Плюсове и минуси на кварталите в София - 12-та тема

• 54 914
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Най-хубаво е ново строителство в стар квартал 😁
Не зная онези мастодонти, които строят в полето на Дружба (писах за по-големия, но срещу него си има братче), дали се вписват в това. В една ФБ за Дружба четох, че в Авигея били 330 апартамента, от които 300 вече купени. Ще си гледат красивите тръби за парното.
Иначе дори в Дружба има няколко нови кооперации, още строят и някои са на относително приятно място, като за този квартал.
На доста хора не им трябват ни зелени площи, нито птици, да е възможно най-стерилно и ако може - да не правят повече от 10 стъпки до колата.

# 721
  • София
Споделям виждане за квартал Витоша, от Зоопарка към Околовръстното - вече не става за живеене. Не остана зелена тревичка, не остана незастроена полянка.

Вече година и половина живеем там (под наем сме все още), но подкрепям с две ръце! Не знам как е възможно в 21 век "модерен" квартал без тротоари. Добре, че момчето от еконт поне събори стълба, който минаваше през средата на улицата и трябваше да се заобикаля с автомобил

Скрит текст:

Ние искаме в Лозенец, но цените в Лозенец са скандални..

Ха, това стълба, който стърчеше по средата на уличката, слизаща от частната детска градина към моста ли е? Не съм минавал от там от есента. 30 години стърчеше тоя стълб там.

# 722
Не знам как е възможно в 21 век "модерен" квартал без тротоари.
Ми кмет нали е изборна позиция? Thinking

# 723
  • София

И кво от това? За един мандат става пеликанче и си тръгва с подсмихване Joy

П.П. Една червена строителна фирма строИ един 5-6 етажен блок 3 години вместо 14-15 месеца. Нищо законно няма в него, но едни хора взеха едни сериозни пари и блокчето вече е в експлоатация, пълно със горди и щастливи собственици, които ако знаеха какви са перипетиите на строежа, щяха да подпалят гумите на луксозните си возила и да изчезнат от там.

# 724

Не е проблема в кмета, а в това, че за обществена инфраструктра централна столична община не отделя средства. Районите кметове нямат техни бюджети - надяват се на централата!

Отделно от това нашето законодателство не е предвидило нищо в защита на обществената инфраструктура. Т.е. няма никакъв проблем да се строи дори да няма обществени улици до имота, в който ще строиш. Всичко е оставено на добрата воля на общината. Ако я няма - по-добре не я търси!

В цивилизациите първо се строи обществената инфраструктура и след това частната!
Ама това явно и в Харвард не се учи, защото гледам, че не са се трогнали, че градовете ни се превръщат в гето с този начин на застрояване!

И аз преди живеех с розови очила и си мислех, че ей сега ще оправят обществената инфраструктура, но след като се отмени забраната да не можеш да строиш, защото няма път до имота съвсем загубих надежда Sad. В добавка като разбрах , че масово се строят блокове без канализация просто ми стана ясно, че инфраструктурата няма да се изгради близкия век! Просто защото на никой не му пука!

# 725

Ама това явно и в Харвард не се учи, защото гледам, че не са се трогнали, че градовете ни се превръщат в гето с този начин на застрояване!

И аз преди живеех с розови очила и си мислех, че ей сега ще оправят обществената инфраструктура, но след като се отмени забраната да не можеш да строиш, защото няма път до имота съвсем загубих надежда Sad. В добавка като разбрах , че масово се строят блокове без канализация просто ми стана ясно, че инфраструктурата няма да се изгради близкия век! Просто защото на никой не му пука!
Каква е връзката на Харвард със Столичната община? Вие, сериозно ми мислите, че министър- председателят или МС отговарят за инфраструктурата и разрешенията за строеж на територията на СО? Допълнително, вижте в регистъра кога са издадени РС на обектите, чието строителство започва сега.

# 726
До колкото зная кв. Витоша все още се води вилна зона и по тази причина има много неуредени документално неща. Има и много улици, които фактически се водят частен имот и общината не може да направи нищо. Поне така е отговорила на наш съкварталец, който писа до община Лозенец за сериозните дупки на пътя и липсата на тротоари с/у болница Вита 2.

# 727
Каква е връзката на Харвард със Столичната община? Вие, сериозно ми мислите, че министър- председателят или МС отговарят за инфраструктурата
Вождът отговаря за всичко, затова е начело, другото е въпрос на държавно управление, което е една структура дето всичко е взаимосвързано, няма свободно летящи клони. Въобще не е той над нещата, мити ръце.

# 728
  • пустинята Гоби
Вожда не е учил в Харвард, а е минал някакво курче там. Специално за София не ни е виновен Кирчо, а Фандъкова и оня селянин, който е изнамери и тури да съсипва столицата толкова време.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 22:04 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 729
Вижда не е учил в Харвард, а е минал някакво курче там. Специално за София не ни е виновен Кирчо, а Фандъкова и оня селянин, който е изнамери и тури да съсипва столицата толкова време.

# 730
Каква е връзката на Харвард със Столичната община? Вие, сериозно ми мислите, че министър- председателят или МС отговарят за инфраструктурата
Вождът отговаря за всичко, затова е начело, другото е въпрос на държавно управление, което е една структура дето всичко е взаимосвързано, няма свободно летящи клони. Въобще не е той над нещата, мити ръце.
Има местна и централна власт, изборите за които се провеждат отделно. Колективният орган на местната власт е общинският съвет, а не министерският, а грешната представа за вся и всьо, която създаде царят- слънце, почиваща на “Аз/ той казах/ разпореди” явно продължава да свети над представите за безгранично могъщество.

# 731
Има местна и централна власт, изборите за които се провеждат отделно.
Той и парламента е отделно, но законите знаеш ли откъде тръгват?

# 732
Има местна и централна власт, изборите за които се провеждат отделно.
Той и парламента е отделно, но законите знаеш ли откъде тръгват?
Със сигурност, доста по- добре от теб, но това каква връзка има с горния разговор?

# 733
Ами разговорът започна от това, че няма закон, който да накара строителите да правят улици и тротоари за новите имоти. Или че няма как да се задължи общината да контролира това, което пак ще тръгне от законова уредба.

# 734
Относно Яворов - никой не може да ме убеди, че квадратен метър в 60-70 годишни неподдържани сгради в София може да струват колкото квадратен метър в поддържани блокчета за които се полагат съответните експлоатационни грижи в чисти и уредени предградия на големите немски градове.

Общи условия

Активация на акаунт