Дразнеща свекърва

• 23 563
  • 573
  •   1
Отговори
# 165
Наистина не стана  ясно: защо  стоите там  с дни и как се издържате? Те ли  ви  издържат всъщност?
Това ли е най-важното в случая? Все едно ти ще им плащаш сметките в края на месеца. 😉
Обяснението може да е много просто, ама като ти се иска да докажеш, че снахата е търтей и не го виждаш.
Ако селото е на 5-10 км от града, те могат съвсем спокойно да стоят там, да си хващат сутрин автобуса или да се качат на колата, да си работят и после да се приберат вечер по същия начин.
Нашето село е така, всеки има кола и не е проблем да се спи където и да е, и пак да си в града когато си искаш.

А за съветите, те се дават като си малък. Ако като малък не си възпитал сина си на финансова култура, то не виждам как и защо ще го правиш като е на 40. И няма да има ефект.
Ако няма полза от нещо, но продължаваш да го правиш, то тогава е досадно намилане.

Едва ли става въпрос за това обаче. По-скоро е точно намилане къде да живеят и че трябва да се върнат на село.
Например моята бивша свекърва, за която съм споменавала в предишни теми, откакто разбра че съм пуснала Зелена карта, не спря да говори за това. Дори не бях изтеглена, но тя не го забрави и все го споменаваше. Сакън, да не заведа детето ѝ в чужбина, че ще излезе от контрола ѝ.
Познайте дали не беше досадно и неприятно някой да ни казва какво да правим или да не правим с живота си.

# 166
Ами то е закономерно - няма как да планират, като ги дотират на поискване. Нека им се наложи да си изгладуват масрафа, но мама и тате надали ще позволят такива травмиращи изживявания.
Слушането май беше, че не зачита нейното мнение. Квото каже мама, това е. Не защото е обективно права, а защото е мама и синчето е свикнало, че мама знае.

# 167
Офф беее, избирайте мъже  където поставят вас на първо място, пред всички и няма да има такива драми, дори да ви се налага да съжителствате със свеки.

# 168
  • София
Oлеее свекървата била дразнеща, а "мъжа" дето не може да се пусне от полата й, до степен да стои по месец в детската си стая не те дразни, така ли Laughing Ако някой те зареже за месец, знаейки че би ти било неприятно да си с него, значи му е през... дали ще живее с теб. От там насетне аз драма не виждам. Дано нямаш деца в картинката. И друго - значи той може да стои по месец без теб и не му е проблем, но ти без него не можеш = Misc SpeakerBulbRotating LightRotating LightRotating Light

# 169
  • София
Oлеее свекървата била дразнеща, а "мъжа" дето не може да се пусне от полата й, до степен да стои по месец в детската си стая не те дразни, така ли Laughing Ако някой те зареже за месец, знаейки че би ти било неприятно да си с него, значи му е през... дали ще живее с теб. От там насетне аз драма не виждам. Дано нямаш деца в картинката. И друго - значи той може да стои по месец без теб и не му е проблем, но ти без него не можеш = Misc SpeakerBulbRotating LightRotating LightRotating Light

Точно. Като прочетох сутринта, че нашичкият си ходил за 3-4 седмици и му е през оная работа дали тя ще идва се зачудих каква е тази такава връзка. Хората, ако са влюбени не могат и 5 дни да стоят разделени (не говорим за екстемални ситуации), а наш Мунчо може и за месец. На мен ми било унизително с такъв партньор (без значение толкова дали е у мама, при приятели). С поведението си показва, че не си важна за него. Защо стоиш?

# 170
Черна станция, уважението не се дава така и свекървата не е част от семейството ми. Семейството сме аз и ММ, тя е майка на ММ. И това, че даден човек е по-възрастен от мен не значи, че има повече опит от мен в дадена област. А когато нещо не знам се обръщам към определен човек, който съм сигурна, че е опитен в тази област. Нямам нужда от дървени философи. Просто възрастен човек не е равенство с мъдрост и опит във всичко. И няма ние младите и вие старите. Всеки човек научава уроците си на различни години.
Уважение "дължим" на всички около нас, особено на по - големите! Ние няма как да го изискаме..., просто защото "не ни отива на годините". Как няма да засвидетелствам уважение към възрастната си съседка, която на 70+ отделя от храната, която е наготвила през почивните дни за моето семейство (нейните внуци и правнуци не са в нашия град и така се чувства полезна...., познава ме...., откакто майка е била дете, около 70-те години на миналия век). Ние пък помагаме през останалата част от седмицата, за мен дребни неща, за нея от огромно значение. А тя е готина банка, лачена...., ама има нужда от рамо. Уважаваме се! Честно, уважавам и хората с които работя, според мен всеки има "добра страна" *достойна* да бъде уважавана. Уважение засвидетелствам, дори и на хората, които почистват казаните сутрин с едно *добро утро, лека работа *...., ама после ми помогнаха с един тежък боклук за който трябваше да викам приятели за да се справим. Когато говориш на Вие, с непознати и не подхождаш с Неуважение към тях...., ми стават нещата (дори и с най - лошата лелка в Общината). Дори и с най - долния пияндурник, алкохолик и бездомник ако се отнесеш подобаващо и с уважение, оставяш следа.
Живота не е толкова сложен, просто трябва усмивка и уважение....! Към Учителя, Доктора, Попа също!
Какво остава за майката и майката на ММ които са и баби на децата. Така, с рогите...., какъв пример давате?

# 171
  • София
Уважението е двупосочен процес. Ако някой го изисква от мен, то и аз го изисквам от него.
Никой няма заслуга/вина за годината, в която е роден. Това не е повод/причина за уважение или неуважение.

# 172
Хубаво, но съседката я познавате от сто години.
А майката на милото - не.
И хайде чак такова уважение на всеки срещнат, леко е прекалено.

# 173
  • София
Напротив, това е възпитание. Подхожда се към всеки с уважение!

# 174
Хубаво, но съседката я познавате от сто години.
А майката на милото - не.
И хайде чак такова уважение на всеки срещнат, леко е прекалено.
Грешка, тя мен от 100, аз нея само от 39 (съзнателно от 35),там е разликата НЕ разбирате ли?

# 175
Явно трябва да си опресним всички дефиницията за уважение. Да ми казват, че мое решение, вкус, избор не е ок, щото така, е проява именно на неуважение. Да ме зарязват за месец, за да изкарат време с други хора, щото така, е неуважение.
Няма общо с това кой е опържил кюфтета и ти ги е донесъл на долния етаж, а още по-малко има общо с това колко години преди теб се е родил.

# 176
  • Варна
Не знам защо продължава да се дъвче свекървата, след като проблемът изобщо не е в нея.

# 177
Защото е по-възрастна, се оказва, и трябва затова да бъде уважавана.
Ми той и синът ù сигурно е по-възрастен от авторката, но не ми изглежда достоен за уважение. Меко казано.

# 178
Защото има много маминки, които искат да дават акъл.

# 179
Явно трябва да си опресним всички дефиницията за уважение. Да ми казват, че мое решение, вкус, избор не е ок, щото така, е проява именно на неуважение. Да ме зарязват за месец, за да изкарат време с други хора, щото така, е неуважение.
Няма общо с това кой е опържил кюфтета и ти ги е донесъл на долния етаж, а още по-малко има общо с това колко години преди теб се е родил.
Когато всичко друго е ОК, и когато подходиш с уважение, възпитание към въпросната персона и когато НЕ навлизаш в нейното /тяхното лично пространство...., никой няма да ти държи сметка за дивана, който си купил (пък било то и грозен). А, и когато си си го купил сам /сами!
САМО аз ли контактувам с "нормални" хора? Когато някой (независимо) кой ме погледне с едното, аз го поглеждам с двете (и обратното). Само моето обкръжение ли е наред? Или се отнасят с мен, както аз с тях? За 39 години не помня да съм влязла в сериозен конфликт, с никого! Просто си знам мястото...., може да съм спорила...., ама скандал никога (нито личен, нито професионален...., а 20 години работя предимно с хора и вседи ден се "срещам" с различни характери).

Общи условия

Активация на акаунт