Английски коледен кекс

• 135 262
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък си спомням, че черешите ги замених с боровинки и много, много притеснявах Джема докато го направя, а то излезе супер лесно  Embarassed

Благодаря ти Джема!

# 616
  • София
Ако не бъркам, в Лидл сега имаше и сушени череши.

# 617
  • Пловдив
Извинявам се за глупавия въпрос,ама от къде мога да си купя форма за АКК ?  newsm78

# 618
  • София
Извинявам се за глупавия въпрос,ама от къде мога да си купя форма за АКК ?  newsm78

Че за какво ти е форма (не че знам дали има такава изобщо)? Аз пекох в дълбока тенджера, в която после го и съхранях, но увит във фолио.

# 619
Извинявам се за глупавия въпрос,ама от къде мога да си купя форма за АКК ?  newsm78

Аз пекох в кутия от бисквити. Много се притеснявах как ще стане, да не изгори кутията или да замирише лошо, но притесненията ми бяха напразни.  Peace

п.п Погледни кутията (на снимките в първия пост), в която пече Джемма, моята е подобна.  Peace

# 620
Аз също пекох в кутия за бисквити и в обикновена тенджера.Едновременно сложих и двата съда, тъй като нямах висока кутия, както Джемама.Кексът от кутията го изядохме почти ведната, а другият- в теждерата беше завит с фолио и стриктно си го напоявах с ром.Ден-два преди Коледа го напоих и с пресен портокалов сок, иначе се опасявах да не се развали от сока,не зная защо така реших.И двата бяха превъзходни, дори и без специална украса, но този, който "отлежа" беше просто у-мо-пом-ра-чи-те-лен!!!!!!!!!

Аз също ще притеснявам отново Джемма с въпроси,да си знае отсега! Simple Smile

# 621
  • Балчик
Няма проблем. Аз чак се замислих дали да не направя 1/2 поза. newsm78

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 00:47 от Джемма

# 622
Джемма, срамота ще е да не забъркаш поне мъничко  smile3521
Аз питах мъжо иска ли да направя от АКК и той каза ооооо дааа  Simple Smile Така че пак ще се прави и то в по - голяма доза   chef

# 623
Аз макар че доста назад в темата да си споделя, че миналата Коледа пекох брауни по рецепта на катрин Хетбър и стана добре. Преди Коледа ще направя едно пробно на кекса и може да смая моите хора.

# 624
Тази година няма само да ви чета смятам най-накрая да го и опитам тоя кекс  Grinning

# 625
  • Балчик
Снощи бяхме на гости, където носих миналата година от кекса. Не пропуснаха да ме питат дали съм заложила вече АКК. hahaha Ей, умиране има, отърване няма, като казах,че няма да правя тази година в един глас гракнаха всички- няма такива работи, искаме кекс. Laughing

П.П То тогава и Красимир Ранков даже го опита, беше на същото гости. Няма да се излагам я, тази година с празни ръце. Ще се прави цяла доза, решено е.

# 626
  • София
Снощи бяхме на гости, където носих миналата година от кекса. Не пропуснаха да ме питат дали съм заложила вече АКК. hahaha Ей, умиране има, отърване няма, като казах,че няма да правя тази година в един глас гракнаха всички- няма такива работи, искаме кекс. Laughing

П.П То тогава и Красимир Ранков даже го опита, беше на същото гости. Няма да се излагам я, тази година с празни ръце. Ще се прави цяла доза, решено е.

Joy Joy Joy Joy Хората като свикнат с хубавото, не можеш да се отървеш. Май и списъка на сладките ще ревизираш Simple Smile

# 627
ето ви още една идея за форми за печене - използвайте металните кутии от консерви , примерно от домати или грах . моя приятелка пече така и аз пробвах миналата година .става за малки АКК . аз само такива пекох миналата година . чудесни са за подарък.
само при ваденето трябва да се внимава , че гърлото е с няколко милиметра по-тясно .

# 628
Тази година ще го правим ли?    chef

Аз моя го направих още юли и сега съпругът с ужас наблюдава как кекса му пресушава бутилката с уиски.В момента изглежда така
е, без сухите плодове отгоре. Просто е в кутията, където го пеках.

А ето как го бях украсила веднъж

Тази година още не съм решила нищо за украсата му.

Досега винаги съм правила една и съща рецепта и съм доволна от вкуса. Но с удоволствие ще опитам нещо друго.Ще ви следя с интерес.

А кога ще го хапвате този от юли? Simple Smile Аз тази година ще правя поне два - по твоята рецепта и на Джемма. Hug

Сиси ♥♥ Хапваме го на Коледа  Laughing
Когато за първи път опитах преди много години бях очарована от вкуса, и безкрайно учудена от времето на приготвяне, напояването и т.н., но се доверих на рецептата и наистина е по-вкусен. Който го опита у дома си пада веднага по вкуса и недоверчиво реагира на датата на приготвяне, но един от приятелите ни, който пътува често, сподели, че има да се продават отлежали, които са дори по-скъпи.Обикновено се напояват с шери, аз нямам и въпреки, че се сдобих, не ми допада на вкус. Всъщност не пия и не мога да бъда обективна, но аромата на кекса, напоен с Джак Даниелс е ... Peace Съпругът ми вече свикна.. Rolling Eyes
Тъмният цвят се получава от меласата и кафявата захар, от сушените плодове....Аз не бих сложила какао, колкото и да го обичам.
Мисля, че магията на този кекс е точно в това- времето на приготвяне, отлежаване, украсяване, многото и качествени продукти....

# 629
  • Балчик
За времето на отлежаване като се учуди някой, аз отговарям- а кашкавал ядеш , нали? Та той зрее 60 дни. А е  от мляко, не те ли е страх да го ядеш? Simple Smile
А ако някой по-компетентен ми каже-ама той има сол, която е консервант. Ответният отговор е, алкохолът също е консервант, поливай си кекса. Peace

Общи условия

Активация на акаунт