Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 172
  • 668
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Надявам се всички да сте добре. Как сте с килограмите, имате ли покачване? Коремчетата имат ли промяна. Аз мисля, че по скоро промяната се дължи на подуването и проблемите с храносмилането ми. Та реших да попитам как стоят нещата при вас ?

И аз съм така. Адски много се подувам, особено вечер 🤐

# 166
  • София
Здравейте, момичета! Надявам се всички да сте добре. Как сте с килограмите, имате ли покачване? Коремчетата имат ли промяна. Аз мисля, че по скоро промяната се дължи на подуването и проблемите с храносмилането ми. Та реших да попитам как стоят нещата при вас ?
Моят корем вечер изглежда така, както изглеждаше в 6-ти месец с предишната бременност. През деня са доста по-добре нещата. Като са повече на брой предходните бременности, явно много по-бързо проличава коремът.

# 167
Моят корем вечер изглежда така, както изглеждаше в 6-ти месец с предишната бременност. През деня са доста по-добре нещата. Като са повече на брой предходните бременности, явно много по-бързо проличава коремът.

И аз така съм чувала, че когато не е първа бременност, по-бързо проличава.

# 168
  • Пловдив
Аз не съм напълняла, но и не ям много, заради ИР и Хашимото спазвам здравословвн режим(не диета, няма място при бременност), отделно ми се гади и на този етап слава богу нещата са ок. Не ям сладко, не ям бяло брашно, картофи, ориз, гледам да се храня здравословно, пърженото също изключих. Пия още дуфастон и се притеснявах, че от леженето вкъщи и пиенето му ще кача, за сега е ок. Причината да се страхувам от килограмите не е суета, а здраве, а и знаете - гестационен диабет и т.н.
Готвя си доста вкъщи - супа от нахут, броколи, месо със зеленчуци, кисело мляко хапвам, алабаш, лещата я уважавам също, някой плод с по-малко захар, вода, чай. Страдам и аз с извинение като повечето бременни от запек, което е неприятно и коремът ми е леко подут.
Ще видим по-нататък как ще е работата, надявам се да мога и да се движа повече, липсва ми това. Иначе съм си чревоугодник, надявам се да не мъчи глад за някоя храна, че ще стане страшно.JoyJoy

# 169
Не съм качила кг., но дънките от м.г. ме стягат доста.
Аз искам да питам как стоят нещата с болничните и Ж. К. Трябва ли да се запиша на ЖК, защото искам да си взема болничен и трябва ли да си взема направление преди това? Май имаше още нещо, но като се сетя ще ви питам Simple Smile

# 170
  • София
Не съм качила кг., но дънките от м.г. ме стягат доста.
Аз искам да питам как стоят нещата с болничните и Ж. К. Трябва ли да се запиша на ЖК, защото искам да си взема болничен и трябва ли да си взема направление преди това? Май имаше още нещо, но като се сетя ще ви питам Simple Smile
С предишните бременности не съм се записвала изобщо на ЖК по здравна каса, взимах си болнични при нужда от следящият ме на частно гинеколог и от лекарска комисия в частната болница, в която работи.
Но ако искаш да се следиш по здравна каса, да, трябва ти направление за ЖК, а по преценка на гинеколога, при който си отишла, може да ти се издаде болничен и без да си се записала за ЖК - ако има проблем, налагащ даване на болничен, никой лекар няма да чака да започне официално ЖК, че да издаде болничен.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 13:39 от *Lorena*

# 171
  • Пловдив
Потвърждавам за болничните, аз още не съм записана за ЖК, но следящият ме гинеколог ми даде болничен след лекото зацапване. Предстои ми да отида при личния лекар другата седмица за направление за ЖК (ако не бъркам реда, мисля че с направление става това).

# 172
Аз също частно се следях при миналата бременност и ми издаваха болнични въпреки това. Сега се надявам да не се налага.
Относно качването на килограми, там е много трудно при мен (с риск да ме заклеймите). Аз много трудно качвам и с това гадене съвсем намалих храненията. Като тегло по кантар съм наддала 0.5 кг, откакто разбрах. Но някак структурата ми се промени. Краката ми отслабнаха, а коремът щръкна. Доста неестетично изглеждам, но нали е временно, не го мисля. Определено и при предната бременност и сега откривам голяма разлика между обиколката на корема сутрин и вечер. Явно си е стандартно Simple Smile

# 173
Аз първите три месеца бях отслабнала, та до днес 11 г.с. съм само с 0.600 кг отгоре, ама да не се радвам много, че напоследък започна да ми се яде като за двама. Хубавото е, че ям малко, просто корема ми е подут и дори и да съм гладна, не мога да изям цяла порция. Общо взето като децата ям,  само че начесто. Това за корема вече веднъж казах, виждам че е подут, но няма как да знам, защото и преди това си имах голямо коремче, сливат се, хахаха. Първа бременност ми е, та ако проличи мисля, че ще е най-рано другия месец. И аз четох при жените с втора или трета бременност корема много бързо нараства. Гърдите леко са ми нараснали и ме сърби кожата, но все още не ги мятам през рамо, което е добре.

# 174
Аз в началото свалих, после ме изби на тесто, а месото ми миришеше гадно и върнах и качих малко, въпреки тренировките. Не е повече от килограм. Обмислям да го сваля с регулирано хранене-и без това има нужда. Иначе корема ми е подут, особено в долната част и е невъзможно да го глътна .
За ЖК са отоворили подробно. Аз съм на 5ти за регистрация и ще видя какво ще каже АГ за болничен. Предполагам, че предвид работата ми и вируса ще иска ,а и ще е по-разумно да ми пусне болничен. До скоро смятах да си работя до април и се настройвам за промени...

# 175
Момичета, за съжаление напускам групата. На 14.10 потвърдиха, че ембриона е спрял да се развива , направиха ми кюретаж и сега чакам резултат от хистологията. Успех на всички и лека бременност ви желая, дано съм последната която напуска групата 😭😭😭😭

# 176
Искрено ви съчуствам.
В коя седмица бяхте.

# 177
Искрено ви съчуствам.
В коя седмица бяхте.
В 9 седмица, ембриона изоставаше с седмица и нямаше сърдечен пулс

# 178
Пак ще се повторя..
Искренно съжалявам.
При ехогравските преледи предполагам са установили притесненията си.
Можете по подробно да споделите клиничното развитие на нещата.
Сигурно не е точно момента за това...
Но съм сигурна че има Мами които се вълнуват и стараят да не се стига до това..
А Вие не се отказвайте.
Живота ..вашия и този на желаната ви рожба е пред вас.
И пишете..не напускайте групата...винаги можем да сме си полезни.

# 179
  • София
Момичета, за съжаление напускам групата. На 14.10 потвърдиха, че ембриона е спрял да се развива , направиха ми кюретаж и сега чакам резултат от хистологията. Успех на всички и лека бременност ви желая, дано съм последната която напуска групата 😭😭😭😭
Много съжалявам, че така се е развила ситуацията при теб. Стискам силно палци след няколко месеца, когато мине нужното време от кюретажа, да се запишеш в някоя от бременните теми за есенните месеци и още догодина да се радваш на малко вързопче Heart

Общи условия

Активация на акаунт