Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 088
  • 582
  •   1
Отговори
# 360
Мами, днес бебчето е вече при мен и се гледаме цял ден. С кърменето е сложно-слагам го на гърдите, засуква, но за момента няма нищо и му даваме сухо мляко след неуспешните опити. Като го нахраня и му сменя пелената веднага заспива, но докато спи приревава много често. Не е сериозен рев и докато го прави спи, но се притеснявам да не го боли нещо. Педиатърката казва, че изследванията са му много добри и че е нормално така да приревава, но мен ме притеснява. Не спи спокойно. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо?

# 361
Мами, днес бебчето е вече при мен и се гледаме цял ден. С кърменето е сложно-слагам го на гърдите, засуква, но за момента няма нищо и му даваме сухо мляко след неуспешните опити. Като го нахраня и му сменя пелената веднага заспива, но докато спи приревава много често. Не е сериозен рев и докато го прави спи, но се притеснявам да не го боли нещо. Педиатърката казва, че изследванията са му много добри и че е нормално така да приревава, но мен ме притеснява. Не спи спокойно. На някоя от вас случвало ли се е такова нещо?
Вероятно е от млякото. В болницата и аз първо давах АМ.Страшно се превиваше. Педиатър ката там каза да намаля дозата. Да давам само по 10мл.Може да е също от биберон да поема повече въздох или просто да не му понася този вид мляко. Сега се кърмим и е по-добре. Има колко ама само през определен период от деня.

# 362

Хайде,поръчах този пък да видим Simple Smile

# 363
Честит да е Тервел живи и здрави бъдете !❤💐🍀😊

# 364
Честито и от мен, да е жив и здрав😊
Май не останаха още много неродили.
Аз да помрънкам малко.. Баткото ми тъкмо оздравея след 2 седмици вкъщи, отиде на градина за 3 дни и днес отново кашля.. Уж беше намалил боледуванията, а сега е в някаква серия, откакто се е родило бебето не е спрял. Бебето пък явно е я някакъв скок на растежа ли, не знам и аз, доста мрънка тези дни, днес цял ден ми е залепен на гърдите.. Татко им скоро пак заминава и не знам как ще се оправя сама с двамата😔

# 365
Здравейте,
Не съм писала отдавна, но съм яко във филма.
На 13.10 след индукция се роди и нашето чудо Адриана - 1530гр. Беше в интензивното, правиха й трансфузия, беше и на лампа за висок билирубин, и на хиляди системи. Вече сме в по-малко интензивно отделение, заедно за щастие и стискаме палци всичко вече да е отминало. Тя все още е в кувьоз, но поне не е надупчена цялата.
Раждането беше много бързо, възстановяването ми веднага - нямах време за по-дълго Simple Smile

Мама Анна, мислех си за вас последните дни. Радвам се, че писа, че бебето е добре, доколкото това е възможно с оглед на ниското тегло. Моята госпожица преди 11 години доста добре наддаде и за месец беше 2500,което е супер. Надявам се и при вас да се случат нещата възможно най-бързо.
Каква е практиката при вас? Кога изписват бебето в такава ситуация?

Поздравления на всички майки, гушнал вече децата си! Бъде най-вече здрави, на второ място щастливи и спокойни!
Фокси, тоя върколак... Joy

# 366
Да се запиша и тук Simple Smile
Днес с нормално раждане след секцио,се роди Бояна Simple Smile с индукция за 3 часа,разминах се без шев и кройка

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 23:55 от jiraf4e86

# 367
И аз да си кажа Simple Smile моят Адриан се роди на 21.10., 3350/51см, след 5 дни преносване, много имах контракции, уж нерегулярни и не кой знае колко болезнени, но след като се обадих на доктора, той каза "веднага отивай" оказа се, че имам 7-8 см разкритие вече, и ми. Казват, хайде приготвяй се, отиваме да раждаш, беше 12:30 някъде, докатонслезна, тоалет, взимане на кръв, документи, доктора ми дойде, разкритието беше вече 9, смука ми водите и с много крещене родих с 2-3 напъна в 1:33, всичко стана изключително бързо, много съм доволна, имам малко шевове, но те не ми пречат да сяда (им дискомфорт, разбира се) ние сме си вече у дома, със смесено хранене, моята кърма категорично не му достига, днес не съм мигнала цяла нощ, вися на гърда, накрая му направих сега за 9 часа АМ и в момента спи ....като нахранен Simple Smile

Пожелавам на всички, които чакат бебе четата им да се възстановят, адаптират и наваксат с кг, от сърце да стане възможно най-бързо и безболезнено 🥰🥰🥰
На чакащите стискам палци!

# 368
Честити бебчета на всички ❤️ Бъдете здрави 🍀
Nadejda, ще чакам отзив точно за този колан. Аз много се чудя, защото на мен реално увиснала кожа ми остана ниско долу, точно над шева и дали ще я хваща 🙄

# 369
Момичета, колко често къпете бебчетата? Ние пак сме в спор, щото майка му на моя казва всеки ден и той държи каквото каже тя. Но и педиатърката ни каза всеки ден, та уж нея слушал.. Мисля си поне да не е всеки ден с измивно, знам ли.
Някой използва ли Линимент на Мустела, аз с него чистя дупето.
И за още нещо се чудя, братовчедката на бебка има рожден ден утре и сме канени. На домашно, само роднини (общо към 10 човека), двете братовчедки, като едната е на градина, рожденичката 1ви клас. Майка им и баща им бяха с ковид до скоро, на 17.10 им изтече карантината. Истината е, че мен много ме е шубе да се събираме с хора, ама не знам дали няма да се разсърдят. Все пак всички искат да видят бебето, само аз не Joy А и ще е само на 12 дни.

# 370
Love според мен  е от млякото , слагай го на гърда колкото можеш по често , аз също на 2рия ден дадох на бебето нан 1 обаче беше готов разтвор само го затоплих , то не е толкова гъсто и от болницата казаха че е по добро , само 2 хранения му дадох . Стоеше на гърдата , пих чай за кърмачки и така . 
Иначе купих си корсет и съм много доволна , единственото е че като кърмя трябва да го свалям че не е удобно и после забравям да го сложа

# 371
  • au bout du monde
Момичета, колко често къпете бебчетата? Ние пак сме в спор, щото майка му на моя казва всеки ден и той държи каквото каже тя. Но и педиатърката ни каза всеки ден, та уж нея слушал.. Мисля си поне да не е всеки ден с измивно, знам ли.
И за още нещо се чудя, братовчедката на бебка има рожден ден утре и сме канени. На домашно, само роднини (общо към 10 човека), двете братовчедки, като едната е на градина, рожденичката 1ви клас. Майка им и баща им бяха с ковид до скоро, на 17.10 им изтече карантината. Истината е, че мен много ме е шубе да се събираме с хора, ама не знам дали няма да се разсърдят. Все пак всички искат да видят бебето, само аз не Joy А и ще е само на 12 дни.

Не го къпя всеки ден. В Англия също препоръчват да не е всеки ден. Пробвай през ден, после може да разредиш още. Всичко според зависи.
Големият сега е на 1г и се къпе всеки ден, но новородено не.
Аз не бих ходила на рождения ден, още повече с 12 дневно бебе.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 13:12 от La Libellule

# 372
Аз къпя бебето всеки ден само с вода и на 4-5 дни веднъж слагам измиващ лосион. А къпя всяка вечер, за да създавам вечерна рутина. Така я уча, че след баня следва нощния дълъг сън. С времето помага, поне при голямото ми дете рутина и ритуалчета за всяко нещо винаги много са й помагали да знае, какво следва и да се чувства спокойна в ежедневието си.

На рожден ден не бих отишла аз... даже като си помисля, че ще трябва да слагам сутиен с подплънки срещу течовете и вече ми се отщява.

Ние за виждането на бебето процедираме така: който иска да ни види, идва до нас, долу пред блока на площадката, каката си играе, ние се виждаме с приятелите си на открито, аз съм с бебето в слинга и с общо яке. Те повечето ни приятели са с малки деца (5 или по-малки на години) и реално на площадката им е супер.

# 373

Аз също не къпя малкия всеки ден, през ден или през два,като иначе му мия дупето всеки ден. Не смятам че има от както толкова да се изцапа, а и не го смятам за полезно за кожата.
Иначе относно рождения ден, аз също не бих отишла. Това са доста хора сред които и ученици ,които са в контакт с много други деца, а бебето е още малко. Моя племенник на 2.11 има рожден ден, а бебето вече ще е почти на 40дни,но не смятам да ходя. Ти си решаваш,но не мисля че някой би се разсърдил,напълно нормално е да се притесняваш.

# 374
Баткото го къпахме всеки ден и за мен това беше голяяма грешка, кожата му стана много чувствителна .
Сега ще къпя през ден , зима е студено е а и няма смшсъл да му изтърквам нежната кожа. Вече е на 6 дни и още не съм го къпала , мисля днес или утре

Общи условия

Активация на акаунт