За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 133
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
  • Германия
Мия зъбките от самото начало, по веднъж на ден с четка и паста на Аквафреш за 0-2 години. Мисля че количеството в началото е колкото оризово зрънце. Синът ми е направо пристрастен към миенето на зъби, идва при мен с четка и паста по 3-4-5 пъти на ден 😅

Отделно водя децата на профилактични преглед два пъти в годината от шестмесечни.

# 616
  • София
Остави само детето да се помъчи и да си намери техниката. Вече е схванало до някъде какво трябва да прави. Щом не успява значи не е достатъчно заякнала мускулатурата и трябва още време.

Мия още от първия зъб, не виждам какво трябва да се чака, това си е хигиена, която трябва да се прави от началото на избиването на зъбите. Първо със силиконов накрайник после с нормална детска четка за зъби. Аз не харесвам на Бочко продуктите принципно, загледах тяхната паста, но накрая взех на Nordics. Сам тича да си мие зъбите в банята, няма проблем с това. Вижда ни и нас как си ги мием и му е интересно.

# 617
И аз мия от първите зъби. В началото със силиконов накрайник, след това преминах на четка за зъби. Пастата е Ненедент, без флуорид. Според педиатърката се мият като излязат към 10 зъба 🙄

# 618
Мия от първия или втория зъб, по 2 пъти дневно.
Четка кенгуру и паста сплат или ненедент.А първите бе с напръстник

# 619
Благодаря, момичета. Blush може ли да препоръчате някакви занимания за тази възраст (8 месеца). Има си килимче за игра и най различни играчки, обаче вече няма интерес към тях. Сменям ги периодично, купувам и нови понякога, ако ми се сторят интересни, но най-голям интерес има към битовите предмети Grinning лази (влачи се по пода), но обикаля доста и все към неподходящи неща се насочва Grinning
Та, предложете разни занимания или някаква образователна играчка. Също има голям интерес към книжки, имаме една на Fisher Price (ще кача снимка), ако може да препоръчате подобни образователни, доста се заглежда.

# 620
Здравейте, бебенцето ни е на 2 седмици. Още не сме ориентирани и не се справяме много с оригването. Често хълца след хранене, вероятно защото не се е оригнал. Не съм сигурна, че мога да разпозная звука на оригването. Хълцането проблем ли е? Уж четох, че не е и няма какво да се направи освен да го оставим да спре, но исках да питам дали и други да минавали през това и колко често е нормално.

# 621
При нас хълцането намаля някъде към 5 месец.

# 622
Пробвайте различни пози за оригване, вижте в Ютюб клипчета. При нас накрая проработи някаква нестандартна, след ядене я слагаме по коремче върху гърдите на родител, като родителят е полулегнал. Така хем си прави и минутките по коремче. Оригването ще го познаете, като при възрастен е.

Хълцането при нас продължава пети месец, вече е по-нарядко, преди всеки ден по няколко пъти, че и по десетина минути. Още откакто беше в корема си хълца. Не открихме някакво решение, по едно време да засмуче чистото кутре на родител сякаш помагаше, но за кратко.

# 623
И моето дете много хълцаше. Като засучеше и спираше 😁

# 624
  • София
Здравейте, бебенцето ни е на 2 седмици. Още не сме ориентирани и не се справяме много с оригването. Често хълца след хранене, вероятно защото не се е оригнал. Не съм сигурна, че мога да разпозная звука на оригването. Хълцането проблем ли е? Уж четох, че не е и няма какво да се направи освен да го оставим да спре, но исках да питам дали и други да минавали през това и колко често е нормално.
Педиатъра ни каза , че хълцането не е свързано с оригването, а с това че при хранене малките бебета много се изморяват при храненето, притиска се диафрагмата, стомахчето се разтяга и всичко това води до хълцане. При условие, че ако са на АМ няма и въздух който да поглъщат от шишето.

# 625
Хълца още от корема много често и за дълго, като го сложа на гърда след две три глътки спира. И аз много се мъча с това оригване, а вече е на 5 месеца. В повечето случаи заспива след кърмене и колкото и да го държа не се оригва, пак като се събуди успява. Като по малък сме го държали по 30 минути докато успее.

# 626
Ние сме почти на 9 м и не ми дава много да и мия зъбите с напръстник . Четката е навсякъде другаде , ни не и върху двата зъба ?😱

# 627
Момичета, днес след сън и хапване на пюре забелязах, че при единия ъгъл на устата, малката има зачервяване и леко цепнато. Някой имал ли е такъв случай? Да го третирам ли с нещо? На какво може да се дължи? Страх ме е дали не съм  справила нещо с лъжичката, макар да е мъничка. Писах на педиатъра и чакам отговор и там. Малката е на 5 месеца.

# 628
Всички новородени хълцат, оригването няма да спре хълцането. Иначе звука от оригване е същия като при голям човек, няма разлика. Държите бебето на рамо с присвити крачета и много нежно потупвате по гръбчето. Може да пробвате и с коремче към вътрешната страна на ръката и главичка опряна на дланта. Може да отнеме и 10 - 20 минути да се оригне. Някои бебета не се оригват, защото не гълтат въздух докато се хранят. Голямата ми дъщеря сучеше без да гълта въздух, много рядко се оригваше. Сестра й сега гълта доста въздух докато суче и редовно се оригва.

# 629
  • Германия
Съжалявам, че го казвам, но не ви ли е неудобно да занимавате педиатрите с подобни глупости?!
Съвсем сериозно, какво очаквате педиатър да предприеме? Смятате ли, че леко зачервяване около устата е спешен случай,  някаква голяма драма?

Общи условия

Активация на акаунт