Английски коледен кекс

  • 135 070
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 373
Много добре ви изглеждат кексовете! Браво! Само да допълня, че това не е кейк само за Коледа, нарича се fruit cake, англичаните го хапват със следобедния си чай и ного го ползват като основа за торта с покритие марципан и роял айсинг. Пекат го в правоъгълни кексови форми и се реже на филии.

# 151
  • Мнения: 5 714
Да сложа снимки и на моя кекс, докато не съм забравила тотално.  Laughing

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1880805

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1880771

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1880806

# 152
  • Пловдив
  • Мнения: 688
 Здравейте момичета! Моля ви помагайте...
В 1 испански форум преведох рецептата за английския коледен кейк и за по-голяма нагледност сложих и снимка на кекс направен от някоя от вас. Кекса е с бяла глазура и пелички от горе, но не знам от къде съм го копирала, сега не ми се отварят снимките, а испанците ще ми изядат ушите да ме питат за тая пуста глазура.
Моля помагайте

# 153
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета! Моля ви помагайте...
В 1 испански форум преведох рецептата за английския коледен кейк и за по-голяма нагледност сложих и снимка на кекс направен от някоя от вас. Кекса е с бяла глазура и пелички от горе, но не знам от къде съм го копирала, сега не ми се отварят снимките, а испанците ще ми изядат ушите да ме питат за тая пуста глазура.
Моля помагайте

http://palaisdesdelices.canalblog.com/archives/2005/12/27/1155858.html  Този е с бяла глазура и перлички, но не е от форума, не знам дали ще ти свърши работа. newsm78

# 154
  • Мнения: 332
Може ли някой подробно да опише как се правят тези украси?Примерно белия шоколад-купувам такъв разтапям го и поливам кекса така ли.Нека Зори и другите пишат плийз. Praynig

# 155
  • Мнения: 7 144
Може ли някой подробно да опише как се правят тези украси?Примерно белия шоколад-купувам такъв разтапям го и поливам кекса така ли.Нека Зори и другите пишат плийз. Praynig

Тази глазура на кейка който е пуснала labrex и белтък с пудра захар, така като я гледам.
sylya , предполагам че си копнала снимката на Джемма от по-миналата година. тя беше украсявала кейка със бяло покритие от захарно тесто и перлички.
Виж, този ли е:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2422010


Аз лично, моят го бях покрила със марципан Варна, боядисан със сладкарски боички.

# 156
  • Мнения: 5 714
Аз разтопих бял шоколад с малко масло и сложих отгоре перлички/надпис. Simple Smile

# 157
  • Мнения: 535
Момичета, я кажете колко бухна вашия кекс, защото моят бухна само 3 пръста  ooooh! А направих всичко точно по рецептата, само дето не го сложих в тава, а в тенджера, за да мога да го опека.  Стана доста висок(самото тесто беше много), загладих го отгоре и вече близо 3 часа се пече на 150 градуса, но още не е готов. Не знам още колко да го държа, но ще се изям от яд ако не стане  Tired Outta Joint Може пък нещо да съм сгрешила... Но като гледам рецептата, абсолютно всичко сложих и то по точно колкото трябва  newsm78

# 158
  • София
  • Мнения: 7 467
Миналта година го правих точно по рецептата, стана точно както описваш. Според мен проблемът е в ниската температура, тази година ако се навия да го направя пак ще го изпека като нормален кекс на 200-220.

# 159
  • Мнения: 5 714
Как разбра, че не е готов? Пробва ли с клечка да видиш дали ще остане тесто по нея?
Моят и 2-те години не бухна двойно, ако това очакваш.
Според мен не е проблема в ниската Т, иначе няма да може да се пече 2-3 часа. Аз нямах проблем с температурата.

# 160
  • Мнения: 2 391


Ей, Джема, тебе полицията трябва да те забрани - само като те четем и вече сме хукнали за продуктите и после - защо сме по 100 кг.  Mr. Green

За сетен път ти благодаря за мараклийските рецепти и за настроението, което създаваш ! Hug Hug Hug
Весела Коледа на теб и семейството ти !

В тази кутия ли го печеш ? Искам да купя дълбок съд за печене, но не намирам в София.

Последна редакция: пт, 21 дек 2007, 10:21 от Debka

# 161
  • Мнения: 3
ANGLIISKI KOLEDEN KEKS?!      UJAS TI GO IADE6 I TOI TE IADE OTVATRE

# 162
  • Мнения: 39
Не знаех че коледния пудинг се приготвя 6 седмици предварително. И как се съхранява във фризера или хладилника. Аз обичам да готвя и мога да кажа че се справям много добре, но във сладкарството съм с две вързани ръце. Все не ми се получават нещата. Дайте ми рецепта и на лесен кекс - десерт линк.
Е човек все се учи нали.  Mr. Green

# 163
  • Мнения: 7 433
Не знаех че коледния пудинг се приготвя 6 седмици предварително. И как се съхранява във фризера или хладилника. Аз обичам да готвя и мога да кажа че се справям много добре, но във сладкарството съм с две вързани ръце. Все не ми се получават нещата. Дайте ми рецепта и на лесен кекс - десерт линк.
Е човек все се учи нали.  Mr. Green
  Tук е пълно с всякакви кексове. Grinning
  И тук.  Wink

# 164
  • Мнения: 39
Не знаех че коледния пудинг се приготвя 6 седмици предварително. И как се съхранява във фризера или хладилника. Аз обичам да готвя и мога да кажа че се справям много добре, но във сладкарството съм с две вързани ръце. Все не ми се получават нещата. Дайте ми рецепта и на лесен кекс - десерт линк.
Е човек все се учи нали.  Mr. Green
  Tук е пълно с всякакви кексове. Grinning
  И тук.  Wink

Благодаря дано се справя този път. Че обикновено както казват и прасетата не искат да ги ядът тези мой сладкиши.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт