Плюсове и минуси на кварталите в София - 12-та тема

• 54 910
  • 787
  •   2
Отговори
# 630
Според мен не е само до планиране и сложни процедури, а и до това, че на общината не й се дават пари. То защото нали инфраструктурата където я има се поддържа... Какво остава за изграждане на нова. Ама 40 милиона могат да дадат на фирма свързана с Пеевски за реконструкция на трамвай 5.

# 631
  И пак се връщаме на яйцето - в другите страни как са успяли да изградят инфраструктура в условията на капитализъм и частна собственост.
  Всъщност скоро разбрах любопитна подробност за жилищата в Лондон. Купуваш апартамента , но земята върху , която е простроена сградата си е останала частна собственост и собствениците на апартаментите плащат наем върху земята .

# 632
 Този филм ме навежда на мисълта , че при цялата соц.цензура , все пак са се показвали реални факти от реалния живот. Толкова отдавна ни филм, ни книга съм виждала,в  която да има някакъв реален социален проблем. Тц, няма сега такива , всички живеят в луксозни жилища , с луксозни проблеми.

Не мисля, че е въпрос на цензура.  В медиите постоянно ни залива вълна от негативна информация и хората всъщност искат да избягат от нея, понеже им е дошло до гуша. То затова толкова вървят турските и други подобни сериали - в тях не се показват социални проблеми, а всички са богати, живеят в палати, мацките са да си оближеш пръстите... Та каквото се търси, това се предлага.

Всъщност скоро разбрах любопитна подробност за жилищата в Лондон. Купуваш апартамента , но земята върху , която е простроена сградата си е останала частна собственост и собствениците на апартаментите плащат наем върху земята .

И повечето стари блокове са така - само с отстъпено право на строеж. Но не се плаща наем, а даже се и пести от данък.

# 633
  Според мен вкусовете се оформят и след 20 г. турски сериали и всякакви други бози , търсенето е такова и не е толкова топла връзката с новините. Но спамим.
  Мой близък търси да си купи жилище в Лондон и избягва такива сгради със собственост върху земята . Човекът е финансист и мисля, че може да си направи сметката колко  е изгодно.

# 634
    Мой близък търси да си купи жилище в Лондон и избягва такива сгради със собственост върху земята . Човекът е финансист и мисля, че може да си направи сметката колко  е изгодно.

Нормално е да не иска. Даже и да е изгодно сега (покупната цена да е по-ниска), това си е зависимост и рисков фактор за бъдещето. 
Това обаче е идея - общината да поиска наем за земята от всички панелки и ЕПК-та с отстъпено право на строеж. Така хем няма да се вдигат данъците, хем яки приходи ще има Stuck Out Tongue

# 635

Нормално е да не иска. Даже и да е изгодно сега (покупната цена да е по-ниска), това си е зависимост и рисков фактор за бъдещето. 
Това обаче е идея - общината да поиска наем за земята от всички панелки и ЕПК-та с отстъпено право на строеж. Така хем няма да се вдигат данъците, хем яки приходи ще има Stuck Out Tongue
Правото на строеж е вид собственост върху земята. Искам да видя как общината ще поиска наем за земята върху която са построени "панелките",например. Laughing В България управляващите са такива психопати,че вече се гаврят с българите! Защото те прекрасно знаят,че не могат и нямат право да искат такъв наем.

А онзи дето търси жилище в Лондон без да купува земята под него,може да пие много студена вода,ако при покупката не поиска от собственика на земята,да му прехвърли правото на строеж върху нея.

# 636
  Той  си търси жилище точно със собственост върху земята. Не го мисли толкова , де.

# 637
Ами то правото на строеж е точно плащане за сграда върху чужда земя. Не е безплатно за панелките и ЕПК-тата. Платили са си заедно с цената на жилището.

# 638
В Англия съществуват и двете форми на собственост - където притежаваш земята и където твой е само домът.

# 639
Някой беше споменал за мръсния въздух в Бъкстон, тук е обратното:
https://www.dnes.bg/sofia/2022/02/21/nai-mrysen-vyzduh-v-levski- … -hipodruma.521082

# 640
  • Sofia
Това е за конкретен ден (днес), а в даден ден може дори и във Факултета да е най-чист въздуха, ако духа силен вятър в правилната посока Simple Smile

# 641
Наблюдавайте сами картата с данните и то по-дълго време. Значение имат много неща - и моментни като вятър, и кратковременни като строеж, и всякакви. Но с наблюдения от година-две-три ще можете да направите някакъв анализ за района, който ви интересува.

# 642
Не знам дали въпросът е за тук, но дали някой има преки наблюдения за състоянието и качеството на старото строителство (4-5 етажните тухлени кооперацийки)  в частта на Гео Милев и Редута срещу Сердика Център? Всякакви мнения за района са добре дошли. Simple Smile

# 643
Какво мислите за района около метростанция “Бели дунав”?

# 644
  • Сф
Какво мислите за района около метростанция “Бели дунав”?
Какво те интересува по- точно ?

Общи условия

Активация на акаунт