Английски коледен кекс

  • 135 078
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Момичета, и аз съм се захванала с този кекс , но имам няколко въпросчета. Може ли алкохолът да го заменя с Бейлис( хич не съм наясно с алкохолите), и как така завързвате хартията над него - около съда ли с конец? Или просот покривате формата с хартията?

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 17:17 от bubica

# 166
  • София
  • Мнения: 372
bubica, не че на теб някой ти отговори, ама и аз да питам  Mr. Green
иначе аз не бих сложила Бейлис, той нали е със сметана ли или с мляко...
аз днес купих и ром и коняк /за първи път в живота си Flutter/


имам питане за портокаловите корички. не видях да ги продават някъде и съм си нарязала сама от портокал, но се притеснявам да не горчат  newsm78

ще го мисля ... но ако не сложа тях съм купила и някакъв микс от екзотични плодове

е и тук не ми станА ясно ..

"Приготвят се 350 гр брашно.
Маслената смес се разбива на крем. След това се прибавят едно по едно 6 яйца, като след всяко яйче се разбива сместта, слага се по 1 с л брашно, разбива се и чак тогава се слага следващото яйце.
Прибавя се половината от брашното, 1 бакпулвер, 100 гр смлени бадеми и плодовата смес. Разбърква се добре и се слага останалото врашно, отново се разбърква до еднородна смес. Изсипва се във формата, заглажда се добре отгоре."

от тези 350 г ли слагам тези 6 с.л. брашно или отделно. аз си мисля, че е от тях де, ама да питам
  bouquet

# 167
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Портокаловите корички ги извари в 3 води- като кипне изхвърляш водата и заливаш с чиста. Така няма да горчат. Аз после ги варя и 5 минути в гъст захарен сироп 1:1 . От общото брашно слагате по 1 с.л, после като свършат яйцата прибавяте още бращно- до половината количество  и накрая останалото.

За Бейлис-а, не съм отговорила, защото не съм видяла въпроса. Но сега като го виждам, ще отговоря с не знам. Не съм пробвала и не бих пробвала (как ще заносваш Бейлиса така Laughing, най-евтиният ром върши чудесна работа).

# 168
  • София
  • Мнения: 372
Благодаря ти Джемма  Hug

аз снощи съм ги нарязала и сега са се поизсушили .. мога ли да варя същите или да почвам нови?

и после след захарния сироп, предполагам че ги оставяме да се изсушат и мерим 75 г?
след толкова варене, ще мирашат ли на портокал  newsm78
извинявай ...

# 169
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Можеш да извариш същите, защо не. Миришат си на портокал и още как. Не се притеснявай, аз много ги харесвам така приготвени. Супер вкус и аромат. А за отмерването- аз слагам на око, колкото преценя, че е достатъчно.

# 170
  • Мнения: 38
Момичета а може ли  тесто за щолен да се изпече във тенжера дълбока -как мислите?

# 171
  • Мнения: 3 219
Опекох го преди два дни, нещото , което най-ме затрудни, бе слагането на хартията в кутията и после връзването, ей това много ме озори ooooh!  Ето и малко снимки от процеса, опекох в две кутии, малко дъното е неравно, но като дойде време за украса ще го подравня с нож.

Ъъъъ, забравила съм да постна  снимките

http://img443.imageshack.us/gal.php?g=img0381v.jpg

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 16:42 от МерСедес

# 172
  • София
  • Мнения: 816
И аз го направих,само че се разчупи на три като го вадех след като престоя 30те минути в тавата/ползвах тава от ел.тенджера/
Мога ли да го покрия с фондан преди коледа да скрия счупеното ?newsm78
 Twisted EvilПогледнах отвътре мммм вкусно мирише.

# 173
  • Мнения: 875
направих го! страхотен е! може би бих сложила по-малко карамфил следващия път, но и така е супер. опекох го в една тенджера и стана доста дебел. мислех, че няма да се опече добре, но се опече доста равномерно, без да загори.

благодаря, джема!

# 174
  • София
  • Мнения: 372
айде и моят е готов  Party

ама купувах Панетоне заради кутията  Rolling Eyes

# 175
  • Мнения: 313
Това е един мног интересен сайт за АКК  - дадени са рецепти с коригиртани количества продукти в зависиимост от големината на съда за печене.
Веяе втора година правя по тях и много ни харесва.

http://www.imaginativeicing.demon.co.uk/ChristmasCakeRecipe.html

# 176
  • Мнения: 11
Чак сега виждам рецептата и нищо че може би е късно вече се навих да я правя.
Тъкмо приготвих сместа с плодовете и т.н., която трябва да престои до утре. Обаче имам въпрос: доста течност ми се стори, че се събра от рома и сока от портокал и лимон, та се чудя ще попият ли захаросаните плодове или какво...?  Thinking ааа и още нещо може ли после да го съхранявам в пластмасова кутия с капак, от тези които се затварят плътно
Благодаря !   bouquet

# 177
  • Бургас
  • Мнения: 1 383
Сушените плодове ще поемат всички течности,не го мисли.Не знам дали не е късно да отговоря за количеството брашно. Това е цялото количество,просто се слага по лъжица.Няма друго,не се притеснявайте,достатъчно огромен излиза. Преди 3 години като го пекох за пръв път и аз си купих специално Панетоне,заради рецептата.

# 178
  • Мнения: 850
    Направих го , стана страхотен и сега отлежава , но все още съм в чуденка за начина на украсата му !  Confused Приемам предложения !  Hug

# 179
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 809
Моят се пече в момента. Малко ми утря повечко в носа този карамфил, но това е може би , защото не съм свикнала със специфичната миризма! Фурната ми обаче е малко силна и много се притеснявам какво ще се получи отдолу.  newsm78 Като го опека ще докладвам!  Mr. Green

Можете ли да ми кажете през колко време го заливате с ром после? 

Общи условия

Активация на акаунт