Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 204
  • 668
  •   1
Отговори
# 180
Момичета , тази сутрин получих няколко пъти  боцкания в ниско корема (матката според мен) притених се  доста  може ли да са нормални ? Какво ще кажете ?

# 181
И аз имах в начаото. Споделих на прегледа ,било нормално.
Момичета , тази сутрин получих няколко пъти  боцкания в ниско корема (матката според мен) притених се  доста  може ли да са нормални ? Какво ще кажете ?

# 182
Момичета, за съжаление напускам групата. На 14.10 потвърдиха, че ембриона е спрял да се развива , направиха ми кюретаж и сега чакам резултат от хистологията. Успех на всички и лека бременност ви желая, дано съм последната която напуска групата 😭😭😭😭

Ох, много съжалявам! Sad Знам през какво минаваш…но след няколко месеца всичко ще е наред и отново ще има бебче в корема! Мисли за хубавото бъдеще! Прегръдки! 🤗

# 183
georgiewa82, много съжалявам за станалото Cry Всички тук ти желаем бързо възстановяване, както физически, така и емоционално. Ако имаш нужда да си споделиш страховете и тревогите, вярвам, че всяка от нас е готова да те подкрепи. Успех и нека скоро отново видиш двете чертички и този път до пухкав финал! Heart
Shavi, голяма част от боцканията, по мой опит, са съвсем безобидни и основно заради разтягането на матката. Стига да не е някаква силна болка, клоняща към нетърпимост, мисля, че е в рамките на нормалното. Може да споменеш на следващия си преглед на следящия бременността лекар, за твое успокоение.

# 184
georgiewa82 прегръдки и кураж! Sad Дано скоро се възстановиш и мечатата ти се сбъдне. Желая ти го от сърце Purple Heart

И аз имам почти всеки ден по някакви кратки неразположения долу. Дори не мога конкретно да ги определя като боцкане, болка или каквото и да било, просто дискомфорт. Мисля, че е съвсем нормално.

# 185
Момичета, притеснявам се , че след първата бременност не само че не си върнах килограмите, Ами през последната година качих още. Притеснявам се за новите килограми и съответно за бебето. Опитвам се да хапвам плодове и зеленчуци, но ми е трудно с гаденето, а заради кървенето и упражнения не смея да правя.

# 186
Момичета, притеснявам се , че след първата бременност не само че не си върнах килограмите, Ами през последната година качих още. Притеснявам се за новите килограми и съответно за бебето. Опитвам се да хапвам плодове и зеленчуци, но ми е трудно с гаденето, а заради кървенето и упражнения не смея да правя.

Аз стартирам с много натрупани килиграми, СЛЕД първите 6м, когато бях по майчиство първия път. През бременността качих 6кг, след това 25 Sad
Забременях желано, но по-скоро .. на шега.. и сега с тези супер много кг, направо не знам Sad

Георгиева, съжалявам много. Ако е първа бременност, бих ти препоръчала да си направиш изследвания за тромбофилии и знам, че скоро ще имаш своята успешна бременност, със здраво бебче на финала ❤ Кураж!

# 187
  • Варна, морето, сините вълни...
Не ми се мисли за качване на кг. Сигурно ви бия всички с моите качени. С първата бременност стартирах с 43кг. и качих цели 30кг. Задържах много вода. С втората бременност качих 27кг. След това когато беше на около 1-2малкия си ги свалих почти, но след всяка бременност ми остават по 2-3кг. отгоре. Сега съм много повече и не ми се мисли. Ще гледам този път да не качвам много.

# 188
  • варна
С първата си бременност качих над 30кг,за около 2 години ги смъкна, с втората преди 4 години качих около 17кг от тях си ми останаха 10кг и сега стартирам от 78кг не ми се мисли, но резултата накрая е по важен 🙂

# 189
Здравейте момичета, имам един казус, който може би счетоводител трябва да търся,но...ако някоя мама е запозната ще бъда благодарна 🙂
Та месеца ,в който забременях смених работата,нямам прекъсване между двете работи ,единствено при настоящата съм осигурена на минималната заплата,на предната бях на реални осигуровки,след като изкървих миналият месец лежах в болница и ми дадоха болничен 30 дни!
Работодателите съответно разбраха,но за сега ме оставиха на работа,и ми дадоха карт бланш,ако всичко е наред занапред да си работя ,ако не да ползвам болничен!
Сега виждам,че имам изчислен болничен дневна ставка,който е ок за сега,но въпросът ми е,ако се върна и работя на минималните осигуровки  дали няма да ми паднат болничните и съответно майчинството живи и здрави след това...четох разни неща,но не мога да се ориентирам честно!
Ще бъда благодарна,ако някоя дама знае как стоят нещата🙂

# 190
Сиг. ще намалеят, тъй като базата ти ще е по-малка след всеки месец. Не знам, ако продължиш да си взимаш болнични, дали ще има промяна. В НОИ има калкулатор за прогнозния размер на майчинството, опитай там поне приблизително да видиш как ще се промени

# 191
  • Варна, морето, сините вълни...
Днес ме записаха за ЖК. Правихме БХС и ФМ. 13г.с. точно и термин 2 май.
АГ ме сюрпризира, ме няма да ми стигне болничния и говорих с шефката да ди пусна  отпуската, колкото имам. После ще го мислим.
Човечето е много добре, има си всичко, Мери и гледа почти 1 час, мо е инат и не искаше да се завърти. Та се наложи да се разходя и пак да ме гледа. От втория път успя!
Не исках да знам пол и каза, че не го е и гледала толкова. Щях да я карам да запише, на листче, номи това пропуснах. Другия път, за никъде не бързам 😂

# 192
Здравейте борбени мами 💪
Записвам се и аз за Хепи майско бебче, бременна съм - утре влизам 12 г.с и в сряда съм на фетална морфология. Имам едно питане, тъй като миналия месец имах проблем със зацапване и бях приета в Майчин дом под наблюдение за задържане. Изписаха ме с 30 дни болничен вкъщи след това, та въпросът ми е дали АГ- то ще може да ми го удължи или ще има проблем? Тъй като на работа ни въртят на ротационен принцип- хоум и в офис, та ако има възможност за удължаване на болничния с цел да почивам разбира се.
Успех и лека бременност на всички мами 🌷☀️

# 193
Днес ме записаха за ЖК. Правихме БХС и ФМ. 13г.с. точно и термин 2 май.
АГ ме сюрпризира, ме няма да ми стигне болничния и говорих с шефката да ди пусна  отпуската, колкото имам. После ще го мислим.
Човечето е много добре, има си всичко, Мери и гледа почти 1 час, мо е инат и не искаше да се завърти. Та се наложи да се разходя и пак да ме гледа. От втория път успя!
Не исках да знам пол и каза, че не го е и гледала толкова. Щях да я карам да запише, на листче, номи това пропуснах. Другия път, за никъде не бързам 😂
Защо да не ти стигнат дните? Имаш по-малко от 180дни до 45 дневния.
Аз съм на 11ти на БХС. Може ли да ми кажете приблизителна цена и какво точно представлява БХС и ФМ?

# 194
mimi_jobnito, от кога си в болничен? Моят термин е 01.05.22 , като аз съм в болничен от 31.08 все още без прекъсване. При мен няма да ми стигнат точно 16 дни до преди 45 дневния, които ще покрия и аз с отпуска, а не с явяване пред ТЕЛК. 😊

Общи условия

Активация на акаунт