Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 212
  • 668
  •   1
Отговори
# 210
Някакъв съвет срещу главоболие? От вчера не спира.🤯 Не съм голям фен на хаповете, а сега и не знам дали мога да пия въобще нещо.

Ох и мен ме мъчи много, кръвното ми е супер ниско. Единственото нещо, което ми помага, колкото и странно да звучи - студена мокра кърпа на челото за 15-20 Мин и съм като нова Simple Smile Обаче гледам постоянно да я охлаждам като я “развявам” и пак я слагам. Бе, като компрес с оцет за температура, но с вода. Дано има някакъв ефект и при теб Simple Smile

# 211
Добро утро, момичета. Минавам да ви почерпя виртуално по случай РД-то ми (в скрит текст, все пак е бременна тема, а няма да успея да занеса на всяка по едно парче 😜). Май и Ellie DD, имаше днес. Честит празник на нея и на всеки, който има повод да почерпи. Тази година съм по-щастлива от другите, все пак мечтата ми е на път. Нека догодина по това време всяка от нас е гушнал по един или два здрави бебока 🤞
Скрит текст:

# 212
Честит празник на Di@ и всички празнуващи! Flowers Bouquet Най-важното, бъдете здрави и спокойни, всичко останало се подрежда Hug
Относно болничните, плащането на минимална заплата и майчинството: ако останеш в болничен до края и не се върнеш на работа до 45-те дни, не би трябвало да има отражение върху майчинството, защото реално не ти тече минималната заплата. По-изгодно е да не се връщаш. С персонален код в сайта на НОИ помня, че предния път, когато бременеех, имаше меню, в което можеш да видиш сумата на майчинството, което ти се полага на база реални осигуровки. Иначе има и разни калкулатори из нета.
Happy, как си? Успя ли да минеш през АГ вчера? Дано всичко е наред, стискаме палци!:four_leaf_clover:
На новоприсъединилите се, добре дошли и лека бременност желая!:heart:

# 213
Аз мислих,че знам как ще се развиват нещата покрай болничните и сега малко ме изненадахте (или аз не съм ви разбрала). Аз до май/юни месец работих на по-ниска заплата. След това ,без прекъсване, смених работата, като заплатата и кажи-речи двойна. (Осигуровките са си според възнаграждението). Сега, ако излиза в болничен ще ми се смята преобладаващо старата заплата ли?

# 214
  • София
Аз мислих,че знам как ще се развиват нещата покрай болничните и сега малко ме изненадахте (или аз не съм ви разбрала). Аз до май/юни месец работих на по-ниска заплата. След това ,без прекъсване, смених работата, като заплатата и кажи-речи двойна. (Осигуровките са си според възнаграждението). Сега, ако излиза в болничен ще ми се смята преобладаващо старата заплата ли?
За болничен се гледат осигурителния доход 18 месеца назад, т.е. има значение на какви суми си осигурявана в последните 18 месеца преди да излезеш в болничен, при теб големият брой месеци ще са на ниската сума, което ще ти сваля доста болничния спрямо настоящото ти възнаграждение. От финансова гледна точка имаш интерес да работиш до последно, за да ти се включат в майчинството максимално много месеци на високата заплата (майчинството се изчислява въз основа на осигурителния доход 24 месеца преди месеца на излизане в майчинство).

# 215
Честит рожден ден, Di@! Бъди здрава и спокойна,  а до година ще празнуваш в по-широк кръг Purple Heart

Athena минах, всичко е наред. Аз малко прекалено бих тъпана в паниката си, но реално беше миниатюрно това зацапване и повече така и не се появи. Благодаря, че ме мислиш Heart Decoration

# 216
Честит рожден ден, Di@! Бъди здрава и спокойна,  а до година ще празнуваш в по-широк кръг Purple Heart

Athena минах, всичко е наред. Аз малко прекалено бих тъпана в паниката си, но реално беше миниатюрно това зацапване и повече така и не се появи. Благодаря, че ме мислиш Heart Decoration

Чудесно, че всичко е наред! И аз така изпаднах в див ужас от кафявото зацапване, пък то всичко беше наред. Но така е, де, нормално е да се тревожим, като не знаем какво става, а единствената ни мисъл е да опазим това малко човече в нас ❤

ЧРД и от меееен, Ди!
Всичко най, най-магично и прекрасно! ❤

# 217
Честит рожден ден, Di@, както и честит празник на всички, които имат именници на този светъл празник! Желая на всички нас и семействата ни най-вече здраве, обич и сплотеност! Нека всяка от нас си гушне мечтата догодина и да ни се случват много положителни емоции Heart

# 218
Happy, много се радвам, че си добре! Понякога предпазливостта, не е излишна. Хубаво е, че си отишла да провериш, макар и да е фалшива тревога. Hug
K0k0s4e, Lorena по-добре го е обяснила от мен. Прецени си кое ти е приоритет (ако не ме лъже паметта, ти си учителка), ако сметнеш, че ти е опасно присъствието на работа, вероятно не си заслужава да правиш компромис заради майчинството.

# 219
Честит празник на всички именници и рожденници🥰🥳
Вчера бях на контролен в Шейново и по размери вървя една седмица напред,при всичките прегледи до сега е така,на скрининг и на фетална съм на 10 ноември,имам час и за 5,който записах за всеки случай при друг лекар,но на 10 лекарката е доста по- добра,но пък ме е страх в случая ,че върви по напред ,да не изпусна срока за определени измервания!
Обадих се вчера на регистратирата,ако може да ми сменят часа за по рано,попитаха ме колко сантиметра е плода,и казаха че си влизам в диапазона,но не знам,малко не съм ок,в последния диапазон да правят замерванията🤔
В момента от вчерания преглед  съм 11 +3!
И да ви питам някой дали е правил ФМ при доктор Стратиева от Оскар клиник!

# 220
  • София
Аз съм правила БХС при Стратиева през 2019, тогава работеше в Щерев. На мен ми идва хладна като отношение, но се води много добър специалист.

# 221
Аз също бях на БХС 2019 при нея в Щерев...ако изобщо мога да кажа, че бях при нея...преглеждаха ме купчина специализанти, а тя седеше отстрани. Но това е недостатък на Щерев. Иначе аз също ходих при нея заради препоръките, че е много добра.

Момичета, някоя знае ли за София къде мога да направя само ранен скрининг за прееклампсия. В Марковс, където ходя на фетална, не правят.

# 222
  • София
Аз също бях на БХС 2019 при нея в Щерев...ако изобщо мога да кажа, че бях при нея...преглеждаха ме купчина специализанти, а тя седеше отстрани. Но това е недостатък на Щерев. Иначе аз също ходих при нея заради препоръките, че е много добра.

Момичета, някоя знае ли за София къде мога да направя само ранен скрининг за прееклампсия. В Марковс, където ходя на фетална, не правят.
В Щерев със сигурност правят заедно с БХС тестове за определяне на риска от прееклампсия, но дали го предлагат като отделна услуга или само заедно с БХС нямам идея.

# 223
Вчера бях на контролен в Шейново и по размери вървя една седмица напред,при всичките прегледи до сега е така,на скрининг и на фетална съм на 10 ноември,имам час и за 5,който записах за всеки случай при друг лекар,но на 10 лекарката е доста по- добра,но пък ме е страх в случая ,че върви по напред ,да не изпусна срока за определени измервания!
Обадих се вчера на регистратирата,ако може да ми сменят часа за по рано,попитаха ме колко сантиметра е плода,и казаха че си влизам в диапазона,но не знам,малко не съм ок,в последния диапазон да правят замерванията🤔

При мен е същото положение бях на преглед на 18.10 тогава бях 9+4 по последен цикъл и тогава док ми каза, че съм 10+3 и ме пита как ми бил цикъла и записа час за Бхс на 9.11 и аз се притесних, че след като върви напред да не е последния момент, но реших да се доверя на лекаря все пак е и специалист в тази област, аз съм в Оскар но при Богданова, аз така или иначе най вероятно ще правя и прена тест, но още не съм решила на 100%.

# 224

При мен е същото положение бях на преглед на 18.10 тогава бях 9+4 по последен цикъл и тогава док ми каза, че съм 10+3 и ме пита как ми бил цикъла и записа час за Бхс на 9.11 и аз се притесних, че след като върви напред да не е последния момент, но реших да се доверя на лекаря все пак е и специалист в тази област, аз съм в Оскар но при Богданова, аз така или иначе най вероятно ще правя и прена тест, но още не съм решила на 100%.

Аз също мислех при Богданова,но като се обадих в клиниката ги питах за час при нея или при Стратиева и ми дадоха за нея ,и двете са добри аз също мисля да правя Vision тест,вчера в Шейново ми казаха, че по добре да мине първо ФМ и тогава да си преценя според това,което се вижда дали да си правя теста,с две думи ми каза това са излишно хвърлени пари,ако специалиста е добър няма нужда от такъв тест,така ми каза...Та и аз се чудя дали да не мине първо прегледа и после да го правя,не знам..

Общи условия

Активация на акаунт