Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 042
  • 582
  •   1
Отговори
# 405
viala, не ти е малко кърмата, спокойно 🙂 По принцип в началото като дойде кърма е по-голямо количество, защото няма "заявено" количество от бебето и организмът не знае колко да произведе. Стават твърди и болезнени тогава, плюс това че бебето е много малко и се нахранва с много малко, съответно тогава става и този проблем. После организмът си се регулира, знае че на 3 часа трябва да има еди колко си, а бебето съответно си го изяжда. При нормално функциониращ процес, няма болезнени и подути гърди, също не се налага изпомпване. Аз затова избягвам помпата и я ползвам само в крайни случаи. Това с помпа ето на всяко ядене води до производство на повече, съответно до омагьосан кръг. Имам приятелка, която пък никога не усети това с подути те гърди. Тя нямаше стегнати гърди още от ученичка, а винаги са били меки, не знам дали има значение физиологията, та и двете деца си кърми по 10 месеца и си имаше кърма, но такива "напомпани" гърди нямаше. Та не се притеснявай, ако бебето е спокойно, не плаче и спи между храненията, значи се е нахранило добре 🙂

# 406
Ей момичета, останаха ли още бременни😅 Имам 5 дни до термин и явно на моето бебе не му се излиза още. Постоянно съм на тръни и очаквам да даде знак😁

Честито на всички мами, много се радвам за всяко ново бебче❤ Нека растат здрави и щастливи.
Чета ви редовно, нямам какво да кажа по темите, които коментирате, но ми е много полезна информацията и опита, които споделяте.
Радвам се, че групичката ни продължава да е доста активна ❤

# 407
  • София
Аз съм на 29 и още няма никакви билки при мен
Само стяганети на корема
А ти пиеш ли магнерота?

# 408
Вашите лекари си знаят, но аз като раждах нормално ми каза 10/15 дни преди термин да спирам магнезия.

# 409
И аз нямам болки, многоо рядко ми се стяга корема без болка. Други признаци за сега нямам. Магнезия го спрях още като влязах в 37г.с.

# 410
Честито на всички нови мами!
Имам въпросче относно кърменето.
Малката понякога будува час, два или три и през това време иска да суче през 30минути и не знам дали е нормално. В този период на будуване хапва по 3-4 пъти докато заспи, какво да правя?

# 411
  • САЩ
Happy378, и при нас има такива моменти да иска да суче по малко и често, четох че е нормално. Аз и давам, лошото е че понякога гърдите ги усещам празни и меки и тя се сърди. Пишете в отдела за кърмене, дават хубави съвети там.
И нашето пъпче не е паднало а сме на 24 дни, утре сме на педиатър и ще питам.
Обличам леко, без дълги ръкави и крачоли, слагам и чорапи и после повивам стегнато. Все ми се струва много топла. Обаче все успява да си вади ръчичките, мята ги на всички посоки и се събужда. Вие повивате ли стегнато с прибрани ръце като бурито, не знам дали  до колко е популярно и се препоръчва в Б-я.

# 412
  • София
Lollo, и аз имах този проблем с каналчето вчера. На мен ми помогна да сложа топъл компрес преди цедене, после масаж по време на цедене и накрая студен компрес. И така няколко пъти. На два часа цедях, не до край, но докато омекне и се разнесе бучката (накрая се оказаха няколко бучки).

При мен проблемът стана, защото като си прибрахме щерката от болницата (10 дни след моето изписване), си бях докарала хиперлактация с изцеждане, а бебка изсукваше с около 250-300 мл по-малко на денонощие. Та от вчера имаме още една драма. Тя започна да се буди на всеки 40 минути, неистово гладна, а после изяжда половината от това, което би трябвало, унася се и спи следващите 40 минути. И така един затворен кръг... Не съм спала от 3 през нощта (и то до тогава бях спала само два часа), супер съм неадекватна.
Сега реших да излъжа системата и съм сложила малката на спалнята до мен, да видя дали ще спи по-дълго. Не искам да практикувам co-sleeping ... Ама малко се чувствам в безизходица.
Flaying high даваш ми добра идея за повиването. Може би затова е толкова неспокойна. И аз мисля че се стряска от ръцете си.

# 413
Нормално е честото сучене. Потърсете cluster feeding. Това е, което бебетата правят като сучат за даден период на често.

Иначе за през нощта и моето сега суче в 12, после спи до 3 и нещо и суче в 3 и нещо, в 4, в 4 30, хаха и така до сутринта... абе след 3 30 почва маратона. Аз кърмя и дремя, между някои от кърменията спи върху мен, иначе е в кошара, лепната за спалнята ни и не изисква да ставам за да я взема. Като цяло се наспивам, но като я сложа в 9 вечерта, 9 30 най-късно гледам и аз да съм легнала.

# 414
Eleyn точно тези съвети четох в книгата на Хедра днес и се опитвам да ги следвам, вече усещам някакво облекчение в сравнение със сутринта Simple Smile
Моето бебче спи плътно до мен през нощта, буди се по веднъж към 3инещо за ядене и пак заспива като пън. Сутрин към 7и30 пак яде и пак си спим заедно до 10и30. Имам чувството че като усеща топлина и присъствие се успокоява. Не се приреснявам, че ще и създам лоши навици, мисля че още е прекалено малка и изобщо не знае къде се намира Simple Smile

# 415
  • София
Моето бебче спи плътно до мен през нощта, буди се по веднъж към 3инещо за ядене и пак заспива като пън. Сутрин към 7и30 пак яде и пак си спим заедно до 10и30. Имам чувството че като усеща топлина и присъствие се успокоява. Не се приреснявам, че ще и създам лоши навици, мисля че още е прекалено малка и изобщо не знае къде се намира Simple Smile

Аз не се притеснявам за лоши навици, а че ще вземе да падне от леглото или че матракът е твърде мек за нея. Преди да родя си правех планове как ще кърмя и ще си взема некст ту ми за улеснение.
Толкова ми е болно, че със Зори бяхме разделени толкова време и че вече е свикнала на шише. Тя абсолютно отказва дори да опита да засуче. Единствено със силиконово зърно успя и то само от едната гърда и пак нещо не е както трябва нито в усещането, нито в засукването. А и после тя се отказва бързо, сякаш гърдата не пуска достатъчно. В сряда съм на консултация за кърменето с Ася Демирева, много се надявам да се справим с тия проблеми.
Днес взехме АМ мляко за всеки случай. Даже направихме една доза, а тя сука от нея сигурно 30 минути и беше изсукала само 30 мл. След това дадохме просто кърма от друга шише и изгълта 40 мл за 10 минути. Не знам защо АМ мляко тече така бавно, като хем шишетата и бибероните уж бяха различни с дупки съответно като за АМ или като за кърма. Но цялото това събитие само ме убеди, че трябва непременно да ни се получи кърменето, защото АМ ще я остави гладна (сигурно съм единствената, която е останала с такова впечатление от добавката).

Дълго се получи, но след днешния ден ми се реве вече и трябваше да се оплача.

# 416
До родилите вече и кърмещи на поискване:
В случай, че минават вече 3-4 часа, а бебето спи и си усещате гърдите пълни, чакате ли да се събуди бебето или се цедите?

# 417
Аз все още будя на третия час някъде. Сега е на 9 сни детето ми и мисля, че паузи над 3 часа са й много.

Иначе като порасне и е готова за по-големи паузи,в такива ситуации - цедя малко до облекчение. Но да си призная, някой път, ако искам да се наспя комфортно без тежест в гърдите и течове в кревата си изцеждам повече (не само до облекчение)

# 418
Като беше по-малък, на около 10-15-20дни го будех. Сега го оставям да спи и се цедя, освен, ако не отива към 4 часа и нагоре сън. Но това само през деня, вечер го оставям да прави и по-големи паузи. На 40 дни е.

# 419
Като беше по-малък, на около 10-15-20дни го будех. Сега го оставям да спи и се цедя, освен, ако не отива към 4 часа и нагоре сън. Но това само през деня, вечер го оставям да прави и по-големи паузи. На 40 дни е.
А идеи за събуждане? Единствено помага смяната на памперса. И като яде от едната гърда, заспива и изобщо не отразява другата... Как да го накарам да хапва и от двете? На 4 дни е момъка.
Извинете за въпросите, просто още се нагаждаме и черпя опит.

Общи условия

Активация на акаунт