм със стойност 92 при референтни 80-250. Това което мога да дам като съвет обаче е, че е хубаво да се приема до обяд с нещо мазно(кашкавал, например), за да може да се усвоява през светлата част на деня(това беше съветът даден от хематолог). Иначе АМХ се покачи за половин година от 0,32 на 0,57, което не е уау, но щеше да ми свърши работа. Също така пиех и Коензим Q10, по препоръка на д-р Сенкова, за подобряване качесвото на яйцеклетките, но някъде из форума имаше коментирано какъв вид точно е хубаво да се приема, може да потърсите, тъй като не помня вече.

# 583
Да не досаждам твърде много, но дали info@neovitro.bg е имейла, на който трябва да си искам въпросника? Някой наскоро да га попълвал?

Аз попълвах октомври месец

# 584

Аз попълвах октомври месец

И след колко време ви изпратиха въпросника? Според мен днес няма да го пратят.

Общи условия

Активация на акаунт