Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 590
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
И да попитам тези, които се сравняват с останалия свят по нормалния живот - защо в Австрия и Великобритания може да с тест в къщи, а тук трябва някаква сърдите лелка да го провежда в училище???  

A кой е казал, че тестовете ще се правят от лелки? Някъде има ли черно на бяло, че не може да му вземеш пробата от вкъщи? Не. Пак свободни интерпретации.
Всъщност сега като се замисля, ако пробата може да се вземе и в къщи ще има много родители, които нарочно няма да я вземат правилно, за взеки случай да не би да излезе положителна, че после лошо, ще трябва да отсъства детенцето.

# 136
Тестването в училище можеше да е много просто, ако онези горе имаха желание да се въведе. Абсолютно всички имат час на класа. Принципно е в понеделник, последен час. Не знам да има училища, в което да е по друго време. Просто трябваше да се измести в програмата да е първи час. И така, идват си децата в понеделник в училище и в първия час се самотестват. Нищо не губят като време, материал, защото то и този час си е за общи приказки, набиване на канчета и навикване за успех и дисциплина. Както и да е, спокойно всяко дете може да се тества само в този час, стига да има тестове. Който излезе положителен, отива на потвърждение с пср. Ако е отрицателен, се връща в училище. За фалшиво положителни не съм чувала. Може и да останат неоткрити случаи, но ще са много по-малко отколкото сега.
Всъщност обаче само си приказвам, защото ама то пари няма, ама родителите не искат, ама то няма нужда, ще направим комисия и ще мислим... И така ще си откарат моите гимназията на ДО.

# 137
  • София
Irene Adler Такива родители може би ще има, нали в Ганьоландия /това не е моята България/ сме най-големите хитреци, но ще има и съвестни хора. Ще има такива на които тестовете ще са положителни но ще скрият, пак по Ганьовски. Някой от тия дето скрият ще си оставят децата в къщи ПОНЕ.
Някакво тестване е по-добре от никакво. Който му е работа да мисли как да го въвежда, да се постарае да го поизмисли добре, и да не ми харесва ще го спазвам.

# 138
Ама нищо не му пречи на детето да плюне в пликчето, това са някакви нелепости, което тука се изтъква. Какви сърдити лелки, нали и по телевизията показаха как го правят в 51-во. Защо, защо не си записах детето там...

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:40 от Iris04

# 139
Irene Adler Такива родители може би ще има, нали в Ганьоландия /това не е моята България/ сме най-големите хитреци, но ще има и съвестни хора. Ще има такива на които тестовете ще са положителни но ще скрият, пак по Ганьовски. Някой от тия дето скрият ще си оставят децата в къщи ПОНЕ.
Позволявам си да допълня.
Пропуснахте родителите, които първо минават през лабораторията не аптеката, където срещу 30 лв получават компетентно обслужване и документ регистриран в системата, с който после отиват при личния лекар за извинителна бележка и евентуално рецепта.
Може да не са много, но  има .

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:24 от mamamari

# 140
  • Варна
Не знам кой гений реши, че ще пита родителите искат ли тест и откъде е почерпен този челен опит. Ама като са решили да питат, да вземат да питат дали искам да плащам данъци на държава, дето я няма!
Някъде петиция да има за оставката на нищоправещия Стойчо? С две ръце съм за.

# 141
В момента на живо по Нова, са новите мерки
Без зелени сертификати за на закрито за
- училища, обществен транспорт, аптеки, държавни учреждения, хранителни магазини и магазини под 300 кв.м.

Извънкласни занимания на закрито: само до 5 деца.

От другата седмица щяло да има безплатни тестове в сертифицирани лаборатории. безплатни ще са тестовете, но ще има такса за пробовземане.

# 142
Аз не можах да разбера за курсове и школи по общини ли ще се решава или не. Чух само за деца под 12 г. до 5 деца в група. За големите казаха ли нещо?

# 143
Сертификат или тест.

# 144
От четвъртък ще е голяма забава.

# 145
  • Sofia
То изобщо на някои им е много забавно.

# 146
Светът е оцелял, защото се е смял.

# 147
  • Варна
Мдам, ама не само заради това. Ако ставаше само с хахо-хихи щеше да е чудно, ама и малко акъл си трябва. Интересно ми е в коя бяла държава прибегнаха пак до локдауни, ротации на учениците и затваряне на училища? Ние понеже сме особено умни и ни е мноооого смешно за нам си коя година ще играем един и същ филм!

# 148
  • София
Къде може да се види заболеваемостта на 100000 по общини? София какво ще бъде обучението?

# 149
  • Варна
грешка, не съм запомнила вярно цифрите.
Тук гледам:
https://danybon.com/coronavirus/covid-analiz-19-oct-2021/?fbclid … AXAxCQwYOnjMdQxFA
София е 684 на 100000, би трябвало да са на ротация.
Варна все още е на 560, ще чакаме явно и тук да няма места в болниците и тогава. В Терапията са преструктурирали сума отделения в ковид, няма страшно, кревати има. Е, лекари не е сигурно, ама някой тях брои ли ги? Важното е да има кревати...

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:01 от Месечинка виторога

Общи условия

Активация на акаунт