Английски коледен кекс

  • 135 262
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 8 673
аз го направих един ден преди Коледа и го опитахме пресен. Изпекох го в голяма тава като сладкиш,сложих само кафява захар и промених вида на сушените плодове. Да, АКК е сладък и тежък от многото масло, но е много вкусен за тези, които харесват вкуса на маслото.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 13:54 от АРТЕМИС

# 586
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
Вчера ядох подобен сладкиш,донесен от Англия,но купен.Много ми хареса,но на опаковката пише,че е с мед и бренди,на цвят е тъмен,може би е с какао,отвътре е ронлив,с много стафиди,бадеми и смокини.Ще се опитам да преведа рецептата

# 587
  • Мнения: 13 192
Сега разбрах защо се прави толкова рано.
Вчера опитах последното парченце, бях си го скрила за след Нова година.
Ами то вкусът се оказа най-хубав!

Doli, ще чакам с нетърпение и твоята рецепта!

# 588
  • Sofia
  • Мнения: 29 069
Всъщност само съставките пише какви са,а не начина на приготвяне-масло,маргарин,яйца,кафява захар,ванилия,бренди,брашно,сода,сол,стафиди,бадеми,смокини,лимонова и портокалова есенция.

# 589
  • Viena
  • Мнения: 3 949
Тази година ще го правим ли?    chef

# 590
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз ще го пропусна, но ще ви следя. Hug

# 591
  • Мнения: 13 192
Тези дни си мислех за кекса...

Но ще изчакам поне началото на декември, иначе и трохичка няма да остане Simple Smile

# 592
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 780
Аз ще го пропусна, но ще ви следя. Hug

защо така?????

 Hug Heart Eyes Hug

аз смятам да повторя опита Blush надявам се да стане същия, ако не и по-добър от миналата година 

# 593
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Реших тази година по-малко сладко. Само щолен ще направя и 4-5 вида сладки.

# 594
  • Мнения: 1 608
Тази година ще го правим ли?    chef

Аз моя го направих още юли и сега съпругът с ужас наблюдава как кекса му пресушава бутилката с уиски.В момента изглежда така
е, без сухите плодове отгоре. Просто е в кутията, където го пеках.

А ето как го бях украсила веднъж

Тази година още не съм решила нищо за украсата му.

Досега винаги съм правила една и съща рецепта и съм доволна от вкуса. Но с удоволствие ще опитам нещо друго.Ще ви следя с интерес.

# 595
  • Viena
  • Мнения: 3 949
Страхотнически е.....вече трета година го правим.

# 596
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 780
нашия миналата година май мина без украса  Blush или не я помня, та ако някоя добра душа покаже как да се украси ще съм благодарна  Hug

# 597
  • Мнения: 12 379
Тази година ще го правим ли?    chef

Аз моя го направих още юли и сега съпругът с ужас наблюдава как кекса му пресушава бутилката с уиски.В момента изглежда така
е, без сухите плодове отгоре. Просто е в кутията, където го пеках.

А ето как го бях украсила веднъж

Тази година още не съм решила нищо за украсата му.

Досега винаги съм правила една и съща рецепта и съм доволна от вкуса. Но с удоволствие ще опитам нещо друго.Ще ви следя с интерес.

А кога ще го хапвате този от юли? Simple Smile Аз тази година ще правя поне два - по твоята рецепта и на Джемма. Hug

# 598
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Някъде из темата назад давахме снимки за украса, но ето:
https://www.google.bg/search?q=christmas+cake&source=lnms&am … =1280&bih=862

# 599
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 780
Някъде из темата назад давахме снимки за украса, но ето:
https://www.google.bg/search?q=christmas+cake&source=lnms&am … =1280&bih=862

 Laughing Laughing като видях картинките и се сетих. и миналата година тези украси бяха висш пилотаж за мен, затова го наръсих с пудра захар   Laughing

и тази ще е така  Hug

Общи условия

Активация на акаунт