Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 685
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Този човек да не би пак да иска да го дава на двама студента? Вероятно жилището е превърнато точно на студентски спални, което в момента не е много търсено.

# 346
Здравейте искам да попитам някои от вас имате ли познати или информация за комплекс Св. Анна на Траката? Благодаря предварително.

# 347
Здравейте, някой с информация кой строи над Лидл Мир (околовръстното) точно над кръстовището?

# 348
Мисля,че са Verdi home.

# 349
  • Варна
Здравейте, знам че никой не е длъжен да ми дава инвестиционни съвети, така че който не иска, моля на подмине Simple Smile Просто ми е интересно да чуя и друго мнение. В момента живеем в двустаен и сме с дете на 2г. и планове за второ. Така, че решихме да се ориентираме към къща, в някоя от близките местности и до преди година парите стигаха. Ама докато го мислехме и се размотавахме цените хвръкнаха нагоре, а предлагането съвсем изчезна. Та сега е голяма дилема дали да теглим кредити и да купим нещо налично (ама то останаха само съборетини, пък и за кредит моментът е доста кофти), да чакаме да започнат да излизат читави неща, евентуално към края на годината (цените е ясно, че няма да паднат, ама поне избор да има) или да ги влагаме тея спестените пари в нещо (ама трябва да е ликвидно). Както сте писали - ако е за живеене, всеки момент е подходящ за купуване, ама в момента е егати ужаса Dizzy Face

# 350
  • Варна
loter С две малки деца, в къща в някоя местност, не си представям какво развозване ще е. Евентуално докато сте в майчинство или са на детска градина и ако поне единият родител е с гъвкаво работно време, ще се понася, но станат ли ученици ще е приключение. На ваше място бих търсила три-четиристаен апартамент в квартал с добра комуникация. Под "парите стигаха" имате предвид без да смятате продажбата на двустайния ли?

# 351
Аз живеех в квартал с добра комуникация, докато дъщеря ми беше за развозване. Ми развозвах я на другия край на града. Ако живеех в местностите, щеше да ми е по-близо и да си спестя една камара задръствания Simple Smile

# 352
Аз съм на мнението на Ясмина. Като се сетя до 8 клас в каква въртележка живеехме, не искам да се сещам, хем време в пътуване нямахме 10-15 ми пеша в посока. Шофорлъкът и разноса са малкия проблем, големият е, че като свършат училище трябва да стоят сами.
Ако няма да продавате апартамента може да вземете нъща и докато си в майчинство и децата на ДГ ще се оправите. Проблемът е в училищна възраст

# 353
  • Варна
Няма да продаваме двустайния, защото не е изцяло наш. А за местностите имах предвид Траката, Манастирски рид най-много. Няма да е толкова трудно, надявам се, все пак и там живеят много млади семейства. Аз самата имам близки познати набори, едните са на Траката, другите Евксиноград. Ама те се усетиха преди 2-3 години да купят. Всички израснахме заедно на Чаталджа и не си представях, че и аз ще поискам да се махна един ден Grinning

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 20:09 от loter

# 354
  • Варна
Това с извозването е като "искам да съм на Центъра за да ходя на театър, опера, активности ( мероприятия му казват нормалните )". Само дето това се е случвало един път в месеца. Това с шофирането е същия мираж. С тия улици, шум, мръсотия, закони, хора е най-вероятно да сте шофьори на децата си докато станат минимум на 12-13 г., така че значение няма.

Сега по въпроса. Пари да се държат не е вариант. Кредити може и да са вариант ама ако имате сериозни доходи, които не са зависими от много неща и са много разнообразни ( диверсифицирани му викат либерал-глобалистите ). Най-добре да скачате според тоягата и да купите или само парцел към момента, или по-малка къща с идеята да може да достроите  (я лятна кухничка, я нещо друго ), или пък да разширите зоната на търсене. Щото с тия пари дето ги имате скоро може и да си правите гирлянди. Друг имот не е вариант защото за да си развържете после парите от него ще трябва или да го ипотекирате или да го продавате, а докато го търсите ще изгубите време да вървите в посоката, която ви трябва. Лично аз бих избрал подходящ имот с пълна функционалност малко по-далеч.

# 355
Как ще се случва веднъж в месеца това развозване, все едно Петре33 пак пише тук... Минимум сутрин и вечер, поне пет дни в седмицата, и то ако събота и неделя прекарваш затворен вкъщи. При две деца в различни градини\училища\извънкласни занимания - умножаваш по необходимото.
И точно тези първи 10-12 години, в които децата са като залепени за родителите, е добре да осигуриш на семейството си поне минимален комфорт, според джоба, разбира се.

# 356
Знаете ли за някакви планирани строежи в Чайка. За Инфонити Грийн и този със странната форма знам. Нещо друхо очаква ли се?

# 357
  • Варна
Специално за Ема да поясня. Хората, които реват за центъра реално не ползват нещата за които реват. Същите са и тези, които пропагандират пешеходни разстояния при избор на жилище, защото реално до 12-13 тези деца и на пешеходно разстояние не се пускат сами.

# 358
  • Варна
Да, да, разбрахме. Това го пишеш за не знам кой път вече. Остави хората с различен вкус от твоя на мира. Тъкмо повече избор за теб.

Аз минавам само да кажа, че тези дни имам работа в района на Шишковата градинка в ранните сутрешни часове, когато тепърва се съмва и улиците още са празни. Имах възможност да позяпам по-обстойно старите сгради. Някак хубаво ми се стори и има собствен, различен дух.

# 359
Специално за Ема да поясня. Хората, които реват за центъра реално не ползват нещата за които реват.

Това пък изобщо не е вярно. Няма откъде да знаеш кой какво ползва.
Това, че на теб ти се струва невъзможно някой да ходи на театър повече от веднъж в годината, изобщо не е аргумент.

Същите са и тези, които пропагандират пешеходни разстояния при избор на жилище, защото реално до 12-13 тези деца и на пешеходно разстояние не се пускат сами.

Това също не е вярно.
А смисълът от удобства на пешеходно разстояние е и това да не се налага децата да не си доспиват в задръстванията. И т.н.
------------------------

Много е приятно в района на Шишковата градина, преди няколко години бяхме гледали там, но така и не стигнахме до сделка.

Общи условия

Активация на акаунт