За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 112
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 227
Скрит текст:
Може ли в буркани да се затварят листа кисело зеле нарязани на големина за сарми и колко време се варят евентуално?

15 мин. Само листата, без сок. Плътно наредени.
А ако се затваря нарязано киселото зеле пак ли е същото време след завиране. Идеята е като се извади да се досгтовя с каквото решим. Питам понеже ми се иска да ги сваря наведнъж (целите листа и рязаното)

# 181
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Скрит текст:
Може ли в буркани да се затварят листа кисело зеле нарязани на големина за сарми и колко време се варят евентуално?

15 мин. Само листата, без сок. Плътно наредени.
А ако се затваря нарязано киселото зеле пак ли е същото време след завиране. Идеята е като се извади да се досгтовя с каквото решим. Питам понеже ми се иска да ги сваря наведнъж (целите листа и рязаното)

Консервирал съм само листа за сарми. Но, предполагам е същото и за нарязаното зеле.

# 182
  • Русе
  • Мнения: 12 249
ММ всяка година по това време консервира в буркани останалото кисело зеле . Прави буркани с листа за сарми и буркани с нарязано зеле за готвене. Вари ги едновременно за около половин час.  Много добре се запазват предполагам и за повече от година, но обикновено ги приключваме до следващия сезон за кисело зеле.

# 183
  • Мнения: 3 513
Моята баба директно залага нарязано зеле със сол в буркани. Там си ферментира и бурканът си стои, без да претърпява никаква температурна обработка, повече от година. Неведнъж съм използвала такова зеле за готвене и никога не е било развалено. Стои си в шкафа ми.

# 184
  • Pazardjik
  • Мнения: 271
Листа за сърми и нарязано кисело зеле стерилизирам 5 минути , никога не са се разваляли .

# 185
  • Мнения: 2 876
Листа за сърми и нарязано кисело зеле стерилизирам 5 минути , никога не са се разваляли .
И аз така ги правя всяка година

# 186
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Нещо останало от зимата

# 187
  • Мнения: 7 415
Може ли да се изпържи лапад, да се сложи във фризера и да се готви след две седмици?Няма ли да стане лигав и кашав?

# 188
  • Мнения: 23 890
А защо не суров, нарязан и готов за тигана? Лапад не помня ,но спанак редовно слагам, не става лигав, със сигурност ,но омеква, при размразяване, но за готвене си е ок. Супи, баници, в ястия съм приготвяла без проблем. Пържен не съм.

# 189
  • Мнения: 5 423
Направо режи и прибирай и след това директно във врящото ядене.

# 190
  • Мнения: 7 415
Благодаря,почвам да режа и прибирам.Сина ми обича агнешко с лапад и ориз,но ще си идва след две седмици,а вчера намерих много хубав лапад на пазара и взех много .

# 191
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 667
bubolina73, измий го, нарязваш и оставаш да се отцеди водата. След което в пликчета и във фризера.
Слагам замразено после, защото ако се равмрази, става кашаво.

# 192
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
bubolina73, измий го, нарязваш и оставаш да се отцеди водата. След което в пликчета и във фризера.
Слагам замразено после, защото ако се равмрази, става кашаво.

И аз така, само че го бланширам и така прибирам.

# 193
  • София
  • Мнения: 12 376
Лапад прибрах във фризера сух, директно с плика както го купих. Скоро ще докладвам дали става нещо от него.

# 194
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 667
Не го ли изми преди това? Струва ми се, че после нямам как да стане.

Мама Яси, никога не съм бланширала, защото си мисля, че част от полезните неща, ще останат във водата?!  Прибирам го суров и хубаво изкарвам, въздуха от плика и така не зазема много място!

Общи условия

Активация на акаунт