Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 929
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пък на мен фейсбука ми е залят с разни, дето нямало пък децата им да стоят вкъщи. Как няма да стоят, като имат часове и къде ще вървят нямам идея. Явно смятат да ги насърчават да ходят по заведения и молове, обаче това е добре - за там им трябва тест.

Иначе ние сме вкиснати, защото макар и предвидимо не ни се искаше толкова бързо да стане неизбежното.
Над 18 им трябва тест, под 18 нищо. Нали затова говорим през цялото време, на училище не могат да ходят, навсякъде другаде могат. Като са фактор  в разпространението поне тези над 12 би трябвало да са на режима от ограничения за възрастни. Хубаво е и те да се ваксинират.

# 241
Видях, Бояна, ироничен ми беше поста, но нещо не ми се получи.

Аз категорично няма да си ваксинирам детето, не виждам никакъв смисъл да е ваксинирано в средата в която се намира.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 10:16 от Iris04

# 242
За пръв път от месеци насам нямам усещането, че сме управлявани така сякаш сме в свободно падане и не заради това че за пореден път учениците са на ДО, а заради изискването за зелен сертификат , което ми дава  реална надежда че това ДО ще е последното.
Дано не се огънат!
Разочарована съм от позицията на  някои политици, които в борбата си за гласове са готови да ни въртят с години в омагьосан кръг на поредните вълни. Време е да сложим край  и на пандемията, и на вълните.
Достатъчно вървяхме по път : без маски, без ваксини, без тестване...Видяхме къде ни доведе -по-зле не е било.

# 243
В нашия град още са присъствено. И не, не бих си запряла децата вкъщи, ако минат на училище онлайн. Ще си ходят - фитнес единият, тренировки, другият. Ваксинирани са и на тестове съм съгласна. Искам да могат да живеят поне донякъде нормално. Няма да ги затворя вкъщи, за да пазят Иванчо и Марийка дето ги е страх да се ваксинират.

# 244
Понеже точно моето дете тръгна на пицария, да се включа - първо, пицарията била пълна до козирката, с възрастни, та се наложило да обикалят от ресторант на ресторант, че да се наядат. Защото по принцип това искали, не бар. И те са имали право да седнат, понеже са под 18, и възрастните. И понеже тук пак една истерия прелива в друга, да кажа, че колкото и да му се иска на някого да се задължат и децата да бъдат ваксинирани, за щастие има малко останал закон и разум, или само закон по-скоро, така че да не може да бъде задължителна една ваксина в изпитателен срок. Добре, че столетия гражданско общество поне това са ни дали - мизерни права някакви. Иначе който иска да си го ваксинира, нека го направи. И понеже темата не е за ваксините, макар тя да е неизбежна, от старта на 2 поредни учебни години да кажа, че заболеваемостта в нашия клас беше заради нетестването на болни деца и ходенето със симптоми на училище. Миналата година ги обиколи ковид, сега разгеле 2-3 се тестваха освен моето, та се оказа друг вирус с гърло и хрема. А това, както и носенето на маски, са много по-базови и лесни неща за разлика от ваксиниране. Ама няма кой...

# 245
  • София
Стон, точно това са и моите разсъждения.
Ваксинирах се още февруари с първа доза, за да няма поредно онлайн обучение за детето ми от септември. Е, не стана! И на тестове бях съгласна, никой не ме и попита...
Ми, сори! Един чакал да види дългосрочните ефекти на ваксините, друг бил преболедувал, трети го е страх от игли, четвърти от маски, пети от не знам си какво... Е, няма да си държа детето изолирано, заради Иванчо и Марийка! Да се оправят!

# 246
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами няма кой, точно така.
Аз споменах ваксинирането, защото по коментарите на родителите, че за маски, тестване и симптоми няма кой. Пък за ваксините си представям каква война би настанало.

# 247
Е, като се юрнат масово по пицарии и билярди ще има следваща мярка, а именно - тотален локдаун.
За София и другите тъмночервени области е много по-добре в момента да има пълен локдаун за две седмици. По-бързо ще паднат бройките и децата ще се върнат в училище. Днес чета, че онзи с мазната коса казал, че кръчмите нямало да спазват наложените мерки. Ми, така ще си стоим във високо плато и ще чакаме два месеца.

# 248
Е, като се юрнат масово по пицарии и билярди ще има следваща мярка, а именно - тотален локдаун.
За София и другите тъмночервени области е много по-добре в момента да има пълен локдаун за две седмици. По-бързо ще паднат бройките и децата ще се върнат в училище. Днес чета, че онзи с мазната коса казал, че кръчмите нямало да спазват наложените мерки. Ми, така ще си стоим във високо плато и ще чакаме два месеца.

мисля, че 2 седмици затваряне е просто една идея отлагане на заболеваемостта, при отсъствие на други адекватни мерки. То и затова не се прилага

# 249
Е как да не се прилага?
Прилага се и то доста успешно, за да може болниците да си отдъхнат. В момента линейките обикалят и хората умират в тях.

# 250
  • София
Нали не си мислите, че някой ще затвори София. Трябва и цялата държава да затворят. По-скоро би се получило обратното - и да се локне държавата, в София мерките ще са най-меки.

# 251
  • Бургас
Нали не си мислите, че някой ще затвори София. Трябва и цялата държава да затворят. По-скоро би се получило обратното - и да се локне държавата, в София мерките ще са най-меки.

И защо? В София сте някакви богоизбрани ли?

# 252
  • София
Не е лошо да започнете да мислите и да намалите заяждането, нали?

Не сме богоизбрани, но тук е съсредоточено цялото управление на държавата, основните търговски фирми са с централни офиси и складове тук, и т.н., и т.н....

# 253
Извинете, че така нахлувам в темата. Нямам време да чета. На ДО сме от една седмица. От вчера обаче не можем да се присъединим към събранията в тиймс от лаптопа. С телефон се получава.
Вероятно е някаква настройка на лаптопа. Каква грешка дава или нищо не изписва? Вижте тук, ако вече не сте го направили. https://support.microsoft.com/bg-bg/teams

# 254
  • Бургас
Никога при локдаун управлението на страната, търговските фирми и складове не са спирали да работят.

Общи условия

Активация на акаунт