За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 133
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Сега от 8 ще въвеждам със сухар в попара .
Момичета, кога въведохте глутен в менюто на бебоците, от кой месец.
Относно проблеми с кожата, къпане не толкова често,  може би 3 пъти седмично,  като един път само с водичка тялото без използване на измивен продукт. Козметика има медицинска за атопична кожа, чист зехтин на много сухите участъци от тялото.

# 106
  • София
Аз ще си ползвам лятната количка (ако детето благоволи да седне в нея де). Няма да слагам чували, одеяла и такива. Просто той ще е облечен по-дебело.
Ние реално вече движим без нея в 90% от времето. Не виждам смисъл да купувам каквото и да е. В сняг и лед не мисля да я изкарвам, гумите няма да й се справят. Тогава ще сме пешком. Ако беше по-малък с раницата щях да го изкарвам.

Глутен въведох в 7м.

# 107
  • Пловдив
Глутен въведох късно 8-9м., по тази схема

# 108
И аз въведох глутен в 7-8 ми месец. Започнах с овесена каша, слуд това юфка от спелта и пшеничени сухари. Всеки продукт го въвеждах по 7-10 дни.
От юфката моето дете доста се задавяше и а минавах, сварена, през Нутри Булет.

# 109
И аз предлагам да посетите друг дерматолог и му кажете, че не искате кортикостероиди за лечение. Иначе аз ползвах на А-дерма екзомега миналата зима. Взех и на д-р тайс една козметика за суха кожа, но не съм я мазала много и нямам наблюдения как влияе на кожата. Но ми направи впечатление, че е доста изчистен съставът му. И ако ми се наложи, може би пак бих взела от него да го пробвам.

# 110
  • Пловдив
Глутен въведох в 8-ми месец, но не съм следвала стандартната схема. Просто няколко дни давах овесени ядки, след това юфка от ръж и след това директно кус-кус/ бебешка паста от пшеница.
Но ние нямаме непоносимост към глутена с баща и, нито тя е имала някакви състояния, които да ме накарат да съм по- нащрек с глутена.

# 111
Как стои въпроса с детската кухня - трябва ли предварителна заявка и мога ли да взимам само някои дни? В сайта на Юначе пише цена за 1 ден, но не пише поръчва ли се предварително. Защото някои дни нещата си ги готвя, но като има риба например бих искала да взимам...

# 112
  • Седмото небе
Мисля, че трябва да се пита в конкретната кухня. За тук в София, моя съседка е много по-доволна от Хер бебе, отколкото от Вълшебник.

# 113
  • Пловдив
Разбира се, че трябва да се заяви предварително, иначе как ще знаят колко порции да приготвят Simple Smile
ние сме на хер бебе и вълшебник в зависимост кое меню ни допадне за съответния ден. Аз поръчвам директно за следващата седмица всеки петък.

Иначе да, може да поръчвате само за някои дни, не мисля , че някъде задължават да се прави абонамент.

# 114
  • София
Аз поръчвам Юначе. Ако искаш конкретен ден поръчваш за 1 ден вариант и отбелязваш дата на следващата стъпка. И така може за няколко дни. Като се поръчва предния ден до 15:00ч. Например искаш за вторник менюто, в понеделник до 15:00ч пускаш заявка. Ако искаш за няколко дни добавяш от "добави меню за друг ден".
Аз поръчвам най-често за 7 дни.

# 115
Мами, пиша ви за съвети, че вече се чувствам безсилна и ядосана на българските лекари... и на себе си. Дъщеря ми е на 4 месеца, преди 3 седмици и излезе ситно безцветно обривче по вратлето и гърдичките. Помислих, че е от претопляне, показах и на педиатъра, тя също каза претопляне и каза да мажем с Бепантен, сложи и ваксината. И след това обривът стана червен, стана повече като на червени петна/лишеи. Отидохме на дерматолог, който каза, че кожата й е много суха и трябва по-добра и обилна хидратация, но вмести нещо хидтратиращо изписа Елоком да я мажем с него цяла седмица и Судокрем, който знам, че изсушава доста. Като прочетох за Елокома ми се изправи косата, мощен кортикостероид... с който категорично отказвам да я мажа заради зачервен обрив. Разбирам положението да беше съвсем извън контрол ама не мисля, че е за най-силното лекарство Confused Вие имате ли опит с много суха/атопична бебешка кожа, препоръчайте много добре хидратираща бебешка козметика, от която сте доволни. Правя съм да не я мажа веднага с кортикостероиди, нали? Confused
Судокрем абсурд при суха кожа. Ще станат рани направо. Купете на Биодерма Атодерм интензив и мажете винаги след баня. Къпете с гел АВЦ дерм отново на Биодерма. Не очаквайте моментално подобрение, нужно е време. Не ползвайте олио, то не хидратира. Обичайте детето само в памучни материи, без плетива, разни дрехи с космати качулки и изкуствени материи. Внимавайте за прах, влага, мухъл в стаите.
Аз лично ползвах кортикостерид при моето дете, защото поради некомпетентността на двама лекари, екземите се бяха влошили и разпространили. При нас помогна и реши проблема. След това продължихме само на козметиката, за която писах, до навършване на 3 години.

# 116
Аз ще си ползвам лятната количка (ако детето благоволи да седне в нея де). Няма да слагам чували, одеяла и такива. Просто той ще е облечен по-дебело.
Ние реално вече движим без нея в 90% от времето. Не виждам смисъл да купувам каквото и да е. В сняг и лед не мисля да я изкарвам, гумите няма да й се справят. Тогава ще сме пешком. Ако беше по-малък с раницата щях да го изкарвам.
И аз така смятам да постъпя.

# 117
Имам навика да мъкна детето с мен, дори когато ходя до магазина до нас и ми е страшно удобно с чувалчето. Пъхам го както си е по домашни дрехи и излизаме.
До 1 година чувалчето е много- добро решение и ти спестява доста пари за дрехи Simple Smile.

# 118
Някой може ли да сподели снимка на въпросното чувалче? Че започвам да се бъркам вече от толкова чували...Grinning

# 119
Всяка количка има различно чувалче. Имам две колички и на едната чувалчето е с крака, а на другата не.

Общи условия

Активация на акаунт